Elhagyott testvérek

 2010.05.02. 20:03

Elhagyott testvérek

Azért Mace Windu és Anakin a két jedi, mert a TCW második évad finálékban is ők voltak benne nagyjából. És valahogy most őket tudom elképzelni különböző helyzetekben. Ja, és az Amnéziás klón rész közben játszódik. De azért egy kis előzmény is azért kell, hogy megértsétek, szóval…

„Szétszórt hadsereg! Az egész galaxisban a klónok annyira el vannak távolodva egymástól, hogy nem tudnak segíteni egymásnak, de még a jedik is alig. Ám a távoli Ziost bolygón a klónok annyira rosszul állnak, hogy kénytelenek önfeláldozást hajtani végre. De ők azt nem tudják, hogy néhány jedi úton van, hogy megmentsék őket…”

 

A Ziost kopár részén a klónok elkeseredett harcot vívtak a droidok ellen. Három AT-TE lépegetőjük, és egy ostromtankjuk maradt, amit jó alakzatba állítottak úgy, hogy alig tudják őket sebezni. Ám a droidok kis-, és nagy póklépegetőkkel kilőtték az ostromtankot, és a három AT-TE védtelen maradt az egyik oldalról, így onnan AAT tankok özönlötték el őket. Közben Tanks parancsnok a katonáival a szuper harci droidokat lőtték ezerrel, ám nem sok sikerrel, hiszen azoknak majdnem végtelen volt az utánpótlásuk, jobban mondva (szó szerint) 100-szor annyian voltak, mint a klónok. De így, hogy a lépegetők sincsenek már, így még rosszabb a helyzet. Össz-vissz 40 klón maradt ezen a vidéken, és 30 még a bolygó túlfelén, ahol nem jobb a helyzet. Végül Tanks parancsnok pár katonáját összehívta, hogy megbeszéljék a végső taktikát.

 - Nehéz lesz kimondani uraim, de elveszítjük ezt a csatát. – ezek a szavak fájtak neki.

 - De nem adjuk meg magunkat, ugye, uram? – mondta Pers, aki mindig lelkes volt. – A végsőkig harcolunk. Addig, amíg meg nem halunk! Ezért lettünk katonák! – Tanks büszke volt rá, hogy még ilyen helyzetben is tudta lelkesíteni a csapatot.

 - Jól mondod, Pers. Soha nem adjuk meg magunkat. És most is… - nem tudta befejezni, mivel ekkor egy rakéta robbant be nem sokkal mellette. Épp ott, ahol Pers állt. Őt is arrébb lökte a hullám, és szinte minden katonát. Úgy látszik, a vége itt van. Most jön. És amikor beletörődött a halálba, megszólalt az ismerős, búgó hang, ami talán a mennyország felé viszi majd. Ám ez a hang nem a mennyországba viszi, hanem az űrbe. Ugyanis pár LAAT/i csapatszállító szállt le, hogy védjék őket, és el tudjanak menekülni. Mace Windu mély, öblös hangja, és Anakin Skywalker kiáltása hallatszott.

 - Gyerünk, katonák! Maguk még élnek! Ne haljanak meg feleslegesen egy olyan csatában, amit nem nyerhetnek meg! Gyorsan! Szaporán! – kiáltotta Skywalker tábornok. Ám Tanks alig bírt megmozdulni.

 - Hol van a parancsnok, katona? – kérdezte valakitől Windu tábornok.

 - Jelentem, ott fekszik a lépegető körül! – felismerte ezt a hangot. Hcy-é volt.

 - Akkor hozzák ide, de azonnal! – mondta Skywalker, de Windu közbeszólt.

 - Nem, erre nincs idő…! – Windu tábornok szavait nem hallotta, ugyanis hatalmasat robbant valami jobbra tőle. Oda próbálta fordítani a fejét: egy löveghajó volt. Kiáltani akart.

 - De, mester! Még a bolygó másik felén is vannak…

 - Nincs de, Skywalker! Megyünk, és kész! Különben úgy járunk, mint az a löveghajó! Pilóta…! – még egy robbanástól nem hallotta. Aztán mindent hallott: a csapatszállítók elhúznak a feje fölött, és a lövések abbamaradnak. A droidok biztos lőttek még a LAAT/i-kre, de már biztos távol járnak… és Windu tábornok nem megy a többi klónért. Őt is itt hagyták. Meg sem nézték, hogy él-e még. De ekkor egy lihegést hallott balra tőle. Jasen volt az. A lábai sehol sem voltak, biztos a robbanás lezúzta őket. És a parancsnok fölé hajolt.

 - Uram! Él még? Ugye…?

 - Nyugodj meg, Jasen! – nehezére esett egyetlen hangot is kiadni. – Még élek… - nagyot hörgött, amire talán a droidok felfigyeltek. – valameddig.

 - Uram! – Jasen buzgó volt, még most is. Amilyen lelkesítő volt Pers, olyan buzgó Jasen. – Ne adjuk meg a droidoknak azt az élményt, hogy nem csinálunk semmit, de ők ránk taposnak! Uram!

Tanks megértette az egészet. Már a Kaminon is értette, csak nem fogta fel teljesen. Ő csak egy klón. Nem is katona… egy klón. Sőt: egy klónkatona. Így hamar feláldozható volt. Nem csinálhat semmit. Csak egy bábu, amit mozgatnak ide-oda, úgy is meghal egyszer… De akkor is tisztelte a feljebbvalóit. Tisztelte, amiért idejöttek, és a társait kimentette. Ha nem is az összeset, akkor is.

 - Rendben, Jasen. Lőjünk le egy-két droidot…! – mondta Tanks, azzal felkapott egy fegyvert, és lőtt addig, amíg meg nem ölték, vagy magától meg nem halt…

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr241969442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása