Új rész: Szöktetés

 2010.05.01. 22:27

Ezt a részt úgy terveztem, hogy egy csomó fénykard csata legyen benne, mint eddig bárhol a TCW-ben. Ki-Adi Mundi szinte meghalna ebben, ha nem lenne... inkább olvassátok el :Đ

Szöktetés

(Escape from a jedi)

,,Ventresst megpróbálta kiszabadítani Kali Buur, a fejvadász a Corellia nevű bolygón. Dooku eközben felbérelte Pre Vizslát, a mandalorit, hogy a Death Watch tegye a mandalorokat harcos néppé újra. A Szenátusban letartóztatták Perohu szenátort, amiért meg akarta ölni Amidala és Organa szenátort. Palpatine kancellár nem helyeselte, hogy ilyen nagy büntetést rónak ki a jedik rá, de végül beletörődött. Dooku egy újabb tervet kovácsol, hogy kiszabadítsa Ventresst…”

 

Bonyodalom

Anakin Skywalker padawanjától megy el épp, hogy elmenjen gyorsan akár egy kis időre Padméhoz. Viszont az nincs otthon. Így megkérdezte Organa szenátort, és az azt felelte, hogy egy kis kikapcsolódásra van szüksége. És nem mondta meg Anakinnak, hogy hol van a felesége. Viszont Anakin az Erőhöz fordult, és rávette a szenátort, hogy mondja el. Így Anakin elment Amidala szenátorhoz, de az most eltaszította magától. Így Anakin elhagyta a helységet, de arra gyanakodott, hogy egy másik férfi van a dologban. Ezek után összefutott Obi-Vannal, aki épp Padméhoz tartott. Anakin megmondta neki, hogy most senkit nem enged be. Viszont Obi-Van nem tágított. Úgy döntött, itt kint megvárja Obi-Vant, úgy is két perc múlva jön. De nem jött. Erre dühös lett Anakin. Így elment a padawanjához, hogy ott vezesse le dühét. Ezt Yoda hallotta, és behívta egy meditációs terembe. Útközben megbeszélték a fiú dühét. Anakin nem nagyon akarta elárulni, hiszen Yoda a legfőbb jedi mester most a Rendben. De a meditációs szobákban úgy állította be, mintha másról lenne szó. És Yoda megmondta a megoldást. Közben Dooku letérdelt egy hologram előtt. Sidious Nagyúrral állt – pontosabban térdelt – szemben, és az megszidta, hogy miért nem kapja vagy hallgattatja már el Ventresst. Dooku válaszolt: ő maga megy érte, de erre Sidious szinte megsértődött, mivel azt mondta: úgy is meghalna, tehát ne tegye. Végül beleegyeztek, hogy Coruscantnál, mielőtt a bolygóhoz érnek, a hajót megsemmisítik. De Sidious tudta mi Dooku gondolata: közben bemegy, és kiszabadítja a sötét jedit. Elhagyják a hajót, és már ott sincsenek. Megint fennhangon beszélte le Sidious, de Dooku hajthatatlan volt: nem akarta elveszíteni ezt a jó bérgyilkost. Így végül megállapodtak. Dooku kihozza a tanítványát, de a hajót közben lövik. Ha nem hozza ki időben, akkor mindketten benn halnak meg. Dooku nem merte ellenezni a tervet, mivel a mestere ötlötte ki. Így Ruannál, ami egy parszeknyire van Coruscantról, biztos megállnak. Ott átszálló hajókkal, és rengeteg vadásszal, meg bombázóval, és néhány cirkálóval megtámadják az egyedül lévő hajót.

A támadás

Viszont arra nem számítottak, hogy időközben a jedik vittek erősítést a Corelliára, és három cirkálójuk van megint. Így alig-alig tudtak átszállni a hajóra, de a végén sikerült. Dooku titokban persze, de őt is észrevették a klónok. Ki-Adi magában motyogott: miért kell kettővel is megküzdenem? Elég egy néhány nap alatt. Viszont meg akart küzdeni Dookuval, de az inkább bujkált. De Ki-Adi odament, ahol a sötét oldalt érezte. Nem érezte máshol, csak a börtöncelláknál. Odasietett. De már késő: Dooku elvitte tanítványát, és azt mondta: tudja, hogy hol vannak a fénykardjai. Mundi gyorsan elment megsemmisíteni. Egyszerre értek oda, és Dooku odakiáltott Ventressnek, hogy hol található. Az nem találta. Egyre dühösebb lett, de végül Ki-Adi épp odaesett, és kiborította egy fiókból. Aztán gyorsan kettévágta mindkettőt. Így Dooku és Ventress már csak menekülni tudott. Ki-Adi utánuk, és Dooku közben üzent egy csoport rohamdroidnak, hogy kezdjék meg a támadást a csövön keresztül. Így a klónok nem jutottak át az ellenséges cirkálóra, de Dooku sem tud átmenni a sok lövedék között. Így gyorsan megbízta klónkapitányát azzal, hogy lőjék le Ventresst. De a sith-tanítvány fogott egy DC-15-öst, és azzal kezdte lőni a klónokat. Végül lerúgta teljes erőből egy klón fejét – épp Ki-Adi kapitányáét -, és Dooku szabadnak találta az utat. Gyorsan átszaladtak, de egy klónvadász épp belerepült a páncélozott csőbe, amin átjöttek a droidok. Dooku viszont az átszállóhajókkal jött. Így most a csövön futnak a droidok is, mivel kirántotta őket az űr. Dooku egy Erőlöket segítségével bent találta magukat a szeparatistacirkáló belsejében, és azonnal lekapcsolta a csövet. El kell menekülniük. Viszont most a jedi próbálkozik a szakadár trükkel: átszálló hajók százaival próbál átszállni, de csak 60-an jutnak át. Mindegyikben 20 klón, és az épp elegendő, hogy elfogják most már Dookut is. Mundi az elvesztett klónkatonáknak mond beszédet harcolás közben. Utána elmegy a parancsnoki hídra, és elfoglalja azt.

Elveszve

Dooku és Ventress a saját hajójukon a szellőzőkbe kényszerülnek menekülni, egészen a parancsnoki hídig. De aztán látják, hogy a klónok ott vannak, de a jedi nem, mivel Dookuék után szaladt. Végül Ventress hátrarugaszkodik, hogy elmenjen a klónokhoz DC-15-ösével, és irtsa azokat. Sikerül is neki, de jedi ellen nem jó a DC-15-öst használni. Gyorsan megfogja Mundi kezét, így az nem tud egyikkel sem kaszabolni a kardjával. Dooku eközben visszafoglalja kecsességével a hidat, így a hajó újra az övék. Csatlakozni akar a Mundi-Ventress viadalhoz, de végül nem találja őket. Ki-Adi menekülni próbál, látván klónjai halálát, de Ventress nem engedi. Végül egy csapatszállítóban harcolnak tovább, és véletlenül elindítják. Dooku épp nem tud közbeavatkozni, de az Erővel visszahozza a hajót, és leteszi. Végül Mundi megint beindítja, és Dooku ezt már nem tudja visszahozni. Így most az űrben vannak, és harcolnak egy csapatszállítón. Egy vadász rálőtt a szakadár csapatszállítóra, így az megsérül, és pörgéssel zuhan a bolygó felé. Se Mundi, sem Ventress nem tud kapcsolatba lépni egységeivel. Így Mundi felajánlja, hogy békéljenek meg, amíg együtt vannak. Ventress erre kiveszi a jedi kezéből a kardot, de Mundi félreugrik. Miután visszaszerezte, Ventress beleegyezik. A droidok rögtön küldenek csapatszállítókat, és járműszállítókat, hogy segítség a fegyvertelen Ventresst, de a klónok nem tudják, hogy hova tűnt a tábornokuk.

Ventress versus Mundi

Szerintetek mi lesz a következő részben? (Elvégre feltettem egy bizonyos szavazást...) Halott tábornok... tudom-tudom, az Ep III-ban szerepel Mundi, de majd meglátjátok, igaz nem lesz valami nagy szám. Szóval a rész: mint már mondtam: egy csomó fénykardpárbajt képzeljetek el, és Dooku arcait különböző esetekben. A Bonyodalom az elejére nem nagyon illik a részbe, tudom. Azt azért raktam bele, hogy lássátok: Anakin miért IS (és ez a fontos: IS) öli meg Padmet az Ep III-ban. Tehát a hexalógia utolsó előtti részét olvashattátok, és írjatok kommentet, bármilyen kritikát elfogadok!

Értékelésetek: 90%

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr261967486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2010.12.31. 10:52:51

nagyon jól bemutattad Anakin és Padmé, valamint Dooku és Ventress kapcsolatát. A harcok is jók voltak benne és ez a szöktetés már jobban nézett ki mint az előző 88%

kav12 2010.12.31. 12:09:15

@Wilde: :Đ Oké, köszi :Đ Bejegyezlek ;)

zilllosarkany 2011.02.07. 17:32:08

anakin a féltékeny jedi... padmé biztos kavar yodával...
na de a rész: jó kis harcok voltak
92%
süti beállítások módosítása