Episode Guide - 301

 2011.03.16. 17:26

SPOILERES! Előbb a részt tessék elolvasni!

The Trandoshan Commando

Leírás: A Szenátusban zajló viták közepette a Szeparatista Szövetség szenátusi őröket rabol el a Szenátusból. Vajon mi célt szolgál ez a lépésük?

Fontosabb szereplők: Palpatine, Padme Amidala, Mas Amedda, Dooku, Darth Sidious, Komolafe Kareen

Főbb helyszínek: Coruscant, Serenno, Zolan

Érdekességek:

 - A kommandó legelőször a Komolafe Kareen című epizódban tűntek fel, akkor is Coruscantron. Ez a kommandó Coruscantra van specializálódva, bár ez kiderül az epizódból is.

 - Amikor a főkancellári emelvény visszament a helyére az elején, és lejárt egy teljes háromszázhatvan fokos kört. Ez a Star Wars: Revenge of the Sith című filmben is látszik a Yoda vs Sidious párbajban, csak ott felfelé jön az emelvény.

 - A Jediknek van egy külön helyük a Szenátus ülésein, ahonnan hallgathatják, de nem szólhatnak bele a vitába. Ez szintén látszódik a Star Wars: Revenge of the Sith című filmben.

 - Dooku mereng a serennoi palotájában. Ez több epizódban is fel fog tűnni még ebben az évadban.

 - Ezek után Palpatine rejtve őrzi azokat a felvételeket, amikben a vörös páncélosok megtámadták a Szenátust, mivel nem akar összefüggést a későbbi testőrök alkalmazásával, hogy valaki észrevegye. Ha pedig mégis, megöleti.

 - A kommandónak Sidious parancsol, igazából csak az ő parancsait teljesítik nagyon hatékonyan, mivel csak hozzá hűségesek.

 - A kommandó még fog szerepelni az évadban. Most hatról ötre csökkent a kommandó tagjainak száma, és valószínűleg nem fog bővülni.

 - A vörös köpönyegesek utalnak a későbbi mozifilmekre. Egy korábbi epizódban, konkrétan a Mouse traps-ben a Szenátus jóval képzettebb, fejlettebb páncélokkal rendelkező, aranyköpönyegeseket akar bevezetni, de ezt leszavazták.

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr922744845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zilllosarkany 2011.03.16. 20:21:14

bocsi az előzőért....mármint az értékelésért, hülye internet...nah mindegy, a kettőnek uanaz a lényege...
am az IPhone: nem az enyém, anyukámé...aztán meg csak nem tudtam bejelentkezni a blogba, olvasni tudtam, de igazából nem értem, mivel egyik nap még vígan olvastam a clonestoriest, s értékeltem, aztán meg már nem, nah mindegy...
szal tényleg naon jó ez a rész, végig izgalmas, s engem is naon meglepett sidious lépése
s jó hosszúra sikeredett :)
UI:remélem érthető voltam :P
süti beállítások módosítása