Dooku hatalma

 2010.05.09. 21:33

Szóval a rész. Nagyjából akkor írtam, amikor az Első Évadot befejeztem nézni. És akkor eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha a köztes részt megírom? Így belefogtam ebbe, de lenn ragadt vidéken (várost/falvat/községet nem neveznék meg :Đ). Így most, amikor elmentem, megtaláltam, és felismertem. Így ide felteszem. A stílus talán régebbi, fel lehet ismerni. Ezt nem teszem fel semelyik évadba sem, így a linkblogokban sem lesz megtalálható. A cím: Dooku = hat alma

Dooku hatalma

,,Toydaria bolygó a Köztársasághoz tartozik! Yoda jedi mester, és három bátor klónja megsemmisített egy egész droid zászlóaljat. Yoda távozik, és a legelső klón bázis meg lett építve…”

Fájdalom ellen fájdalom

Ventress hajója dokkolt. Dooku nagyon mérges volt, hogy egy ilyen egyszerű feladatot nem bízhatott Ventressre. Volt egy egész zászlóalj droidja. Nem értette, hogy miért nem halt meg Yoda, az agg jedi mester. Pedig hatalmas csapás lett volna, ha a Tanács legidősebb tagját megölik. Ventress sokszor hibázott. Sidious Nagyúr egyszer célzást is tett rá, hogy direkt csinálja, de Dooku elhessegette a gondolatot. Most is jelen volt hologram képében Sidious, hogy megfeddje Ventresst. Viszont Ventress hajója, amikor dokkolt, Ventress azonnal lefutott a rámpán. Térdre rogyott két mestere előtt. Dooku megrótta a tanítványát, de Sidious megparancsolta, hogy megrázza az Erő-villámaival. Dooku próbált ellenkezni, de végül szenvtelenül megcsinálta. Ventress felüvöltött, és térdről hátravetette magát, úgy hasogatta a fájdalom. De mestere tanított neki egy ilyen ellen, vagy egy erős jedi-trükk ellen. Igaz, az is nagyon fájdalmas, de jobb, mint ez. Így megpróbálta használni, de Sidious Nagyúr hirtelen nagyon mérges lett. Megparancsolta, hogy hagyja abba ezt a „gyógyítást”, és Dooku is abba hagyta a rázást. Végül Sidious Dookunak megmondta, hogy egy ideig függessze fel Ventresst szolgálatai alól, és legyen bezárva. Erre Ventress ellenkezni próbált, de Dooku leintette. Végül elküldte. Sidious beszélt neki egy új csodafegyverről, amit meg lehetne építeni, és a Köztársaság minden egyes hajóját el lehetne pusztítani vele. De a külső borításhoz egy különleges fémötvözethez lenne szükség. Dooku ellenkezett, mivel olyan, amit a mestere mondott, csak a Toydarián található, és ott vallottak kudarcot. Sidious erre az erőszakot alkalmazná.

A bázis bevétele

Yoda el akarta már hagyni a holdat, ugyanis Mace Windu sürgős üzenetet küldött, hogy vissza kell térnie egy fontos ügyben a Coruscantra. Az első állomással már kész voltak, és az azt felügyelő és védő bázissal is. Épp elment az öt cirkálóból három, hogy még hozzon erősítést. A toydarik segítettek a klónoknak építkezni. Yoda épp elment egy cirkálóval a hiperűrbe, amikor kilépett onnan hat szeparatistacirkáló. Vadászok ezreit ontották ki, hogy az utolsó köztársasági hajót is kilőjék. Dooku van a zászlóhajón, és Sidious megkérdőjelezte a döntését, mire Dooku azt felelte: saját magam megyek, hogy ne legyen fennakadás. Így néhány hajóval, és csapatszállítóval azonnal leszálltak a bolygóra. Egy rohamdroid jelentette, akik előrefutottak már, hogy harcba bocsátkoztak a klónokkal. Azt mondta, hogy a klón bázis épp egy barlangra épült, és abban a barlangban van az a különleges fémötvözet, ami természetesen alakult ki. Dooku előrerohant néhány droidekával, és szuper harci droiddal, hogy a bázist biztosan bevegyék. Odabent a klónok droid-gránátokat dobáltak kifelé. Dooku mondta a még álló droidoknak, hogy nem sokára elfogy. Viszont elsőként a droidekák bénultak meg, majd a szuper harci droidok. De ezek is nem sokára, körülbelül 10 perc múlva újra aktiválódnak. Addig a klónok kitörtek két osztaggal, és bekerítették Dookut. Viszont Dookura nem számítottak, így az hidegvérrel öli a klónokat. Az utolsó droid-gránát is elrepült, és csak egy sima rohamdroidot kapcsolt ki, így most Dooku droidjai rohamozták meg a bázist. Viszont néhány mesterlövész lövi őket, de Dooku mindet észrevette az Erővel. Simán bejutottak.

A bázis megsemmisítése

Yoda hajója visszatért, mivel épp látta az érkező droidokat. Így ez is harcba szállt a meglepett droidvadászokkal. Az itt hagyott cirkáló fele már lángolt, ameddig tudott, a hajóból kiszabaduló oxigén miatt. Végül a vadászrajok kiszabadultak a jedi cirkálóból. Yoda meg LAAT/i löveghajókkal szállt le a bolygóra, ahol hatalmas zavar támadt az Erőben. Néhány LAAT/c is jött velük, amikkel nehéz lépegetőket lehetett szállítani. Jelen esetben AT-TE-ket. Azonnal a bázis köré gyűltek, és látták a kikapcsolt droidokat. Yoda azonnal a bázis belseje felé vette az irányt, és csak néhány klón tudta tartani a sebességet vele. Viszont a belső droidokkal nem szálltak harcba, inkább a lemaradt klónok lőtték őket. Viszont hamar meghaltak a lehagyott klónok, mivel hátul aktiválódtak ismét a droidok, és gyorsan lelőtték a klónokat. Így már csak Yoda, és három klón maradt meg. Ugyanaz a három, akikkel elfoglalta ezt a holdat. Belül lövések zaja hallatszódott. Néhány itt rekedt toydari harcolt a klónok oldalán Dooku, és droidjai ellen – sikertelenül. Yoda beérte Dookut, és megküzdött vele. Közben az ostoba droidoknak megparancsolta, hogy helyezzék el a bombákat. Yoda mondta a klónoknak, hogy a droidokkal foglalkozzanak. Így a bombákat kisebb-nagyobb sikerrel elhelyezték, de közben kérdezgették egymást, hogy egy festményen hogy állna jobban. Így a klónoknak könnyebb dolguk volt. Dooku és Yoda párbaj közben beszélgettek. Az emeleten csak úgy száguldoztak, míg a tetőre nem értek. Ott két légvédelmi ágyú volt, amit klónok szoktak használni, de ezek ki voltak kapcsolva. Így az egyik tetejére felugrott Dooku, Yoda követte. A csövükön harcoltak tovább, egyensúlyozva. Yoda megcsúszott, de végül előnyt hozott ki belőle. Dooku egy hajót hívott magához titokban. Ehelyett Keselyűk jöttek, de Yodát támadták. Végül Dooku az egyikre felpattant, és a bázis szélénél megnyomott egy gombot, majd leugrott a Keselyűről. Elrohant. Robbantak az elhelyezett bombák.

Gyors bányászat

 Dooku gyorsan, néhány erre szakosodott droidot előreküldött, hogy a barlangba szedjenek több száz kilo különleges fémet. Dooku is besegített, amíg Yodát lefoglalták a droidok. Dooku rengeteg fémet ki tudott emelni csupán az Erő segítségével, és segített a droidoknak. Hamar megrakodtak néhány hajót, és épp időben, ugyanis az egyik klón Yoda mellett megsérült, de az összes harci droidot megsemmisítették. Dooku még egy utolsó villám-csíkot Yodának küldött, de az kivédte, mint a Geonosison. Hamar elmenekültek.

A flottán át

Yoda klónja beszállt egy vadászba, de a jedi mester le próbálta beszélni, mert reménytelen. Ha most utána megy, akkor minden elveszik, amiért a klónok harcolnak. De ha hagyja elmenekülni, akkor Dooku talán meggondolja magát. De a klón és még néhány társa inkább ment a sith után, mivel ez nem volt parancs a tábornokuktól. Nehezen jutottak át a szeparatista flottán, hogy bejussanak Dooku zászlóshajójába. Viszont csak két elit klón jutott be. Az egyiknél egy rakétavető volt, és egy sima lézerpisztoly. A másiknál egy DC-15-ös sugárpuska, és két sugárvető. Így szembeszálltak a droidokkal, de azonnal el akartak menekülni, mivel túlerőben voltak. Így beszálltak egy csapatszállítóba, és elszállították azt. Deaktivált droidok voltak benne, amiket megsemmisítettek. Most a jedi cirkáló lő rájuk, de üzenetet küldtek nekik, és átszálltak a hajóra. Természetesen a klónok gyanakodtak, hogy droidok beöltözve, de amikor a sisakjukat levették, már nem kételkedtek. Yoda is felért a hídra, mikor Dooku összes hajója eltűnt a hipertérben.

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr271986946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása