Új rész: Koréliai botrány

 2010.05.01. 22:18

Itt a hexalógia negyedik része. Remélem tetszeni fog :Đ Annyit még hozzátennék, hogy észrevehettek egy hibát, ami a bolygóval kapcsolatos.

Koréliai botrány

(Corellian scandal)

,,Ventress fogságban! Az aljas bérgyilkos, Assajj Ventress, Dooku gróf bérencét elfogta Ki-Adi Mundi tábornok. Épp viszi haza Coruscantra, hogy ott a Jedi Tanács előtt feleljen bűneiért, és talán vissza is áll a Világos Oldalra. Viszont Mar Tuuk sikeresen kilőtte a tartályt a jedi cirkálóéból, és elmenekült! Így útközben meg kell állniuk egy bolygón, hogy feltöltsék az üzemanyagukat…”

 

Dooku személyes megbízottja

A Corellia bolygón Dooku hologramja megjelent. Beszélget Kali Buur-ral, egy olyan fejvadásszal, aki ember és twi’lek keverék volt (nem tudom, hogyan :Đ:Đ). A Corellián élt, és ott is született. Dooku ugyanúgy kezelte, mint Ventresst, így neki is elárulta mandalore barátját, aki összeesküvést szervez anyabolygóján. Végül Kali beleegyezik, és meggyőzi a bolygó vezetőjét, hogy a jedik ide szálljanak le a cirkálójukkal. Megbeszéli a tervét Dookuval, hogy hogyan fogja megszöktetni Ventresst a jedik cirkálójáról.

 

Különös vadászok

Kali végül ráveszi a bolygó kormányzóját, hogy kísérő vadászokat küldjenek a jedik után, mivel azok időközben megérkeztek. Végül úgy találják, hogy nem kell kísérni őket, mivel hajókkal fogják hozni az üzemanyagot. Így a vadászok, amik kívülről elég furcsának, és gyengének látszanak, tele vannak Kali embereivel, és csak a megfelelő parancsra várnak. Bombázást fognak megkezdeni, és át fognak szállni a hangárokon át a hajóra, és kiszabadítják Ventresst. Aztán megkeresik a fegyvereit. Végül köztársasági hajóval megmenekülnek, és gyorsan lecserélik koréliaira, vagy szeparatistára. Így nem tudják majd nyomon követni őket. Viszont a terv első része bevált: meglepték a jediket, és átszálltak néhány hajóval, hogy megtámadják a hajó belsejét. A jedik rögtön tudták, hogy a börtön felé mennek.

 

Szabadítás

Kali legügyesebb embere már rég elérte a börtönszintet, és ott megölte az összes klónt, vagy leütötte. Közben eggyel lejjebb a többiek harcolnak a klónok ellen, mindeddig sikertelenül. Végül a jedivel kell szembenéznie. Később Kali is csatlakozott hozzá, persze titokban, és hátulról leütötte Ki-Adi Mundit. De az feltápászkodott, de Ventress azóta szabad volt, és elvette a fénykardját. Viszont Ki-Adi ügyesen kitért a vágások elől, és ismét az övé lett a saját szablyája. Végül a két fejvadász, és Ventress elmenekült, de nem értek el a hangárba Mundi előtt. Kali, és a másik fejvadász elindult megkeresni Ventress fénykardjait, hogy legyen mivel harcolni a jedi ellen. Addig Ventress bujkál, de Mundi is érzi a dühét, és a jelenlétét, mint a többi jedi.

 

A Szenátusban

Perohu szenátor épp beszédet tartott Padme Amidalának, Bail Organának, és még néhány szenátornak arról, hogy a Köztársaság biztosan a Corellia megtámadását szervezi meg titokban. Azzal bizonygatta őket, hogy lássák meg a saját szemükkel, mivel sürgős üzenetet kapott otthonából, a Corelliáról, hogy a jedik megtámadták a bolygón. Így Padme, és Bail vele megy, de a többiek nem mernek belemenni ebbe. Így egy koréliai korvetten elindulnak a Corellia felé.

 

Életveszélyben

Mikor megérkeztek, épp belerohantak a jedi cirkálóba, és súlyosan megsebesült mindenki. Emiatt is a jediket okolta Perohu, de Padme nem hitt neki, ahogy Organa szenátor sem. Végül bementek a cirkáló hangárjában, miután megkapták az engedélyt a semmire, és a klón, aki beengedte őket, rendkívül gyanakodott, hogy három szenátor miért lehet itt. Eközben Ventressnek dobta mindkét kardját Kali társa, míg Kali elterelte a jedi figyelmét. De Mundi észrevette a két suhanó kardot, és Ventress azokért nyúlt, de csak az egyik ért el céljához, a másik Mundi második kezébe repült. De még így is a jedi van hátrányban. Látja, hogy egy újabb hajó jött be a hangárba, és abból három szenátor féle személy száll ki. Így odamutatott az egyik, hogy a jedi megtámadta a koréliaiakat, és csak azért kérték a szakadárok segítségét, mert a jedi megtámadta őket. Viszont Amidala szenátor érvelt amellett, hogy a jedi a védő, nem a támadó. Végül a szenátor elfogta Organát, és Amidalát, és bezárta a hajójukba. Így segített a fejvadászoknak. De Amidala kiszabadul Anakin fortélyainak köszönhetően. Így letartóztatják a két fejvadászt, és a szenátort. Ki-Adi Mundi legyőzi Ventresst, az nem menekül meg. Visszateszi a börtönbe, és a fénykardjait jól elrejti. Assajjnak azt mondja, megsemmisítette őket. Végül megkapják a kért üzemanyagot, és a kormányzó bocsánatot kér a viselkedéséért, amiért rávette Kali erre.

 

Szenátorok, Kali Buur:

Be kellett vonnom a szenátorokat is, különben unalmas lett volna nyersen a többi. De most Kali Buur személyét olyanra akartam, mint Pre Visla. Nagyjából a részben az volt nekem a rossz, ami nem tetszett, hogy minden olyan simán ment. Kiszabadítják, aztán megjelenik Padme, elfogják, de ő is kiszabadul. Szóval ez a rész nem a legjobbak közé sorolható szerintem, bár vannak benne jók is. De remélem, azért nektek tetszett. Várom a kommenteket!

Értékelésetek: 83%

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr151967473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2010.08.20. 14:24:41

Jó rész, tetszik a párbaj a végén :D

Wilde · http://wilde.blog.hu/ 2010.12.31. 10:45:38

kicsit a CW cloak of darkness című epizódjára emlékeztetett, de tetszett, Kali Buur karaktere is jó 85%

kav12 2010.12.31. 12:06:39

@Wilde: Engem is arra emlékeztet, pedig anno, amikor csináltam, nem is gondoltam arra a részre.

zilllosarkany 2011.02.07. 17:24:18

szeretek mindent ami új!
ezenkívül tetszett
80%

SuperGalaxys · http://clonestories.blog.hu/ 2011.06.28. 11:04:33

Ez egy jó, hangulatos kis első évados rész volt :P Legyen 83% :P
süti beállítások módosítása