Új rész: Bespin-i kelepce

 2010.04.26. 15:53

Szóval itt van az ígért hexalógia első része.

Bespini kelepce

(Ambush of Bespin)

,,Győzelem a Geonosison! Letartóztatták Poggle kisebb herceget a Geonosison, és megölték Geonosis Királynőjét, melyről eddig csak pletykák szóltak. Most, hogy Ashoka Tano, és Barris Offee padawanok visszatértek Coruscantra, Obi-Van Kenobi elindul megkeresni régi padawanját, és Adi Galliát, hogy megbeszéljék Eeth Koth mester szökésének a tervét…”

 

Előkészületek

Ashoka kérleli mesterét, hogy vigye magával Grievous ellen, de az nemet mond. Végül Ashoka elmegy utoljára oda, ahol már rég vásárolt togruatiak, és twi’lekek számára készült fej- és csápmosó készüléket krémmel. A Templomban nem igen van. Végül megtudta, hogy megölték azt, akitől vette, és összetűzésbe kerül két zsebtolvajjal. Nem árulja be őket senkinek, mert akkor a jedik rájönnek, hogy mindig idejött. Ashoka visszamegy a Templomba, a meditációs terem felé, de Yoda megállítja, és mondja, hogy egy küldetés miatt keressék meg Plo Koont. Közben Anakinék sikeresen kiszabadítják Eeth Koth mestert, és leszállnak megkeresni Grievoust, mivel lezuhant Saleucamin, a Peremvidéken. Végül Ashoka, és Plo Koon elmentek a Bespinre, ahol meglepetésbe botlanak.

 

 Dooku a helyszínen

Azért jöttek ide, mert Sky City építése közben a lebegtető hajtóművet szétlőtték valahogy. Amikor odaérnek, rájöttek, hogy szeparatista droidok voltak azok, és meg is ütköznek velük. Végül a klónok győzedelmeskedtek, így a jedik segítenek megjavítani a lebegtetőt, amivel Sky City nem is létezne. Viszont Ashoka érez valamit az Erőben. Mikor épp végeztek, hatalmas robbanás sorozatot hallanak. Amivel idejöttek hajók, mind felrobbantak, belehalt pár klón is. Amik voltak hajók, azok is. Egyetlen hajó maradt meg, egy szeparatista csapatszállító. Közelebb mennek hozzá, és látják, hogy Dooku van itt személyesen. Így Ashoka meg akar küzdeni vele, de aztán Plo lebeszéli őt, mivel látja, hogy Griverous-féle testőr droidokat is hozott. Magna Guardokat. Sajnos rengeteg szuper harci droid őrzi a hajót, és a bolygóval sincs kommunikáció, sem a cirkálójukkal. Végül kénytelenek megküzdeni a hajóért, hogy elmehessenek innen. Közben érkezett egy szakadár flotta, ami rögtön megsemmisítette Plo Koon jedi cirkálóját.

 

A kelepce

Kiderült azonban, hogy Dooku csapdába csalta őket. Ugyanis sokkal több Magna Guardot is hozatott magával, és ha a Saleucamin elvégezte a dolgát Grievous, akkor induljon ide. Így később ő is csatlakozott a Sky City épülőfélben lévő részéhez. Plo Koon, és Ashoka tervet eszelt ki. Nem vették észre, és számításba Grievoust, mivel bujkáltak, és az egyetlen felderítőjüket megölték a kommandós droidok. Dooku és Grievous veszekedik arról, hogy minek ennyi hű-hó két jediért. Sőt, az egyik padawan, és ezt ki is emeli Grievous. Dooku azzal felelt, hogy nem elég hatékony ismét a tábornok. Közben Koon elterelő hadműveletet hajtott végre Ashoka ötletével (aki Obi-Wantól tanulta ezeket), és lerohanta szinte Dookut, és a hajót. Eközben Ashoka, és még három kiváló klón – IH (Igazi Harcos), Feles, Vort – hátulról próbálta megszerezni a hajót. Viszont ott meg Grievous várta őket. Így két kardpárbaj is megkezdődött.

 

 

Mace Windu beleavatkozása

Már épp a két jedi vesztésre állt, és IH meghalt. Felest fejen lőtték, de még menthető lenne, ha néhány percen belül kapna elsősegélyt. Vort még élt, de hátulról leszúrta egy kommandós droid. Ashoka elszórakoztatta Grievoust, és fordítva is. Plo Koon nem menekült, de a droidok körbevették, és az egyik kiütötte a fénykardját a kezéből. Így megadta magát. Viszont Dooku odakísérte a hajó belsejébe, és ott őriztette két Magna Guarddal. Közben Grievoust megdicsérte, hogy ilyeneket hozott létre. De az nem tetszett neki, hogy nem tud elbánni egy padawannal. Aztán Grievous azzal magyarázta, hogy rég játszott ilyen jót, és épp hátba akarta támadni Ashokát, de ekkor az űrben megjelent néhány jedi cirkáló. Yoda gyanúsnak találta – ki nem találta volna annak -, hogy nem jeleztek azóta Plo Koonék. Elküldte Mace Windut. Így néhány LAAT/i-vel leszállt Sky Cityre, és megkezdte rohamát a hajóhoz, hogy megmentsék Ashokát. Sikerült is, és aztán Dookuval harcolt Windu. Végül azzal végződött, körülbelül három kardcsapás után, hogy Grievous beindította a hajót, és Dooku nem akart lemaradni. Útközben leütötte Ashokát. Plo Koon látta a megzavarodott Magna Guardokat, és az egyik lábát kirúgta, míg a másik felfigyelt, és egyet ütött, de Koon épp oldalra gurult, és így hátba rúgta a testőröket. Végül elvette a fegyvereiket, és kiugrott nyitott ajtóval a hajóról. Már nagyon ritka volt a levegő, de még mindig zuhant. Alig volt eszméleténél. Viszont a maszkja még az űrben is lehetővé teszi egy kis ideig, hogy megéljen. Windu megtalálta Plo Koon fénykardját egy szuper harci droid kezében, és elvette, majd leszúrta azt. Érezte az Erőben, hogy esik lefelé Koon, ezért lelassította esését, végül „puha talajon ért földet”. Ashoka felébredt, és a következőket mondta: Hol vagyok? Cloud Cityben? A többiek nevettek: Nem, hanem Sky Cityben. Ekkor megjelent Sky City vezetője, aki hallotta az előbbieket. Így elgondolkozott ezen helyettesével, hogy mi legyen a neve a városnak. Végül a padawan szavában egyeztek meg. Végszóként Windu azért is érkezett, hogy Ashokát hazakísérje. Plo Koon itt maradt egy kis ideig. Ashoka otthon Anakinnal tartott, hogy letartóztassanak egy bűnözőt, aki Cad Banet segítette a Szenátusi Épületnél, mivel a feketepiacon köztársasági fegyvereket árult.

 

Értékelésetek: 91%

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr331952946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2010.12.29. 23:03:46

Tetszett, hogy most képet is tettél a bejegyzésbe(Y) 86%

kav12 2010.12.30. 10:56:02

@Wilde: képet nem igen csinálok, főleg nem jól, ezért ritkán találkozol majd ezzel. Ezért van ez a dizi kb fél éve xĐ

zilllosarkany 2011.02.07. 16:45:25

naon jó!!!
ahsoka miatt lett cloud city cloud city... meg el tom képzelni ahsokát, ahogyan púderezi meg krémezi magát...
99%
süti beállítások módosítása