A minap megkaptam Korbeltől a versenyművét. Sok dolga van, így ezért sikerült csak most. Olvassátok el ;)

Ellenség születik

Coronet ostroma

            A szakadár gép hadsereg megtámadta Korélia rendszerét. A bolygó vezetői már elmenekültek, de a főváros helyőrsége még nem adta meg magát. Duustal Cracken százados csapatával és a hirtelenjében felfegyverzett civilek segítségével próbálja védeni a rábízott városrészt. Egy hajóroncs mögött ásták be magukat és hősiesen védik a városi akadémia felé vezető utcát a droidok egyre növekvő áradatával szemben. A csata közepette a századoshoz legjobb barátja és bajtársa Solman őrmester érkezik meg, aki híreket hozott a bolygó többi városáról. Egy kivételével mind elesett, köztük Kor Vella is, ami Duustal és Solman szülővárosa volt. A harc egyre jobban kiéleződik a két fél között, miközben a Cracken százados csak arra tud gondolni, hogy a családja jól van és sikeresen elmenekült a lerombolt Kor Vella városából. Hamarosan visszavonulásra kell parancsot adnia, így a kis csapat az akadémia felé vezető lépcsők felé veszi az irányt. Már csak ketten vannak a csatamezőn: Duustal és Solman. A százados eléri a lépcső tetejét, de amikor hátra fordul, észreveszi, hogy barátja lemaradt és élet halál harcot vív néhány kommandós droiddal. Mielőtt bármit is tehetne a droidok végeznek az őrmesterrel és egyenesen felé tartanak. Frank Solman halála annyira sokkolta, hogy csak letérdelt, becsukta a szemét és várta, hogy az előtte álló kommandós droid lesújtson a vibro kardjával. De ez nem következett be. A konzervek monoton menetelő hangjába robbanások és lövések zaja vegyült. Gépek búgása erősödött és csatakiáltások hangzottak fel. Kinyitotta a szemét és látta amint a megérkezett klón hadsereg fémforgáccsá lövi a nemrég még túlerőben lévő robot hadsereget. A százados sietve rohant az akadémiához, ott felpattant egy köztársasági löveghajóra és azonnal Kor Vellába vitette magát. Ám ott szörnyű látvány fogadta. A város piac részét felgyújtották, a házak romokban állnak. Saját háza felé veszi az irányt, de ott csak romhalmazt talál és felesége valamint gyermekei vérbe fagyott holttestét. A férfi teljesen magába roskadt és okokat, indokokat keresett arra, hogy mért pont ő. A családját, legjobb barátait mind egy napon vesztette el és ezért nem tudott mást hibáztatni csak Kor Vella kormányzóját, aki még a harcok kitörése előtt elmenekült a város helyőrségével együtt.

Coruscanton

            Duustal Cracken vörös hajába belecsap a szél, ahogyan a bolygóváros túlzsúfolt légi folyosóján halad a robogóján. Nyakában három kristály lógott, amiben családja maradványai voltak, régi Koréliai szokás szerint. Az esemény óta sosem vette le és soha nem is fogja, ez mindig emlékeztetni fogja, arra miért csinálja azt, amit csinál. Éppen a szenátus épülete felé tart, hogy megölje a kormányzót, aki szerinte minden baj okozója a Korélia rendszerben. Egyedül sosem vette volna rá magát, hogy ezt végrehajtsa, de nemrég felkereste egy magát Tyranusnak nevező alak és felbérelte a munka elvégzésére. Révén, hogy Korélia testőr századosa a szenátus kapuján könnyűszerrel beengedték, viszont a kormányzó szobáját erősen őrizték: csupán három személy léphetett be: a kormányzó, a kormányzó mindennél jobban imádott kis droidja, valamint a Koréliai előkelőség biztonságáért felelős szenátusi kommandó kijelölt tagja. Ebben segített neki felbérlője, ugyanis az megadta egy kis helyiség koordinátáit, ahol megtalálhatja ezt a kommandóst. Éppen belépett a szobába, ahol valóban ott volt a keresett személy. A baj csak az volt, hogy nem egyedül, hanem társaival, így kénytelen volt harcba bocsátkozni velük. Kisebb zúzódások és egy a kezén ejtett vágás árán sikeresen megbirkózott a szenátus védelmezőivel. Felvette a kiválasztott kommandós páncélját és a kormányzó szobája felé vette az irányt. A szobában csak a kis asztromech droid volt. Elhatározta, hogy legalább akkora fájdalmat fog okozni a férfinak, mint amit ő okozott neki. Mivel a kormányzónak nem volt családja másképp kellett bosszút állnia. Így az ártatlan, mit sem sejtő roboton töltötte ki haragját. Mire a kormányzó visszatért a szobájába a droid darabjait fellógatta a plafonra és egyéb helyekre, ahol jól látható díszeként szolgálhatnak majd a kormányzó életének utolsó perceiben. Amint a férfi belépett elszörnyedve rogyott össze és rimánkodott. Duustal előlépett rejtekéből és lenézett a földön vergődő férfira, levette a sisakot és a férfi szemébe nézve beleeresztette az egész tárat. Az őrség megérkezése előtt az ablakon távozott majd robogóján már saját öltözetében távozott.

Menekülés

            A hotel szobájában pihent, amikor kopogtak az ajtaján. Nem tudta ki lehet az ilyenkor ezért fegyverrel a kezében nyitotta ki az ajtót. És nem is ok nélkül volt óvatos. Egy orrgyilkos droid és két szakadár kommandós droid állt a fémajtó túl oldalán. Amint az ajtó kinyílt rárontottak, de ő sem volt rest. A gyilkos droidot nekilökte az egyik kommandósnak, majd a pillanatnyi zavarukat kihasználva letépte a harmadik konzerv fejét, majd néhány lövéssel végzett a maradékkal. Miközben a folyóson lévő roncsokat bevonszolta a szobájába azon gondolkodott, hogy vajon mért akarták megöletni őt a felbérlői. Még arra is csak most döbbent rá, hogy vajon mit tett a kormányzó, amiért meg kellett ölnie. Erre nem is gondolt a bosszúvágya közepette. Az viszont biztos, hogy most belekeveredett abba a dologba és meg akarják ölni. Gondolatait újabb kopogás zavarta meg. Pisztolyához kapott és várt. Újra kopogtak majd egy rekedt férfi hangja szűrődött át a fémajtón. Azt mondta, hogy a rendőrség az és, hogy Kor Vella kormányzójának az ügyében jött. Nem kellett több neki, újra az ablakot választotta menekülő útvonalként. Robogójára pattant és minél gyorsabban próbált menekülni. Pillanatok múlva szirénák harsogtak fel mögötte és hátranézve látta amint három, az övéhez hasonló, robogó követi őt. Kettőn rendőr droidok, a harmadikon pedig egy tw’lek férfi ült. Kezét hátra nyújtva vaktában lövöldözött üldözőire. Még nem tudta mit fog most kezdeni, de azt tudta, hogy ha sikerül elérnie az alvilági negyedet, akkor megmenekül, a rendőrök elöl. Hosszas üldözés után végre elérte a fejvadászokkal és bűnözőkkel teli kerületet. A tömegben elvegyülve sikerült leráznia a rendőrtisztet, beült egy kocsmába és egy sarokban a nyakláncát szorongatva töprengett a múlton és a jövőn. Órák elteltével egy felszolgáló lány lépett hozzá egy holovetítővel, ami Jabba, a hutt kék hologrammját mutatta. Az óriás csigaszerű lény egy munkát ajánlott fel neki. Kis gondolkodás után elfogadta az ajánlatot és felvette azt a nevet, amitől majd minden élőlény a galaxisban rettegni fog: Ducra!

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr762425909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása