Új rész: Tatooine-i rajtaütés

 2010.05.01. 22:09

Itt vagyok újra a részeimmel, és ezúttal is folytatom a hexalógiát. Ez igazából egy tetralógiát jelentene, mivel csak egy időben van a hat rész, amőgy semmi köze egymáshoz, csak néhol találni benne részleteket. No de, a rész...

 

Tatooine-i rajtaütés

(Raid on the Tatooine)

,,Ashoka Tano elveszítette fénykardját! Meg akarja találni. Eközben Ki-Adi Mundi tábornok, a cereai jedi meglátogatja a Tatooine sivatagait. Droidokat láttak arrafelé, és jelentették, hogy rabszolgákat csinálnak minden lakosból. Mundi tábornok azonban hatalmas ellenállásba ütközik a bolygó felett…”

 

A blokád áttörése I. - Érkezés

Mundi tábornok épp egy tervet eszelt ki Yularen admirális közeli rokonával, aki szintén admirális, Kerexával. Ember, és remek stratéga ez a férfi. Épp úgy állítják be a hajóikat, hogy a szeparatista droidok a nappal ellentétesen nézzenek (nem mintha sok értelme lenne). Közben üzennek haza, a Templomba, hogy túlerővel néznek szembe. A szeparatistáknak két csatahajójuk, és kilenc cirkálójuk van. Ezzel néz szembe három jedi cirkáló. Viszont Kerexa kitalált egy briliáns ötletet: két hajóval megrohamozzák a két csatahajót, és a maradék eggyel oldalra mennek, és a többi hajót szétszedi ez az egy, amin utaznak. Kiderült, hogy Mar Tuuk vezeti az itt lévő szeparatista flottát, aki a Ryloth felett a blokádot védte a klónok elől. Ott az utolsó pillanatban megmenekült. Most ezzel a feladattal bízták meg, és ha ezt elszúrja, akkor lefokozzák. Viszont most észrevette ezt a taktikát, és minden cirkálót erre a két hajóra összpontosította. A két csatahajóval elmenekült, de még visszajön, azt mondja. A harmadik jedi cirkáló, amin Ki-Adi Mundi is tartózkodik, közben sértetlenül tör oldalról az ellenséges cirkálók közt. Úgy látszik, a droidok Mar Tuuk utolsó parancsát teljesítik: a harmadik jedi cirkálót hagyják figyelmen kívül. Úgy tűnik, a jedik győznek.

 

A blokád áttörése II. - Landolás

Épp megsemmisítik az utolsó szeparatista cirkálót – illetve akarják -, amikor a hipertérből kitör még három ellenséges hadihajó. Így ezekre fordítják a figyelmet. Igaz, Ki-Adi Mundi össztüzet rendelt el az utolsó ellen, de a klónok nem hallották, mivel három újabb ellenségük jött. Így a sérült droid hajó sikeresen nekiment Mundi tábornok zászlóshajójának, és az kelletlenül ér földet. Épp Jabba Palotája mellett, és nem sok híja volt, hogy a Palota megsemmisül. A klónok, és az egész személyzet kiszállt, Mundi tábornokkal, és Kerexa Admirálissal együtt. Ezek után gamorrai őrszemek fogják el őket. A klónok túl erőben vannak, de a jedi nem akarja feldühíteni Jabbát. Jabbát épp meglátogatta Zorba, a Hutt, aki Jabba apja. Épp Zeroról beszélgettek, és annak árulásáról. Zorba nem árulásnak nevezte, mivel ők semlegesek. És csakis Dooku miatt pártoltak át a Köztársaság oldalára. Végül a két hutt haragosan fogadta a jedit. Elvették a fegyverét a jedinek, és a klónoknak is. Elbeszélgettek, de végül arra a pontra jutottak, amiért a jedi igazából jött: megkérdezte Jabbát, hogy nincsenek-e droidok a Palotájában. Elengedték őket, és a fegyvereket is visszakapták.

 

Rabszolga kereskedők

Mundi tábornok Kerexa ellenőrzése alatt hagyta a lezuhant cirkálót, ugyanis rengeteg adat és fegyver van benne, ami mind a Köztársaság tulajdona. A jedi maga elment Mos Eisleyba pár klón testőrrel egyetemben. A klónokat nem látják szívesen itt, mivel sok a fejvadász, és őket Jango Fettre emlékeztetik. Ventress is itt van a bolygón, hiszen ő vezeti az itt lévő droidokat, akik elbújtak a rabszolgákkal együtt. Beszélget Dookuval, aki épp menekül a Bespinről Grievoussel, és megparancsolja neki, hogy végezzen a jedivel, persze ha tud. Erre Ventressben a gyűlölet hasít végig, de külsőre nyugodt marad. Dooku megérzi Ventress hangulatváltozását, bármilyen messze is vannak egymástól. Ventress pár szuper harci droiddal, és két AAT tankkal elindul Mos Eisleybe, hogy biztosan végezzenek a jedivel. Végül szembe találják magukkal Mundival, és még nyolc klónjával. Ravasz, és Blokád előrerohan, de a vesztükbe. A tankok elbánnak velük. Hamarosan megtapasztalják a tőrbe csalást. Droidekák kerülnek a klónok és a jedi mögé, így két oldalra kell figyelniük. Ventress csatlakozik a harchoz, és megküzd a jedivel. Közben pár bolond rohamdroid fillérekért adja el a begyűjtött rabszolgákat. Ventress azt parancsolta nekik, hogy kétezer kredit fölött legyen az áruk. A hülyék kétezer-egyért adják el, mivel elárulják a fővezérúrhölgy parancsát a kereskedőknek, és a vevőknek.

 

Kommandós droidok

Ventress csata közben az egyik karjával – mikor épp hátraugrott – aktiválja a kommandós droidjait. Ezeknek az van a programozásukban, hogy csendesen jussanak be Jabba palotájába, és öljék meg az ott tartózkodó két huttot – vagyis az apját is. Így több helyen is csatáznak. Közben számos rohamdroid, és szuper harci droid megtámadta a cirkálót, ami lezuhant. Kerexa admirális súlyosan megsérül. Egy felcser megpróbálja megmenteni, de hátulról egy droid lelövi. Kerexát megmenti egy másik felcser, tehát lelövi a droidot, és meg próbálja ő is meggyógyítani az admirálist. Közben a kommandós droidok egy lyukat égettek a falba, közvetlen Jabba trónterme mellett, így könnyű dolguk lesz. Szemből áltámadást hajtanak végre, míg oldalról, a falak átlyukasztásával megölik a két huttot. Így sikerül mozdulatlanná dermeszteni a két huttot, akik megadják magukat. De a kommandós droid tudják, hogy hiába lőnek rájuk, csak néhány seb lesz a zsírrétegükön. Így késsel próbálják meg levágni a huttok fejét – ahol a nyakát sejtik. Végül a huttok hívják az elit őrséget, akik főképp fizetett fejvadászok, vagy elit zsoldosok, és elbánnak végül a droidokkal. Jabba dühöng, hogy a jedik miért nem vették észre, pedig itt zuhantak le a közelben. Inkább segítséget küldött a jedinek, de apja a szemébe kapott az egyik fejvadásztól egy lövést, így azt kivégezték azonnal. Pedig az célzott a legjobban az összes közül.

 

Hála az égnek! Segítség jött!

Már kilátástalannak tűnt a helyzet, amikor rengeteg lövedék csapta oldalba a droidokat. Néhány gránát repül szanaszét, így az AAT tankokat megsemmisítették. Néhány klón örömében felkiáltott, de így is a legtöbben segítségre szorultak. Néhány zsoldos meglőtte Ventresst, de az sikeresen visszapattintotta a lövedékeket, oda, ahonnan jött. De ezt kihasználta Ki-Adi, és kiütötte Ventress kezéből mindkét fénykardot, és arcon rúgta a nőt. Végül letartóztatta. De az megszorította Mundi lábát, elgáncsolta, és kivette Ki-Adi kezéből a kardot. Épp lesújtott volna, amikor az egyik klón oldalról ráugrott, és sikeresen bevitt neki egy jobbost. Ventress elájult. Legközelebb akkor kelt fel, amikor már egy jedi cirkáló börtönében van. Végszóként Mar Tuuk visszavonul, mivel a csata az űrben vesztésre áll, de valamit elért, amiért talán nem fokozzák le.

 

Jabba, a Megbocsátó

Nem is volt olyan vészes, igaz? Jobbra, vagy rosszabbra számítottatok az előző két rész után? Mellesleg olyat is akartam, hogy ne mindig az ismert szereplőket mutassuk, hanem a szeparatisták közül is pl Mar Tuukot, és a Köztársaság oldalán Mundit, és Kerexát (általam kitalált személyiség). Persze kihagyhatatlan volt egy kis konfliktus is Jabbával :Đ, de a végén nem tudtam máshogy megcsinálni, mint a szokásos befejezés: a jó mindig győz.

Várom a véleményeteket a részhez!

Értékelésetek: 90%

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr101967454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2010.12.31. 10:39:05

tetszett, hogy belevedted Mar Tuukot és ez az egész Tatooini közeg is jó volt. ki-adi mundi meg csak dobott rajta, az eddigi egyik legjobb részed ez sztem 89%

kav12 2010.12.31. 12:05:12

@Wilde: Köszi, bejegyezlek :)

zilllosarkany 2011.02.07. 17:17:38

ez sokkal jobban tetszett, mint az előző!
bár egy hiba, de ez nem is hiba, mivel ezt gondolom még a 3 évados hunt for ziro előtt írtad,h az a nő egy kis béna pisztollyal lelövi zirot
szal jabbat is megölhették volna a kommandósok ugyanígy
jabba apja tök jó, biztos olyan, mint ziro anyja XD
nagyon jó rész: 95%

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2011.06.28. 10:59:07

Nos, most újraolvastam ezt a részt :P Vicces látni, hogy milyen stílusban kezdted a részírást, és most hol tartasz xD Amúgy kritikát nem nagyon tudnék mondania részről, 87%-ra értékelem :)

kav12 2011.06.28. 18:58:00

@SuperGalaxys: Hát, igen :Đ De remélem jó irányba változtam, és fejlődtem nem rossz irányba :P
süti beállítások módosítása