Meglepi 1. fejezet - Chapter II.

 2010.05.10. 20:48

Ezek külön-külön jelenetek, mert különben jelenet közben kellene elválasztanom :Đ

Azonnal kitört a pánik, amikor az ellenőrző brigád megtudta, hogy birodalmi csillagromboló jelent meg a bolygó körülötti űrben. Őket küldték az Új Köztársaság követeként, hogy ellenőrizzék: nincs-e több birodalmi a bolygón. Viszont, most, hogy megjelent néhány csillagromboló, amik határozottan birodalmi szabványok voltak, elkezdődött az össze-visszaság. Nem számítottak erre, hiszen csak két osztagot hoztak ide, hogy kivizsgálják a bolygó helyzetét. Abban már néhány órája meg voltak győződve, hogy a hegyben senki sem élte túl, és most a bennszülötteket, és a körülöttük lévő teret vizsgálják – illetve vizsgálnák, ha nem lőnének rájuk a csillagrombolók odafentről. Azonban gyorsan leszállt néhány Lambda-osztályú űrkomp, és számos egyéb csapatszállító, a hegy közelében. Így a két osztagnak, akiket egybe Takarító Brigádnak szoktak becézni, rejtekhelyeket kellett keresniük, ahol megbújhattak az ellenségeik elől. Aztán nem nyílt, hanem titkos harcba kellene keveredniük a birodalmi katonákkal szemben. Csak így győzhetik le őket. Arra viszont még a vezetőjük, La Rosh sem gondolt, hogy a hajójukat nagyon könnyen felfedezik – elvégre ők is a hegy mellett szálltak le. Rosh őrmester azonnal a hajójától legtávolabb vezette a csapatot, közvetlen a hegyre. Viszont, odafönt, a Chimerán Pellaeon tudta, hogyha itt lázadó űrhajó van, akkor meg kell nézni a hegyet. Ez Wayland, nem értette, hogy hogyan semmisíthették meg a hegyen belüli tartályokat – méghozzá a lázadók! Most viszont ő maga akart lemenni, hogy szembe nézzen azokkal, akik ezt tették a titkos létesítményükkel, ami egykoron a Császáré volt. Mikor kiszállt az űrkompjából, azonnal észrevette: a lázadók az egész hegyet felrobbantották. Thrawn még most is meg tudná állapítani, hogy kik tették, és hogyan álljanak bosszút értük, mert ő mindig a jó, és hasznos oldalát nézte a dolgoknak. Pellaeon, viszont, akárhogyan is erőlködik, nem lát semmi jót ezekben. Viszont a jelentésből tudja, hogy noghrik is voltak a behatolók között, lázadók is, és bennszülöttek is. Így most kapcsolatba lépett a Chimerával.

 - Chimera! Itt Pellaeon kapitány beszél!

 - Itt Chimera! Mit parancsol, kapitány?

 - Hozassanak le néhány AT-AT lépegetőt, megleckéztetjük az itt lakókat. – Pellaeon szinte látta, ahogy elvigyorodnak a túloldalon.

 - Igenis! – azzal szétkapcsoltak.

Néhány perc múlva, mintha meteorzápor közeledett volna a bolygó felé. Ahol Pellaeon állt, attól egy kilométernyire. Viszont odalépegettek a kapitányhoz, hogy fogják az adásukat.

 - Itt Pellaeon! Azonnal lőjék szét az őslakosok településeit! Ez parancs!

 - Igenis, uram! – bólintott csak úgy, a tiszt. Természetesen ember volt, mint ahogy a Birodalmi Hadsereg zöme, de neki valamiért furcsa fülei voltak, és az orra észrevehetetlenül nagy. De a rohamosztagosoknak járó sisak így is ráment a fejére. Ő volt az egyik AT-AT-nak a parancsnoka. Jobbra tett körülbelül olyan 75 fokos szöget, és máris célba vette, az első olyan falvat, ami közelebb volt a hegyhez. Szadista volt – örömét lelte abban, hogy másokat kínozzon, vagy tömegeket pusztíthat. Tulajdonképpen maga a Császár találta meg őt, amikor Coruscanton járt, és látogatást tett a Császári Palotában. Azóta tehetséges (és gerinctelen) tiszt. Célba vette a legnagyobb házat, és… TŰZ!

 - Szép lövés volt – tartotta fel mögötte egy haverja a hüvelykujját.

 - Kösz. – szadista létére, Pennih, elég jó katona volt. Azonban a sisakjában egy üvöltés hallatszódott.

 - MAGA MEGŐRÜLT?! – hallotta a kapitány hangját. – Azt az épületet meg kellett volna hagyni! Sok értékes, és érdekes dolog volt benne, amíg maga szét nem lőtte! Lefokozom!

 - Na, de, uram! – kezdte Pennih, de inkább nem kezdeményezett vitát feljebbvalójával. A felettessel soha ne feleselj! Ezt tanulta, ezt tömték a fejébe. Most, ha visszaszólt volna, dadogott volna. De nem szólt vissza. Gerinctelen volt, de nem olyan, akit úgy ismernek, mint a Feleselő. Inkább felettesére hagyta.

 - Hagyja el a járművet, adja át a vezetést, és jöjjön elém, de azonnal! Várom a hegy lábánál, ahol egy űrkomp van! Pellaeon vége.

 - Na, szép. – mondja csak úgy magának.

 - Mi az, Pennih? – kérdi a barátja.

 - A kapitány szerintem le fog fokozni.

 - Íííí, az nem túl jó. – mondja a barátja.

 - Te Gary! Átadhatom addig a vezetést?

 - Hogy én lőjek? – csillant fel Gary szeme a sisak alatt. Mindig csak szimulátorokban lőtt eddig, sosem engedték meg, hogy igazából is kipróbálja. – Szi-szívesen! Ha-ha megengedik! – Ez a Pellaeon egy remek kapitány, ha megengedi, hogy lőjek! – gondolja Gary.

 - Persze. Megengedik, azt mondták, adjam át valakinek a vezetést. De azért szurkolj, hogy ne fokozzanak le!

 - Rendben – mondta már megszokásból Gary. Még mindig csillogot (talán jobban is) a szeme, amiért lőhet most igaziból. – Nem fogom elszúrni! – szólta el magát.

 - Mit?

 - Semmit, semmit! Menj, és hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr791990937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kav12 2010.05.11. 14:40:40

De ha nem olvastátok a Thrawn-trilógiát, akkor tényleg nem nagyon értitek, sajna :S De nem baj, mert majd a második fejezettől ugrik egyet :Đ de az még hol van xĐ addig még nem teszem fel egy jó ideig, csak akkor, ha semmi mást nem tudok

Commander Bly 2010.05.11. 16:24:05

én a trilogia 2. részét olvastam és brutál jó csak kár hogy az elöző és a 3. nincs meg mert elejét nem értettem,a 3. meg még izgalmasabb lesz,és ez nem a thrawn trilogia hanem simán a star wars 3. trilogia is lehetne:D

kav12 2010.05.11. 16:58:33

@Commander Bly: úgy bizony! Szerintem is megérdemelné, ha ez lenne a Star Wars 7, 8, és 9. Mivel kiérdemelte az én szememben többször is. :P

Thrawn-trilógia 1. kötete: A Birodalom örökösei - Timothy Zahn
Thrawn-trilógia 2. kötete: Sötét Erők ébredése - Timothy Zahn
Thrawn-trilógia 3. kötete: Utolsó Parancs - Timothy Zahn (mindhármat elolvastam)

Mind a három nagyon jó.

Kirajzás - Timothy Zahn (ezt most olvasom)
Thrawn Keze - duológia 1. kötete: A múlt kísértete
Thrawn Keze - duolgóia 2. kötete: A jövő látomása
TALÁN Thrawn Keze - duológia 3. kötete: A túlélők keresése

Tudom, hogy csak két kötet van a duológiában, ám valahol azt hallottam, hogy ez trilógia, pedig szerintem nem, mivel ,,A túlélők keresése" a Kirajzás után játszódik tudtommal az ÚK idején.

Wilwarin · http://www.gportal.hu/elfportal 2010.05.15. 10:46:18

Egyre kíváncsibbá teszel :) Be fogom szerezni ezt a trilógiát.

Swmaster · http://swakademia.gportal.hu 2010.05.15. 13:42:28

Ezen a három linken meg tudod venni az egész trilógiát.
1.rész:
http://bookline.hu/search/oldbooks!execute.action?descId=189116&_v=Zahn_Timothy_Star_Wars_A_birodalom_orokosei
2.rész:
http://bookline.hu/search/oldbooks!execute.action?descId=192438&_v=timothy_zahn_sotet_erok_ebredese
3.rész:
http://bookline.hu/search/oldbooks!execute.action?descId=189119&_v=Zahn_Timothy_Star_Wars_Az_utolso_parancs

Swmaster · http://swakademia.gportal.hu 2010.05.15. 13:44:02

Az első és a harmadik nem fért ki.
Az első befejezése: okosei
A harmadik befejezése: cs
süti beállítások módosítása