Rendkívüli hírek!!!

 2010.05.02. 22:10

LEHETSÉGES, HOGY MAGYARORSZÁGON FORGATJA GEORGE LUCAS, A STAR WARS ATYJA AZ ÉLŐSZEREPLŐS STAR WARS SOROZATOT!

"Filmesként mindig abba az országba megyek, ahol a legjobb személyi feltételek mellett, legtöbb az ösztönzés az adózás területén" - idézte internetes kiadásában a lap pénteken George Lucast, aki elektronikus levélben válaszolt a lap kérdéseire. Csehországban, amelynek filmipara olyan alkotókat nevelt ki, mint az Oscar-díjas Milos Forman filmrendező, 2008-ban a külföldi filmgyártók által kiadott összegek 85 százalékkal, 40 millió dollárra estek vissza a csúcsévnek számító 2003-as esztendő 270 millió dollárjáról, a Cseh Audiovizuális Producerek Szövetségének adatai szerint.

Magyarországon viszont az előrelátó adó- és iparpolitikai tervezésnek köszönhetően fellendült a filmipar. Tavaly a filmgyártók mintegy 250 millió dollárt költöttek el az országban, ebből a külföldi filmesek kiadása 150 millió volt - írja a lap a Mozgókép Alapítvány adatait ismertetve. "Megváltozott a sorrend: a filmgyártók először Prágát választották, Magyarországot csak utána, most pedig Magyarország áll az első, Prága pedig a második helyen" - idézi a lap Howard Ellist, a budapesti székhelyű Mid Atlantic Films tulajdonosát és ügyvezető igazgatóját.

 

Ha többet szeretnétek tudni erről, akkor kattintsatok IDE!

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr161969788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Commander Bly 2010.05.04. 15:41:56

Sajnos ennek már löttek...végülis a csehek nyertek:(
süti beállítások módosítása