Grievous a Geonosison

(General Grievous with geonosians)

 

„Egy háborúban a béke a legfontosabb!”

„Győzelem és vereség! A háborúban Grievous tábornok megelőző csapásokat tett a klónok ellen, mielőtt azok rátámadhattak volna. Miután egy időre elűzték, Grievous egy mindent elsöprő, hatalmas offenzíva indítását rendelte el, és a geonosiak máris teszik, amit kért. Hogy a jedik kijussanak szorult helyzetükből, be kell mérniük Grievous tábornokot, hogy véget vessenek a hatalmas zsarnokságának…”

Öröm és szomorúság

Anakin Skywalker egy taktikai droid fejet mutat fel, ami azt mondja, hogy Grievous tábornok egy gyár építésébe kezdett. Erre kérdezik tőle, hogy hol található ez a gyár. Erre a droid megmondja, hogy egy olyan bolygón, amin már egyszer volt egy gyár. Sőt, nem is egyszer. Aztán kikapcsol, mivel lemerült. Ezek után Anakin és Ashoka felhívja Mace Windut, és jelenti, hogy úgy sejtik, a Geonosison található az új gyár. Az örül is, hogy megtudták, de szomorú is, hogy harmadszorra is vissza kell térniük oda. Így Yoda mester elmegy oda, Anakin is a padawanjával, és utána el is indultak, de előtte megbeszéltek egy jó stratégiát.

Moxxar

Grievousnek a „tanítványa”, jobban mondva, követője, egy geonosi, és két kék fénykardja van. Így fentről is csapásokat mérhet az ellenségre. Grievous tiszteli őt, mivel az is tiszteli őt. Így beállt Grievous alá, aki pártfogásba vette, mint tanítványt. Azonban Dookunak nagyon nem tetszik, de azért beleegyezett. Viszont Sidious Nagyúrnak igenis, tetszik az ötlet. Így legalább, több jedi halhat meg a háború során. De Darth Sidious közölte Grievous tábornokkal, és Moxxarral, hogy a jedik tudomást szereztek az új gyár hollétéről. Viszont még mindig nem tudja, hogy honnét jöttek rá, ám vannak sejtései. Így a gyár építőjét, Grievoust, és követőjét, Moxxart bízza meg a gyár védelmében. Azt mondja, hogy az ősöreg jedi mester, Yoda, és még néhány jedi megy. Persze Grievous kicsit meghátrál, amiért Yoda is eljön, de látván Dooku szemöldök felvonását, rögtön bátornak tetteti magát. Elindul a bolygóra, miközben Moxxarral arról beszélget, hogy milyen védelem kell. Ám Moxxarnak más feladatot ad.

(Ez eddig 5 perc szerintem)

A börtönben

Kisebb Poggle, Geonosis hercege néhány hónapja a börtönben sínylődik. Tudta, hogy egyszer ki kell őt szabadítani, de miután néhány hétig nem jöttek, ezért feladta a reményt. De hirtelen egy halk hang zavarta meg az ebédelését, ami kifejezetten geonosiak számára volt kifejlesztve. Majd ez a hang erősödött, és aztán pár börtönőr elszaladt a cellája előtt. Poggle felállt, és körülnézett. Látta, hogy az őrök sorban hullnak el, mivel ugyanolyan színű lövések terítik földre őket, amit ők is kilőnek. Aztán kiderült, hogy nem is lőnek, hanem csak egy fénykard irányította vissza a lövedékeket. Aztán a fénykard tulajdonosa is megjelent: egy geonosi. Poggle megismerte, hiszen ő mondta el neki, hogy Grievous tábornok, a Szeparatista Tanács vezérhelyettese (mivel Dooku a vezér), talán befogadná. Moxxar volt az. Eljött, hogy kiszabadítsa. Még jobban dühös lett, mivel a saját fajából jött, nem pedig egy szeparatisták által felbérelt katonák, vagy fejvadászok. Viszont most inkább a szabadítására koncentrált. A fénykard simán kiszabadította, mivel a rácsokat átvágta, és a nyitót pedig az Erővel kinyitotta. Viszont a börtön bejáratánál már két jedi állt, mivel értesültek a börtönben történtekről, és itt tartózkodtak a közelben. (Ez két-három perc)

Zuhanások

Yoda, Anakin, Ashoka, Shaak Ti, Paul Fenn és Ty Lasena most beszélték meg a tervet: nem úgy csinálják, mint a II. geonosisi ütközetnél. Hanem különféle oldalakról fogják egyszerre támadni a gyárat. Ám kettesével, kivéve a padawanokkal rendelkezők. Így Yoda megkapja Tyt, a többiek pedig Anakin-Ashoka és Ti-Fenn párokba rendeződnek, mivel így vannak a padawanosok. Egyszerre három oldalról Grievous sem tarthat ki. Természetesen itt most is először a sugárpajzsot akarják kilőni. Elindulnak, de ahogy kilépnek a hiperűrből, hatalmas flotta fogadja őket. Először velük kell megküzdeni, majd utána lemenni a bolygóra. Ám a jedik még mindig egy hajón tartózkodnak, és Grievous tudomást szerez erről. Viszont pár fürgebombázó a klónok vezetésével Grievous hajóját ostromolják, viszont a jedik is szorult helyzetben vannak. A csata legalább 7 percre elhúzódik, majd a jedik cirkálója lezuhan a bolygóra, és mélyen belefúródik a talajba, közel a gyárhoz. Viszont Grievous hajója is zuhan, és annyira még tudja irányítani, hogy a jedi-cirkáló parancsnoki hídjának repüljön. Ő persze mentőkabinban elhagyja a hajót, és visszahívja Moxxart, akár Poggle-el, akár Poggle nélkül. Az épp a fénykard csata hevében kapja meg az üzenetet, így elindul „mestere” segítségére. Pogglet ott hagyja, és a jedik visszakísérik a cellájába a geonosit. Poggle még dühösebb. (A börtönös rész maximum 2 perc) Majd Yoda mutatása, amint a többiek után keres, és meg is találja őket, mivel már rég senki sem volt a parancsnoki hídon, ami felrobbant rögtön, ahogy belecsapódott a szeparatista hajó. Végül a cirkálón túlélő klónok a föld fúrásába kezdenek, hogy kijussanak, ugyanis felfelé nem tudnak menni a sok roncs, és tűz miatt. No meg észrevennék őket a geonosik. Ezért a cirkálón lévő eszközökkel fúrnak teljes sebességgel a föld alatt, majd kitámasztják, de az utolsókat elveszik, hogy tudjanak előrehaladni, hogy aztán fel tudjanak menni a felszínre. Végül Moxxar jön, és megérzi a föld alatt lévő jedi mestereket. A föld alatt nagyon nagyrészt fúrtak már, és amit már nem támasztanak ki, azok nem is borulnak le. Grievoust megtalálja a tanítványa, és tudatja vele, hogy néhány jedi biztos túlélte. Így elindulnak a keresésre, majd Rex kapitány jelentene az űrből, hogy lassan-lassan győznek Grievous nélkül.

 

Komment-szavazás: 85%

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr732000260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wilwarin · http://www.gportal.hu/elfportal 2010.05.15. 10:50:53

%-olni lehet? Mert akkor én 92%-t adnék rá. Izgalmas és ütős rész, sok szereplővel :D

kav12 2010.08.18. 15:38:00

@SuperGalaxys: Bejegyeztelek :) (kerekítettem fölfelé)

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2011.01.01. 13:19:40

az elején kissé túlerőltetettnek véltem, hogy már 3. geonosisi csata is lesz, de aztán sok pozitívumot fedeztem fel a részben. pl: Grievous is akar magának szövetségest, ezt a CW-sorozatba is bebizonyította, amikor Ventressnek ajánlotta fel, hogy legyen az ő bérgyilkosa, és Poggle szerepeltetése is jó ötlet volt. 83%

zilllosarkany 2011.02.12. 11:51:41

az újabb droidgyár ötlet nem tetszik... de a Moxxar fickó nagyon jó
tetszik a sok jedi(az újak is)
80%
süti beállítások módosítása