A Malevolence építése

 2010.05.09. 21:35

Mint említettem, duológia (vagy nem említettem? :O) És ki szeretnélek titeket engesztelni, amiért nem a Grievousös, Geonosisos részt hoztam. De azok is készülnek. Ám ez nem lett olyan hosszú, mint az elődje, sajna. Szóval...

A Malevolence építése

,,Dooku szeparatista vezér megbízta azzal a bérgyilkosát, Assajj Ventresst, hogy győzze le az agg Yoda mestert. Ez nem sikerült, ám azt a különleges fémet, amit a Toydaria bolygón kibányásznak, azt Dooku ellopta, és megsemmisített egy klón bázist is. Yoda mester nem akarta hagyni, ám Dooku és droidjai, a lopott fémmel elmenekültek, és belekezdtek egy új, csodafegyver építésébe…”

A felderített hajógyár

Anakin Skywalker fogadja a hazatért Yoda mestert, aki sietve elindult a dolgára, de közben Anakinnak megmondta, hogy mi a dolga: megkeresni Dookut, és szembeszállni vele. Így most elkezdett kutatni a Jedi Templom Archívumában, hogy mire lehet használni ezt a különleges fémötvözetet. Aztán rálelt arra, hogy még egy fémmel vegyülve olyan ötvözet, avagy keverék keletkezik, melyet a lézer is alig tud szétszedni. Aztán megtalálta annak a fémnek is a nevét, amivel ha keverik, szinte legyőzhetetlen lesz: khamor. Két bolygón található ez a fém, persze mesterségesen is előállítható, de akkor nem annyira jó. Így most az egyikre utazott, az Uribára, de ott semmit sem talált, ami arra utalt volna, hogy a felszínen egy gyár működne. Így a másik rendszerbe elment, ám ott még annál is kevesebbet talált, hiszen az egy kereskedelmi-, és hiperűrútvonalcsomó közelében van. Így visszament az Uribára, és ott valamire rálelt a kis droidja, R2-D2. Egy hajógyárra, ami az Archívum szerint rég el volt hagyva, és a Korélia-rendszernél látták utoljára a Klónháború kitörése előtt néhány nappal, és azóta is az űrben lebeg, és egy irányba megy. De most nem megy sehova – állapította meg Anakin. És Artu is a szenzoraival talált valamit: működött. Közelebb mentek, de ekkor néhány Keselyű és Tri-vadász jött onnan, és elkezdte lőni Anakin vadászát. Az kitérő manőverrel „kitért” előlük, és hátrafordult, majd lőtt. Közben Artu azon dolgozott, hogy egy kódolt üzenetet elküldjön Coruscantra.

Kilőtt hajtómű

Anakin elhagyta a hiperűrgyűrűjét, hogy könnyebben mozoghasson. Végül lelőtte az összes Keselyűt, ám az új típusú Tri-vadászokkal nem nagyon bánt el. Így jobbnak látta, ha inkább visszavonul Coruscantra, ám az a hiperűrútvonal a hajógyár közelében van, így oda kellett jutnia. De onnan pár lézerüteg üzembe lett helyezve, és az egyik lelőtte Anakin hiper-gyűrűjét. A következő lövés után az összes üteg megsemmisült Artu jóvoltából, miközben Anakin a kézi vezérlésre állított lézerágyúval tüzelt. Aztán még több Tri-vadász jött a hangárjából, és pár Keselyű újra előjött. Anakinnak kilőtték a hajtóművét, miközben épp a hajógyár felé haladt.

A gyárban

Anakin berepült a gyár hangárjába, legalábbis próbált, ám inkább katapultált Artuval, és a pilótaruhája, egyben űrruha is volt. Így Artuba kapaszkodott, és az a hangár felé repült. Épp jókor, ugyanis a vadász felrobbant. A gyárban viszont rengeteg droid volt. Mire eljutott egyetlen egy ajtóig is, addigra Artu legyőzött egy csomó szuper harci droidot az elektromosságával. Végül eljutott a kommunikációs szobába, és ott egy segélykérő üzenetet adott le a legközelebbi köztársasági egységeknek. Utána maga Dooku ment el hozzá, és küzdöttek több percen át. Közben a központi teremben Grievous tábornok jelentett Sidious Nagyúrnak, hogy Skywalker itt van a fedélzeten, mire Sidious szétkapcsolt. Grievous viszont elmenekült, és az új hajóján, a Malevolence-en távozott. Persze megvárta a mesterét. Dooku lebénította Anakint, és az elájult. A gyárat önmegsemmisítőre rakta, mire Dooku Grievousszel elmenekült az új fegyveren, és a Köztársaság még csak nem is sejti, hogy mi lesz itt. Közben Artu kimenti a gazdáját, és elviszi őt Dooku csillagszlúpjában. Nem tudhatnak meg semmit sem Sidiousról, sem az ion-ágyúról, mivel az egész gyár felrobbant, miután Anakin elhagyta. Otthon, a Coruscanton épp kapták a hírt, hogy egy egész flottát megtámadtak egy új hajóval, ám megszakadt a kapcsolat, és mire odaértek, csak roncsokat találtak.

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr691986952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása