Löveghajók fénykora

 2010.05.13. 15:34

Bonadan
Bonada visszafoglalása III. rész - Löveghajók fénykora

,,Covell azonnal elrendelte, hogy néhány kivételével, az összes vadász menjen támadni a kint lévő idegen nagy hajókat. Azokkal alig bírnak el, még a különféle bombázók is, de néhány már szétesett. Viszont a Birodalom alakzata megvédi a csillagrombolókat az elpusztulástól, mivel egymást védik alulról, felülről, mindenhonnan. Ennek azonban van egy hátránya, de az idegenek nem jöttek rá, mert nem érnek rá. A bolygóról is rengeteg mennyiségű vadász özönli el a Denberta körülötti csillagrombolókat. Ezek után kell egy visszavágás, mivel nekik is vannak fürge vadászaik, de nem nagyon akarnak támadni, csak a csillagrombolókat. Így könnyű célpont lenne a löveghajóknak. Ezért Covell kiengedi a felét az egy harmadának, és azok rögtön elkezdik tizedelni az ellenséges vadászokat, de ha egy csomó összefog, akkor egy Khadui-rombolót is képesek felrobbantani ott, ahol a parancsnoki híd remélhető. Viszont a löveghajókban vannak rohamosztagosok, és persze űrgárdisták, akiket rögtön kiengedtek, hogy úgy szabdalják az ellenséget rakétákkal, meg ilyenekkel. Viszont ők könnyű célpontnak látszanak, így rögtön rámásznak a khaduiaknak az "űrgárdistái". Más az öltözékük, de viszont vadászok most is csapódnak be egymásba, és ha közel robban valami, akkor az ő öltözékük az elől nem véd. Viszont egy csomó löveghajó túlélte, mivel rájuk számítottak a legkevésbé. A parancsnoki hajónak látszó Khadui-rombolót vették célba, így az néhány perc után megsemmisült. Közben a löveghajók is fogytak, mivel a parancsnoki hajó védelmére visszajött a kiküldött vadászok zöme, de alig sértették meg a birodalmiakat. Ezek után a felszín felé mentek, mivel rájuk pont nem figyelnek az idegenek. Ezek szerint néhány hajó földet ért, és sikeresen megkezdték a felszínen az első hadműveleteket. Eközben az űrben folyamatosan lőtték szét a csillagrombolókat, mivel hiányoztak a löveghajók. Az idegenek is küldtek löveghajó féléket, csak kicsit nagyobbak voltak, és olyan összevisszaságok voltak, hogy nem lehetett tudni - csak akkor, ha ment -, hogy hol lehet az eleje. Viszont ezek nagyon hatékonynak bizonyultak a TIE-bombázók, és más TIE-hajók ellen, és rögtön szétlőtték a még életben lévő TIE-egységek 20%-át. Ezek után Covell új döntésen morfondírozott..."

Következő rész tartalmából...

Bonadan visszafoglalása IV. rész - A Birodalom visszavág

,,...számos mennyiségű csapatszállító ment oda. Az idegeneknek sorra érkeztek az utánpótlásai. Reménytelen volt a helyzet. Lassan a felszíni haderők is kezdtek fogyni, de nem tudtak küldeni újabbakat, a fent dúló harc miatt. Az űrben egy csomó átszálló hajóféleség próbált feljutni a Denberta fedélzetére. Eddig nem jártak sikerrel. Eddig..."

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr802000335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása