Bombázóraj

 2010.06.11. 15:23

Bonadan
Bonadan visszafoglalása XI. rész - Bombázóraj

,,Bonadanban eljött az éjszaka - ismét. Már egy teljes napja ostromolták kis és nagy lépegetőkkel az űrkikötőt, de mindez idáig ellenálltak a birodalmi csapásoknak. Hamarosan a tüzérséget is be kellett vetni, de a ,,sugárpajzs" megvédte őket. Viszont a sugárpajzs sugara a kikötőtől számítandó, és 5 kilométer hosszúságú volt. Számos csapatszállító jutott át ezen, de azokat elpusztították hamar. Két kommandó bejutott egyszer, de azokat rögtön kiiktatták. A birodalmiak számára úgy tűnt, hogy ez egy bevethetetlen erőd. Az idegenek úgy csinálták meg biztos, hogy a maguk fajtájuknak se lehessen biztonságosan bejutni. Lehetséges, hogy ezt felhasználták a WAR-Tech ellen is. Viszont most ki kell találni valamit ez ellen, hogy végső csapást mérjenek itt a Bonadanon az idegenekre. Már küldhettek üzenetet a Birodalom többi részére nagyjából mindenhova, és értesítették a helyzetről Keller Elnököt is. Most viszont az idegenek még jobban szaporodnak, biztos vannak itt is kagyló szerű "tojásaik, méhük", amikben születnek. Ez ellen is tenni kéne valamit. Viszont egyre szorosabbá válik igaz, a gyűrű, de nem nagyon haladnak, csak egy kicsit.
- Ez is valami - mondta Covell.
Az idegenek néha-néha kitörnek ebből, de gyorsan visszaszorítják őket a birodalmiak. Így egy sem tud kijutni, és az égen is vadászok járőröznek olyan sebességgel, hogy a kikötőbe telepített ágyúk is alig tudják eltalálni. De így is egy egész rajt vadásztak le azok, de a Birodalom nem csüggedt. Covell a parancsnoki szobában volt, egy mobil bázison. El akarta hagyni, amikor megérkezett Perce, és Revo, akik a fenti ütközeteket irányították. Azt mondták, hogy csak gratulálni jöttek, aztán mennek is vissza, nehogy meglepjék őket a khaduiak. Viszont a zsákmányolt idegen hajót már landoltatták a bolygó másik felén, és érdekes jeleket bocsátottak valahonnan rájuk. Erről nem szóltak feletteseiknek, mivel hibának tartották. Aztán idegen bombázók, és vadászok jelentek meg az égen, és be akartak szállni a rombolójuk ép hangárjába. A többit javítás alatt állnak. A Birodalomról biztos nem sejtenek semmit. De amint kiszállt az első khadui a vadászából, egy sniperes rögtön lelőtte azt. Így az idegeneknek bebizonyosodott a gyanújuk: ez már a Birodalomé. Megpróbálták szétlőni kívülről, de aztán egy csomó TIE-hajó megjelent, és üldözni kezdték őket. Zavarták az adásukat, így sem a rombolóról, sem máshonnan nem tudtak üzenni Covelléknek..."

,,Covell elkísérte a csapatszállítóig Revot és Percet, és néhány bátorító szót intézett hozzájuk. Aztán visszafordult a bázis irányába. Hirtelen rengeteg hajót látott meg az égen, amint viaskodnak. Sok TIE-vadász üldöz egy csomó bombázót, de őket is üldözik khadui vadászok. Így lövöldöztek egymásra, míg a TIE-vadászok nem kerültek az idegen vadászok mögé, és kezdtek vadul tüzelni. E miatt, a legtöbb idegen vadász zuhanni kezdett: egyenesen a parancsnoki bázisra. Szerencséje volt Covellnek, hogy nem tartózkodott ott, de sajnálta is a bent lévő halottakat. Hamar felgyulladt. Sajnálatos módon épp az erdő közelében történt, és az itteni fák nem nagy hőmérsékletre már kigyulladnak, így azok is lángra kaptak. Az űrből (újra van üzenet) hoztak tűzoltó hajókat, így egy kis idő múlva a régi rend lett megint. Viszont 30 bombázó még talpon maradt, és őket 12 TIE-vadász üldözte. Ezért más hajókat kellett bevetniük, de azok késve érkeztek volna meg. Így a csatatér közelébe terelték őket, hogy ott a lépegetők szépen, sorjában lelőjék ezeket a bombázókat. De a khaduiak ebből is nyert ügyet hoztak ki: a körbevett kikötő körül lépegetők voltak, és a bombázók bombázni tudtak. Így hamar hatalmas lángcsóvák éktelenkedtek a lépegetők helyén. Ez nagy veszteség volt, de így sem adták fel, és így sem engedtek ki egy hódítót (khaduit) a birodalmiak, mert hamar újjá szerveződtek."

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr912074407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása