Új rész: Halott tábornok

 2010.05.01. 22:33

Itt a hexalógia befejező része. A hat közül szerintem ez sikeredett a leges legrosszabbnak. Talán észlelhető valami benne... valami, amit nem árulok el, hanem talán észrevehettek ti is, ha elolvassátok.

Halott Tábornok

(Dead General)

,,Mundi tábornok bajban! Egy űrcsatában Dooku és bérence, Ventress megtámadta Ki-Adi Mundi tábornokot, így az megküzdött velük. Végül a jedi egy csapatszállítóba került az aljas bérgyikossal. Sem Ventress, sem a jedi nem tud kapcsolatba lépni csapataival, így Asajj Ventressel ideiglenes béke-szövetséget kötöttek, míg zuhannak a Ruan felé…”

 

Leleményes klónok

Miközben Mundi próbálja visszacsábítani Ventresst, Dooku közben kiirtja a klónokat. Viszont azok egy csellel a gróf mögé kerülnek, így gyorsan leütik. Látván vezérük „halálát” a droidok megadják magukat. Igazából nem halt meg, de a klónok úgy állítják be. De a droidok, és a klónok szerint is Mundi tábornok, és Ventress meghalt. Így üzenetet küldenek a Coruscantra, ezzel a szomorú hírrel. Palpatine kancellárnál éppen Mace Windu, és Padme Amidala szenátor van. Így ők fogadják az üzenetet. Mindhárman mélyen szomorúak, legalábbis annak látszanak. Azonban Padme rögvest elindul, hogy megbizonyosodjon róla. Még mindig nem hiszi el. Így Jar Jar Binksszel odamegy a Ruanra, hiszen nagyon közel van. Alig fél óra alatt odaért, és ott a már befejezett űrcsatát látta. Dookut elfogták a klónok, és a droidok megadták magukat. Így Padme lement a bolygóra, és a csapatszállító roncsait megnézte. Az teljesen felrobbant, még roncs sem maradt, így azt hiszi Jar Jarral együtt, hogy meghaltak.

Ventress szökése

Ventress és Ki-Adi beszélgetve haladnak a város felé. A város felé, ami nagyon távol van. Ki-Adi megpróbálja áttéríteni. Eddig nem sikerült, de egyre jobban megbánja bűneit Ventress. Eközben Dookut a klónok kísérik. Látja a fényszablyáját, így kieszel egy tervet. Padme és Jar Jar elkíséri őket egy szeparatistacirkálóra, hogy azzal együtt vigyék el Coruscantra, ahol bíróság előtt felel majd tetteiért. Ám Padme épp a parancsnokkal beszélget, a sor hátulján, és Jar Jar Dooku mellett-mögött halad. Dooku ekkor az Erővel idehozza fénykardját, elvágja a bilincsét, és kaszabolja a klónokat. Jar Jar össze-vissza ugrál szokás szerint, ám egy hajóba bújik, ami épp Dooku csillagszlúpja. Így Dooku nem tudja, hogy ott van. Ott elbújt, és Dooku a nagy sietségben észre sem veszi. Inkább lerepül a bolygóra, persze követi pár ARC-170-es vadász. Azokra nincs ideje, ugyanis érzi tanítványa érzelmeinek ingadozását. Ekkor megpillantja a bolygón Ventresst, és Mundit. Nem lő, mert lehetséges, hogy Ventress hal meg – és a Nagyúr neki nem ezt a halált szánja. Így felszedi, ám a kirohanó Jar Jar fellöki Ventresst. Az elesik, utána akar rohanni, de Dooku sietteti, ugyanis az ARC-vadászok bármelyik pillanatban ide érhetnek. Ekkor Mundi megszólal, hogy már jó úton jár a visszatéréshez, de Dooku mellé áll. Dooku elmenekül, néhány ARC követi, de a legtöbbje itt marad, hogy védje Binks képviselőt, és a túlélő Mundi tábornokot. Dookuék elmenekülnek, Mundi bánkódik. Végül Amidala szenátor örül annak, hogy Mundi túlélte.

Ventress múltja:

Ventress régebben egy jedi padawan volt, mivel egy agresszív fajba tartozik, és felfedezték benne az Erőt, ám a mestere meghalt, és Dooku a szárnyai alá vette, és megutáltatta a jediket vele, vagy már eleve utálta (nem tudom pontosan). Így könnyen lehet, hogy visszaáll, ám nem tette, hiszen a későbbi részekben még kell nekem... vagyis Sidiousnak. Nektek hogy tetszett a rész? Jar Jar bénáskodása nem illett bele? És kérdeznétek: hogyan bújhat el Jar Jar. Egyszerűen: a padlón leguggol, majd összehúzza magát, így Dooku (elvileg két személy egymás mellett, talán három is elfér) elsétál mellette, és sietségében sem veszi észre. Bár az Ep II-ben kisebbnek látszott, az igaz, de én valahol (már nem is tudom hol) olvastam ilyenről... biztos nem jók voltak az adatok, de most már így van kész a rész. Írjatok véleményt!

Szerintetek: 77%

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr41967492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.08.20. 14:27:07

Hát, ne vedd rosz néven, de nekem annyira nem tetszik ez a részed. Ettől függetlenül a sorozatban jóval rosszabbra is volt már példa. 79%

kav12 2010.08.20. 14:31:11

@SuperGalaxys: Köszi xĐ Nekem is ez a véleményem xĐ Ez a legrosszabb részem, szerintem :S Ennél rosszabb, nálam soha nem lesz... ezt csak kínkeservesen írtam meg anno, emlékszem :/

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2011.01.01. 12:59:07

elég rövidre sikeredett és talán Jar Jar se kellett volna bele. Vele mindig az a baj, hogy ilyen szerepeket kap, az Ep. 2-be például sokkal szimpatikusabb volt nekem az a visszafogott Jar Jar mint akit az első részben láttunk. De hát a sok kispulya biztos ezt akarja látni, hogy Jar Jar milyen nevetséges... a részre75%, és amugy mit kellett volna észrevenni?:)

zilllosarkany 2011.02.07. 17:39:30

jar jar nem kellett volna...
hát igen, nem a legjobb rész
h ne keljen átírnod, adok 77%- ot
s mit kellett észrevenni???

kav12 2011.02.24. 21:53:22

@Wilde: @zilllosarkany: Most mindenkinek válaszolok, hogy mit kellett észrevenni: az összecsapottságot :S Ezt a részt - bevallom - úgy, ahogy van, összecsaptam :S Gyorsan túl akartam leni rajta, és ez lett belőle :S És azóta nem is történt ilyen, és nem is fog! :S

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2011.02.27. 20:34:53

hát a terjedelmén ez mindenképpen látszott, de a többi munkádat nem ez jellemzi!!! várom már az új részeket...
süti beállítások módosítása