Sziasztok!

A verseny utolsó résztvevőjét, Captain Korbel írását értékelem.

Maga a történet úgy kezdődik, hogy a Korélián egy nagyrészt civilekből álló sereg próbálja visszaverni az alapból túlerőben lévő droidokat. A csatában együtt harcolt Duustal Cracken százados, és legjobb barátja, Solman őrmester. Amúgy az egész rendszert/bolygót lerohanták a gépek (droidok :P), és azt a várost is a kimenekítés előtt, ahonnét Cracken származott. Miután csak ők ketten (Cracken és Solman) vannak a csatába, az akadémiára menekülnek, de a felfelé vezető lépcsőn Solmannak meggyűlik a baja a droidokkal, az egyik kommandós droid meg is öli, majd Cracken is felkészül a halálra. De ekkor megérkezik a klón erősítést, és bolygószerte (ahogy itt is) fémforgáccsá lövik a droidokat. Ezek után szülővárosába megy vissza, és eddig remélte, hogy családja elhagyta még időben a bolygót: de nem. Szembesült a ténnyel, hogy a családja nem tudott megmenekülni, és nagyon dühös volt. Ezek után egy Tyrannus nevű úr (persze, hogy Dooku az, csak azt nem értem, hogy honnan tudta az ő szándékát :/) felbérelte, hogy ölje meg a Szenátusban tartózkodó Kor Vella kormányzóját. Persze a kormányzó irodáját erősen őrzik, három valaki léphet be oda: a kormányzó maga, a kis droidja, aki nagyon fontos neki, és a Koréliai előkelőség biztonságáért felelős szenátusi kommandó kijelölt tagja. Nos, mivel ő egyik sem, ezért a Tyrannustól kapott "koordinátákon" található testőrség parancsnokhoz ment, és megölte őt és annak embereit kis vérveszteség árán is. Felvette a páncélját, bejutott a kormányzóhoz, de ő épp nem volt ott, csupán a droidja. Így, hogy a kormányzó megtudja, hogy milyen az ő vesztesége, szétszedi a kis droidot, és a darabjait egyesével a plafonról lógatja le. Mikor a kormányzó belépett, az utolsó pillanataiban elszörnyedt a látványtól, majd meghalt. A tettes az ablakon távozott (vagyis Cracken). Utána a hotelszobájában droidok törtek rá: hárman voltak, egy fejvadász droid, és két kommandós droid, azaz szeparatisták. Miután elintézte őket, a rendőrség jött, és ismét az ablakon távozott. Utána elvegyült a tömegben (mivel üldözték robogókon, ő meg a saját robogóján menekült), és betért egy kocsmába. Ott órákkal később Jabba, a Hutt hívta. Egy megbízást adott neki. Utána elgondolkodott a nevén, hogy mitől rettegjen az egész Galaxis... Ducra.

 

Azt nem értem (már a legelején), hogy civilekből miért csinálnak katonát? :/ Ez számomra egy nagy rejtély, ugyanis hogyha te egy pék vagy, vagy esetleg ügyvéd, akkor is csak akkor adnak fegyvert a kezedbe, hogyha fel vagy készülve rá, tehát besoroztak katonának, és megtanítottak fegyverhasználatra, nem egy ostrom közepette :/

Mellesleg az egész sztori jó, csak azt nem értem, hogyha egyszer a droidok rombolták le az életét, akkor hogyan tudja hibáztatni a bolygója kormányzóját? :/ De mondom: nagyon tetszik az egész, és egyetlen egy férfi "karakterváltozását" írja le a 22 perc, és Korbel rettentően jól leírja ezt az egészet szerintem. Bár nem olyan részletesen, mivel neki is annyi baja van, mint mostanság mindenkinek (köztük nekem is :/), de amit tudott, szerintem sok mindent kihozott.

Az szerintem egy baki, vagy figyelmetlenség, esetleg "utánanézetlenség", hogy köztársasági rendőröknél csak droid van, és ember ebben az időben, mivel Palpatine "rassziszta", hogy úgy mondjuk :Đ (itt egy twi'lek férfi volt) Mivel az embereket nagyobbra tartja a Birodalom korában, és itt is már különbséget tesz, épp ezért választja nem-embereknek a Szeparatista Tanács tagjait is, hogy könnyen feláldozhatóak legyenek :P De mondom, ez figyelmetlenség szerintem :)

Két kapcsolatot nem értek: az egyik a Tyrannus-szal, a másik Jabbával. Először Jabba: A Hutt honnan tudja, hogy ő létezik, és azt végképp, hogy már nem a koréliai hadsereg egyik századosa, hanem saját életet él, és bosszúvágy hajtja, meg esetleg fejvadász. Ez számomra lehetetlen felfogás :/ A másik, Tyrannus: ha ennek lesz folytatása, akkor ott szerintem ki fog derülni, hogy Sidiousnak tervei vannak ezzel a férfivel, és azért szólt Dookunak, hogy bérelje fel :P Mivel lát benne valamit :/ Mivel Sidious nélkül Dooku ilyet nem cselekszik, meg nem is veszi észre, hogy létezne :/ Akárcsak Jabba.

Ezektől az apró hibáktól eltekintve egész jó lett a rész :) Az alap sztori remek, és ez az egész beleillik a Star Warsba, ahol van árulás, meggondolatlanság, háború, és minden más :)

Apropó, nagyon várom a folytatását, ha írja :P

Üdv,

kav12

 

Ui.: Eredményhirdetés ma, vagy a napokban!

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr922425902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása