A disappeared Jedi

 2011.06.26. 19:44

Egy eltűnt Jedi

(A disappeared Jedi)

 

„A halál távoli gondolat csupán, még akkor is, ha a közeledben érzed azt.”

 

„Áttörés! A Köztársaság két dicső tábornoka, Mace Windu és Ki-Adi Mundi Jedi mesterek megostromolták Dooku gróf hazáját, a Serenno bolygót. Mivel a szektorban ez az első ostromuk, áttörték az ellenséges vonalakat, és a blokádon is túljutottak. A többi egységnek is sikerült landolni a bolygón, így megtervezhetik Dooku erődjének, Serenno Palotájának az ostromát. Közben az űrben sem túl rózsás a helyzet…”

Erősítés

Kerexa admirális az egyik cirkáló hídján áll, és épp azt a parancsot adja ki, hogy vegyék átfogó támadás alá a szembelévő három ellenséges fregattot. Alighogy megindulnának egy másik cirkálóval együtt, a Tri-vadászok megnehezítik a dolgukat, mivel azok a lövegekre céloznak, és a hajótestre. Valaki jelenti, hogy a generátorok nem bírják sokáig, így a csatától kéne hátrálniuk. Kerexa gondolkodik, majd mondja, hogy a szomszédos cirkáló menjen a fregattok ellen, ők pedig vonják ki magukat a harcok jelentős részéből. Persze ez feltűnhet az ellenségnek, így egy fregatt is társuljon hozzájuk. Hamarosan megsemmisült a kiszemelt három fregatt, és ahogy Kerexa megjósolta, valóban, egy droid cirkáló az övéjük ellen vonult, mivel látta, hogy ez a cirkáló csak a kóbor droidvadászokat semmisíti meg, a nagyobb hajókat nem, amúgy kívülállónak számít a harcból. Szerencsére egy fregattal együtt vissza tudják szorítani az ellenséges cirkálót, de azért az admirális körbenéz a környező űrben. ’Kérjenek erősítést!’ – adja ki a parancsot, mivel látja, hogy nem bírják sokáig. Egy kommunikációs tiszt jelenti, hogy a közelben nem igen található szövetséges egység, viszont a legközelebbi elérhető segítség a Dantooine-on lévő 198-as légió Ima-Gun Di tábornok vezetésével, azonban ők is épp csatáznak, és csak nagy nehézségek árán tudnának idejönni. És sok időbe telne. Kerexa mondja, hogy akkor hívják őket, mert sürgősen kell a segítség. Ekkor három droid cirkáló és hét fregatt lép ki a hiperűrből, alaposan ráijesztve a klónokra, és kitérő manőverre kényszerítve a vadászosztagokat. Kerexa csak úgy magának mondja: ’Csak bírjuk ki addig.’

Tervezés

A 616-os és a 68-as légió katonái jelentős mértékben felsorakoztak a Palotától körülbelül 1 kilóméteres körzetében, igaz, nem az összes oldalon, hanem csak a bejárattal szemben. Ponds parancsnok épp odarohan a holoasztal fölé görnyedt Windu és Mundi tábornokokhoz és jelenti, hogy a közelben már nem található olyan ellenséges egység, amely komoly csapást mérhet rájuk, a Palotában lévőket kivéve. Mundi megjegyzi, hogy akkor már csak a Palota ostroma maradt hátra a fontosabb feladatok között. Valószínűleg Dooku és az új tanítványa (akit eddig senki sem ismert) beásták magukat. Windu elővesz egy kis kütyüt, amit belehelyez a holoasztalba, és máris a bolygó helyett a Palota külseje jelenik meg rajta. Elmondja, hogy két felderítő csinálta ezt a felvételt, a rajta lévő droid járőrökkel együtt. Két tervet ismertet: vagy minden oldalról egyszerre ostromolnak, egyenlően elosztva a seregeket, vagy pedig a főbejáratot ostromolják együttes erővel, kivéve egy kis osztag, aki hátulról próbál bejutni. Mundi tábornok és Ponds parancsnok egyértelműen a második mellett érvel, és Mundi mondja, hogy Jedik ne legyenek abba az osztagba, mert akkor Dooku gyanút fog, hogy miért nem harcolunk a főbejáratnál. Windu egyetért, és mondja, hogy Ponds parancsnok vezesse azt az osztagot, akiknek a feladata valahogy kikapcsolni a fő védelmi rendszereket. Mundi azonban Jet parancsnokot is javasolja, és a vitát elkerülve megegyeznek, hogy mindkettő lehet az osztagban. Ekkor odajön Jet parancsnok is, és ismertetik vele a tervet. Jet mondja, hogy nincs sok járművük, mivel a népesebb városokban népesebb ellenállásba ütköztek, és ott elkél a nehézfegyverzet, köztük az AT-TE és a többi lépegető, így nem sokra számíthatnak belőlük. Viszont ha a tábornokok akarják, akkor ideküldhetnek belőlük párat. Windu mondja, hogy nem szükséges, mivel a tankok csak a külső ostromhoz kellenek, belül semmi hasznuk nem lenne, ha egyszer bejutnak a Palotába, ezért elég annyi, amennyi van. Így viszont megkezdhetik a külső ostromot, és már el is küldik Jet és Ponds parancsnokokat, hogy szedjék össze a megfelelő csapatot – persze em sokat, csak a legjobbakat. Ekkor üzenet érkezik Kerexától, hogy kértek erősítést, ami nem biztos, hogy megérkezik, és az űrben erősítés érkezett az ellenség részéről. Mundi elkomorodik, Windu követi a példáját. Kijelentik, hogy ezért azonnal meg kell kezdeni az ostromot.

Főbejárat

Három lépegető megindult egyszerre, ágyúikat felfelé tartva, körülöttük klónkatonák nyüzsögtek. Pár lépés után az ágyúk tüzelni kezdenek, és látszik, hogy a Palota külsejét eltalálják, de nem tesznek benne kárt, mivel sugárpajzs védi. Hamarosan a főbejáraton droidok masíroznak ki, megfelelő csatasorban, a szokásos hangjukkal. Kis idő után a klónok és droidok összecsapnak, és ez a droidoknak előny, mivel kevés fedezék van mindkét félnek. Dooku odabent a taktikai képernyőre meredt, és elmosolyodott. A benti járőröket azért óvatosságra sarkallta, tanítványát viszont a főbejárathoz küldte. Ezekben a pillanatokban Windu mester üzenetet küld Ponds parancsnoknak, hogy indulhat a behatolásuk. A parancsnok bólint, és öten megközelítik a Palota hegy felőli részét (ahol Ventressék is bejutottak). Elkezdtek mászni a szigonypisztoly segítségével, és egy falvágó kard segítségével (vibrokard féle) lyukat vágtak abba. Épp rosszkor, ugyanis erre jár két járőr droid, akik észreveszik, és tüzelni kezdenek. Hamar elintézik őket, hiszen két parancsnok, egy tűzszerész, egy ARC katona és egy sima lövészből áll a csapat. Valahogy sikerült visszahelyezni a falat a helyére, így bejutottak.

Eközben a főbejáratnál egyre közelebb kerülnek a klónok, és a sugárpajzs is gyengül. A Jedik elérkezettnek látták az időt, és ők is beszálltak a harcba. Egyből levágták a közeli droidokat, de ekkor erősítés jött a Palotából. Nem sok, de annyi épp elég, hogy ne tudjanak haladni a köztársaságiak. Szuper harci droidok tömkelege sorakozott fel most a Palota előtt, és egyre csak nyomulnak. Ha az első sorból valakit lelőnek, akkor a mögötte lévő veszi át a helyét. Kicsit meg is hátráltatták a klónokat, és amíg nyitva van a Palota ajtaja, addig is védi a sugárpajzs, tehát nem tudnak belőni akkor sem. Windu kérdi nagy védekezés közepette, hogy hogyan fér el ennyi droid ebbe a Palotába. Mundi válaszol, biztos egy külön raktár volt telis-tele ezekkel. Windu is ezt tartja elképzelhetőnek, és elintézett egyszerre két szuper harci droidot. Ekkor azonban felpillant, és Dooku új tanítványát látja nem messze kivont fénykarddal. A két Jedi összenéz, és egyszerre ugranak Kratonra két oldalról. Vad kardozás közben Windu kérdi, hogy ’Ki vagy te?’, mire Kraton megválaszolja a kérdést. ’Dooku tanítványa, és az a feladatom, hogy megöljelek titeket!’ Mundi úgy gondolja, nem fog menni, mivel nemrég ő egyedül legyőzte Kratont. Erre az említett megőrzi hidegvérét, de azért valamennyire erősebben támad, kiejtve a Jediket az egyensúlyaikból. Viszont Windu bevisz egy jó ütést, Kraton éppen hogy elugrik, Mundi odadobja fénykardját, amit Kraton meg próbál fogni az Erő segítségével, viszont akkor Mundi Erejével kell megküzdenie, mivel az Erővel ő irányítja a kardot. Végül Kraton győz, és az utolsó pillanatban villámgyorsan megfordítja a kardot, és a másik kezében landol. Így az állás az, hogy Kratonnál két kard van, Mundinál egy sem. Ekkor Windu el kezd erőlködni, és az Erő segítségével egy nagyméretű földdarabot emel ki Kraton lába alól, a levegőbe emelve a Sith tanoncot is. Az kissé meglepődik, majd hátraugrik, de véletlen kiejti mindkét kezéből a fénykardot. Windu Mundiét elkapja az Erővel, aki addig leütött egy szuper harci droidot, ami túl közel jutott hozzájuk. Windu odaadja neki a fénykardját, az megköszöni, és reméli, hogy a parancsnokék azóta bejutottak.

Csapdák

Dooku felvonja a szemöldökét. Most érkezett meg egy járőr droid jelentése, hogy két társa nyomtalanul eltűnt. A kinti csata is kezd egyre keményebbé válni, amiből a Köztársaság jöhet ki nyertesként. De még van pár kijátszható lap. Megnyom egy gombot, ami pár droidekát aktivál. Megnyom még egyet, mellyel pár csapdát élesít. Ezután gonoszul elmosolyodik, és rájön, hogy ebben a csatában ő csakis nyertes lehet. Csak egy valamit kell még megvárnia a Köztársaságtól.

Ponds és Jet egymás mellett haladnak. Mögöttük a másik három klónkatona. Minden neszre figyelnek, halkan lépkednek, és egyre közelednek céljukhoz, a főgenerátorhoz. Azonban mögülük furcsa, gurulós hangot vesznek észre. Mind a falhoz lapulnak, és fülelnek. Hamarosan megbánják, mivel ötből három ellökődik a faltól, mivel lézerágyúk jönnek ki belőle. És egy droideka is közeledik feléjük, így gyorsan kell kiiktatni azt a három ágyút. Azonban valamiért alig sebződik, és mire odaér a droideka, csak az egyiket sikerült szétlőniük. Erre el kezdenek futni, mivel reménytelen a helyzet, de a futás első pillanataiban a sima lövész klón gyorsan kitépi a falból az egyik ágyút, így még eggyel kevesebb. A droideka viszont hátbalövi azt, így a csapatból már csak négyen maradtak, ráadásul le is buktak, tehát félig sikertelen az akciójuk. Egy ajtó felé menekülnek, ami előtt két különleges őrdroid őriz, melyet még sose láttak. Lelövik hamar mindkettőt, és bemennek az ajtón. Egy félig megvilágított, nagyon hosszú folyosót pillantanak meg mögötte, amelyen jobb híján el kezdenek futni. De persze azt nem tudhatták, hogy a járőrdroidok alkatrészeinek külön memóriájuk és vezérlőrendszereik vannak, és hamar összeszereli magát mindkettő, és jelentenek a grófnak.

Kint sem túl jó a helyzet, de a Jedik segítségével elérték a főbejáratot, és a sugárpajzsnak is lőttek. Belőtték a kaput, hatalmas durranást létrehozva, és bemasíroztak. Odabent öt furcsa őrdroid (mint az előzőek) fogadja őket, de ezeket is hamar szétlövik. Windu összeráncolja homlokát, Mundi megkérdi, hogy miért csak ennyivel védik. Windu nem tudja. Beljebb mennek, mire az utolsó klón is belépett, életre keltek megint azok a droidok, és hátba kapták az ellenséget, lelőve legalább tízet közülük. A Jedik még mindig meg vannak lepődve, de aztán szétvágják mind az öt droidot, míg a klónok bemennek. Furcsállják ezt, de azért hátat fordítanak nekik. Persze nem teljesen, az Erő érzékeit kiterjesztik, és rájönnek, hogy újjáépíti magát ez a fajta droid. Így még kisebb darabokra szaggatják szét őket, hogy ne tudjon újra támadni. Megmondják a klónoknak, hogy mi a feladat, hogy látnak ilyen droidokat. Előrébb mennek, és egyre sötétebb van odabent, bizonyára leoltották a lámpákat. De a klónoknak így sem kell aggódniuk, hiszen van sisaklámpájuk. Windu előveszi kommunikátorát, és érdeklődik Pondsnál, hogy merre vannak, aki válaszolja, hogy egy hosszú, ajtók nélküli folyosón járnak a csapattal. Elmondják honnan jutottak el oda, így Windu egyedül odamegy, míg Mundi a klónokat vezeti harcba.

A Jedi

Windu meglát ismét két olyan droidot egy ajtó előtt, és rögtön tüzelni kezdenek, amint meglátják a közeledő Windut. A férfi az Erővel hátralöki, és ezzel együtt ki is kapcsolja őket. Ezután belép az ajtón, és meglátja a folyosót. Utasítja a parancsnokokat, nehogy csináljanak bármit is, várják be őt. Azzal sietni kezd.

Dooku megint elmosolyodik. Lehallgatja az üzeneteket, ahogy a Windu-Ponds kommunikációt is, és ugyanúgy a Mundi-Kerexát is, aki épp jelentette, hogy megérkezett az erősítés, és alkalmuk van elmenekülni. Mundi még egy kicsit marad, és mondja, hogy azért megmondja Windu mesternek ezt az információt. De Dooku, amint Mundi kapcsolatba próbál lépni Winduval, el kezdi zavarni a kommunikációt, elválasztva Windut és azt a pár klónt a külvilágtól. Azon a folyosón két ajtó van: az egyik az a terem, amit nemrég Kratonnak mutatott meg a Sith Holokronnal, a másikban pedig egy féltve őrzött titok. Elkomorodik: mi van, ha Windu bejut oda élve? Megrázta a fejét, viszont rájött, hogy Mundit elfelejtette, mivel ekkor Mundi a klónjaival betört ide, az irányító központba. Nem az összes klón volt vele, hiszen legalább a háromnegyede hiányzott, azok bizonyára a Palota többi részében harcol. Dooku szó nélkül kivonja kardját, Mundi védekező állásba helyezkedik. A klónok hátrébb helyezkednek, és a droidokkal kezdenek tűzharcba. Itt már van fedezék szerencsére, így kiegyensúlyozott harc veszi kezdetét mind a fénykardosok, mind a klónok és droidok között. A fénykardpárbaj közben egy droidot véletlenül levág Dooku, de az Erővel ellöki Mundit. Az feltápászkodik, de ekkor Dooku villámokkal kezdi el szórni, mire néma csend lesz a teremben. Hirtelen az egyik klón ugrik rá Dookura, aki elejti Mundit, így a Jedi ellen tud támadni. Azóta a klón meghalt, Dooku teljes erővel a falhoz vágta, és ismét rázni kezdte Mundit, de az most tudott védekezni a fénykardjával. Viszont egy droid kiejti a kezéből, Dooku megint támad, viszont egy másik klón már óvatosabb. Belelő Dookuba, de pechére egy droid valahogy ráesik, így a lövés a gróf lábát találja el. A klónok kevesebben vannak már, így Mundi visszavonulót rendel el, de csak a vezérlő teremben.

Eközben Windu mester és a klónok találkoznak, megosztják egymással tömören az információkat (’Nem sikerült elérnünk a főgenerátort / Betörtünk a Palotába’), és aztán mondják, ha már itt vannak, megnézik a folyosó végét, hátha valami hasznos hely lesz számukra. Viszont ott csak két ajtót találnak, mindkettőt zárva. De ez nem gond, hiszen van egy tűzszerészük, aki elő is vesz egy apróbb bombát, de Windu mondja, hogy nem tudja, milyen mélyen lehetnek, mivel egész végig kicsit lejtett az út. Így inkább a fénykarddal próbálkoznak, először a bal oldali ajtón, és sikerül is egy nagy lyukat vágniuk a falba. Windu hátranéz, eközben Ponds parancsnok lép be a terembe, ami koromsötét. Mögötte Windu világít a fénykardjával, de ekkor egy csattanó hang hallatszik, majd látni, hogy Ponds parancsnok leesik a mélybe. Ugyanis egy nagy lyuk volt az, ahová lépett és beleesett. A csattanó hang pedig egy szúrós valami lökte vele őt oda oldalról, mivel egy nagyon szűkös folyosón voltak, ahol egy ember fér el, mellette senki. Windu levilágított a mélybe, addig a többi klón felkapcsolta a sisaklámpát, majd Windu az Erővel felhúzza a holt parancsnokot. Elkomorodik, és mindenkit éberségre utasít. Attól még, hogy ő van elöl, a csapdák késleltetésre is lehetnek állítva. Egy ideig gyalogoltak, közben három csapdát is szerencsésen kikerültek (Windu is megjegyzi, hogy ez már nem az Erőn, hanem a szerencsén múlott), majd a negyediknél észreveszi, hogy ezek mind primitív csapdák. Az ötödik csapda is más volt, mint a többi, és ez megölte a tűzszerészt, mivel ő volt leghátul, és annyira volt késleltetve. Ezek után elérték a céljukat, amiről nem is tudtak: egy éles balra kanyar után vakította őket az a fehér fény, ami világított. Kis idő után hozzászokott a szemük, majd megállapították, hogy egy koporsó van ott. Azt is észrevették, hogy elég hideg van idelent. Windu az Erővel valahogy vészjeleket keresett, majd óvatosan felnyitotta a koporsó tetejét. Először megijedt, majd meghökkent a látványtól: egy lefagyasztott holttest volt ott. Nem karbonittömb-fagyasztással, hanem olyannal, amit már nem lehet visszafordítani. Amin meghökkent pedig, hogy egy halott Jedi volt: Sifo-Dyas. Régi barátja neki, és még jobb barátja Dookunak. Egy mondat felrémlett benne, ami nemrég hangzott el Yoda szájából: ’…az első geonosisi csatában úgy éreztem, Dooku visszaállíthatatlan, örökké a Sötét Oldal szolgája, de persze az én érzései sem lehetnek biztosak az ilyen dolgokban…’ Most már biztos, hogy visszaállíthatatlan, mivel a legjobb barátját ölte meg, és itt tárolja a Palota legmélyebb zugában. Gyorsan felkapta a holttestet, kikerülte valahogy a klónokat, akik kérdő pillantásokat vetettek rá, és kisiettek a helyiségből. A kinti folyosón letették Ponds mellé, és Windu mondta, hogy a másik terembe egyedül néz be. De ott semmit nem talált, csak egy kör alakú szobát, és a közepén egy Holokront, amihez nem szabad neki nyúlnia, mivel fél, hogy olyanná válik, mint Dooku. Azért az Erővel elteszi a zsebébe, hogy Dookut ettől is megfosszák, de azért vigyáz vele, nem enged a kísértésnek, ki tudja, mik lehetnek benne.

Menekülés

Miután a két holttestet Windu viszi az Erő segítségével, kifelé veszik az irányt. Eljutnak az ajtóig, majd onnan a nagy csatáig, ahol a klónok visszakényszerülnek egészen a főbejáratig. A droidok mögött Dooku önelégült arccal áll, míg Mundi is hátrál Kraton csapásai elől. Windu segít neki, majd egy megfelelő pillanatban hátralöki az Erővel, de az nem hátrál meg, mivel épp erre számított, és Erő-villámokkal elkezdi mindkét Jedit rázni, de nem annyira erős, ezért a Jedik hamar felülkerekednek Kratonon, aki visszafut mestere mellé. Az most nem foglalkozik vele, inkább a hatalmas előteremben lévő csatát nézi, ahogy a klónok a kidőlt ajtón át távoznak. A zavarást azóta sikerült megtörniük, és Kerexa mondja, hogy most menekülnek, vagy soha, mivel a bolygó többi részén is kudarcot vallottak a hadműveletek. Windu, miután Kratont visszaszorították, a holttesteket irányította az Erővel, a klónok és droido, na meg a Mundi-Dooku páros is kerek szemekkel nézték, persze a csata nem állt le. A löveghajók hamar lejöttek, és Ima-Gun Di mester is ott van, hogy segítse az evakuálást. Épp abban a löveghajóban utazik, ahová Mundi, Windu, és a két holttest kerül, na meg az elit csapat, ami hátulról közelítette meg a Palotát. Di megnyugtatja őket a következő szavakkal: ’Nem tudhattátok, hogy mennyire védett ez a terület, így nem voltatok eléggé felkészülve. Nem a ti hibátok. És a szektorban először meg kell szilárdítanunk a jelenlétünket, aztán megtámadni Serennot. A Dantooine-on valahogy patt helyzet alakult ki, és mind mi, mind a szeparatisták elmenekültek.’ Majd felismeri a Jedit. ’Ez hogy kerül ide? Csak nem Dooku…?’ Elképedt, de Windu bólint. A löveghajót ekkor eltalálják, és el kezd zuhanni. A három Jedi összenéz, majd miután sikeresen landolnak, senki nem sérült meg, megtudják, hogy a cirkálók nélkülük léptek be a hiperűrbe.

’Most mit csináljunk?’

A löveghajó elhagyta a légkört, berepült egy cirkáló hangárjába, és beléptek a hiperűrbe Kerexa admirálissal. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr543016778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bence1997 2011.06.27. 20:01:35

Nagyon-nagyon-nagyon jó volt. A vége elég szomorú, mivel eltalálták őket. Dehát ilyen is van. Az értékelésem meg.....
98%
( csak azért veszített 2% -t, mert lezuhantak, de azért jó is volt )

kav12 2011.06.27. 21:27:26

@Bence1997: Hé! Nem olvastad a legutóbbi bejegyzésemet? :P Ez nem a végleges vége, hanem szavazásra bocsájtom, hogy eltalálják-e őket, vagy sem, és legyen trilógia, vagy sem :P

Bence1997 2011.06.28. 10:29:38

@kav12: Jó, tudom. Csakhát. Na mind1. Azért egy remek rész lett ebből.

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2011.08.02. 13:44:33

módosítanám az értékelésemet ha lehet 96%... ponds halála is jobb volt mint a cw-ben és ez a sifo-dyas-os szál is remek volt benne(Y)

Bence1997 2011.11.30. 14:15:27

öööööööö, most veszem észre. Átigazolom az értékelésemet. 99%.
süti beállítások módosítása