Fejvadászok

 2010.06.17. 11:02

Ide írom, hogy szerintem a fejvadászok miben hasonlóak, különbözőek, és talán a toplistámat is :P

ABC-sorrendben:

Aurra Sing:

Ő legkegyetlenebb fejvadász, és egyben szereplő is az egész TCW-ben. Biztosan sok kis gyermek megsajnálta Bobát, amikor Aurra magára hagyta. Nagyon kegyetlen, és sokkal különb, mint a többi, általános fejvadász. Csak a pénz érdekli, még az iratlan törvényt is megszegi, miszerint a fejvadászok sosem ártanak fejvadászoknak. Ő ez esetben ezt tette, méghozzá nem csak Bobával, hanem Bosskkal is. Castas más tészta volt, ő szinte áruló lett, így ő sértette meg az előbbi iratlan törvényt. Egy szóval: Aurra Sing nagyon kegyetlen, hiszen egykori jedi padawan, és aki már nem az, az vagy lovag, vagy letért e helyes útról.

Boba Fett:

Ő, a TCW-ben, egy tehetetlen karakter, akit mások irányítanak, formálnak. Saját érzései vannak, a testvérei iránt, és a szíve mélyén tudja az igazságot. Ám a Birodalom idején, és azon túl viszont egy félelmet, és érzelme(ke)t nem ismerő fejvadász, aki gyakran dolgozik csoportban, viszont a saját részét magáévá nyilvánítja. Precíz, és sokoldalú. Gyakran használ tőle eltérő eszközöket is, és sokszor menti társai bőrét, de a zsákmányt sem hagyja futni. Mivel Jango 'fia', ezért benne is megvan az a rátartiság, ami az apjában is megvolt. Ő majdnem egy szokványos fejvadász, ám néha túlzásba viszi a munkáját, és valamikor olyan messzire megy, hogy gyűlöletet érez áldozatai iránt, amit ő sosem akart érezni a munkájával kapcsolatban.

Bossk:

A TCW-ben nem igen tudott kibontakozni, ám egy kicsit ott is látszik, hogy a pénzért ő is bármit meg tudna tenni, megha csapatban dolgozik, nem igazán egy lángelme, vszont parancsot jól tud teljesíteni. Jók az improvizációs képességei is, ami arra utal, hogy lehetne egy önálló is, és a Birodalom idején (úgy tudom) az lesz. Általában a szokványos eszközökhöz folyamodik: pl a TCW 2. évadjának utolsó részében, meg akarta ölni a foglyokat, a kommunikáció-hiány miatt. Szokványos eszköznek számít még a kábító-lövedék, és az emberrablás. Ha valakit meg kell ölnie, akkor egy kis élvezet is társul a hidegvér mellé. Tehát valamilyen szinten szadista.

Cad Bane:

Ő egy igazi, szokványos fejvadász. Egyben különbözik társaitól: mindig megfontoltan végzi el a munkáját, és számtalan eszközt használ, hogy elérhesse célját. Továbbá a költségei igen magasak, ám a munka, amit kifizetnek, rendszerint be is válik, akárhol jár. Pl.: Szenátus, Jedi Templom, stb. Tehát egy szokványos fejvadásznak ilyennek kéne lennie: jó munkavégző, és változatos, hogy az ellenfelei sose tudják kiismerni. Még annyit mondanék, hogy ilyen a jó fejvadász: a megbízóit sosem árulja el/hagyja cserben. És ha valamit rábíznak, hogy milyen eszközzel csináljon, milyen módszerrel, esetleg akárhogyan, akkor ő egy részletes tervet eszel ki, gondolok itt elsősorban Ziro kiszabadítására, ugyanis ott sem a börtönbe ment, hanem 'fogolycserét' ajánlott, csak kicsit durvább módszerekkel :Đ (mellesleg a nevét biztos Darth Bane-től vették, aminek a 'minden gonosz' a helyes megfelelője)

Castas:

Ő egy olyan fejvadász számomra, aki szerintem kiismerhetetlen. Annyit tudok róla leírni, hogy egy gyává fejvadász. Nem is ez a jó meghatározója. Hanem hogy lusta, és félénk. Tehát nem akar plusz melót vállalni, mivel fél nagyon a Köztársaság dühétől, mivel 'felrobbatották', azaz 'lezuhanították' (egyre hülyébb szavak xĐĐĐ) az egyik cirkálójukat, majd egy admirálist, és két klónt elraboltak. Ő csak arra vállalkozott, hogy megöli Mace Windut. Mást nem is nagyon tudok elmondani. Ja, és az, hogy felületes. A pénzre hajt, de a társaiban annyira megbízik, hogy... nagyon. Tehát nem tud Aurra kegyetlenségéről, és arról, hogy mit tenne vele, ha kiszállna, és tovább adná az infókat. Azért felületes, mert nem alaposan néz szét, amikor bizalmas információkat közöl valakivel, amit senki másnak nem árulna el. :S

Cato Parasitty:

Egy olyan, női fejvadász, akinek vannak adottságai, viszont nem való fejvadásznak. Itt konkrétan arra célzok, hogy alakváltó, meg minden, de a jelleme elárulja még úgy is, hogyha nem segítene olyan feltűnően Bane-nek. Tehát az adottsága, miszerint alakváltó megvan, de nem jól használja fel, mivel túl magabiztos, ami egy fejvadásznál sosem jó érv, mivel precíznek kell lenni. De ő nem az, mivel azt hiszi, hogy a jedik nem ismernek érzelmeket, esetleg fűződéseket más jedik, avagy élőlények iránt. Tehát nem való a legjobbak közé.

Embo:

Egy fejvadász, aki remekül bánik az eszközökkel, de néhány alkalommal nem néz a háta mögé. Itt a szó szoros értelmére gondolok. Tehát könnyen meghalhat, ha elölről két ellensége van, akikkel könnyedén elbánna, de hátul egy harmadik közelít felé. Tehát mindig a szemére hagyatkozik, és a megérzéseire nem. Parancsnokat jól teljesít, nem is tenném be (az előbb említett ok(ok) miatt) vezérnek. Ő épp Sugi csapatába illik.

Greedo:

Nem volt a TCW-ben, így nem elemzem.

Jango Fett:

Nem volt a TCW-ben, így nem elemzem.

Rumi Paramita:

Sajnos nem sokat láthattuk, és alig ismerhettük meg, viszont annyit tudhatunk róla, hogy rossz helyre tették, mivel meghalt az ütközetben, amit a kalózok ellen vívtak. Ám még az is kiderül, hogy Sugi barátja, így hasonlóak lehetnek.

Seripast:

Egy öntudatos, apró lény, akinek egy hatalmas robotteste van. Nem túl magabiztos, mivel fél, hogy az igazi lénye nevetséges, és a képességeit nem vennék figyelembe a többiek, majd kiröhögnék őt. Tehát jó fejvadász lenne, ha lenne egy kis önbizalma.

Sugi:

Ő, a TCW-ben, az egyik rész egyik kulcsszereplője. Nem olyan, mint a többi fejvadász, hiszen ő tud mosolyogni, és nem csak a pénzért hajt, hanem a megbízói életéért is küzd, mégha előre is kifizették volna neki a pénzt. Jó taktikus, bár nem annyira, mint Bane, vagy Aurra, de azért ért a hadviseléshez. Jó képességeinek köszönhetően a jó oldalra állították a TCW készítői. Fejvadász-vezérnek jó, és követként is megállja a helyét, itt természetesen a 'tárgyalásnak' mondható kis összeülésre gondolok, ahol a jediket beavatták a kalóz-krízisről.

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr682091035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CloneCommanderCody 2010.08.16. 01:02:34

ejnye, hogy Greedoról nem csinálsz leírást!

kav12 2010.08.16. 13:38:51

Nos, itt akarok neked minden kommentedre válaszolni...

Yularen titka: mindenkitől ilyen reakciót vártam xĐ

Khaduiak: Ide nem veszem bele, csak a szerepjátékos írásaimat felteszem ide, elvégre azok is az én írásaim :P Az Írások menüpont, egyéb SW írások menüjében van. Ott az szj-s írások, majd a SITH TEMPLOM-ra katt... és ott lesz néhány :Đ

Kredit: Tényleg furcsa...

Stratégák: Háát... ez az én listám :Đ De SuperGalaxy barátom egy egész trilógiát adott Trenchnek, és én is minimum egy részt adok neki a 2. évadom vége felé asszem... mellesleg olvastam a Gonosz Útvesztőjét, és igen, a TCW lealacsonyította, és én ezért raktam ki a semlegesekhez, mert amúgy a főparancsnok biztos nagy taktikus, stb... csak azt sajnálom, hogy Thrawn nem volt benne a Klónok Háborújában xĐ

AT-AP: kösz a tippet, lehet, hogy az egyik csatás részemnél fel fogom használni :Đ

Greedo-t azért nem írom, mert ismerem, de nem TCW-s xĐ Bár lehet, hogy a 3. évadban szerepelni fog?

Mellesleg frissíteni fogom a krediteket, és beírlak kreditszámlásnak :P Amúgy van honlapod?

CloneCommanderCody 2010.08.16. 19:27:25

ja van honlapom www.clone.5mp.eu
am Greedoban reménykedem, mert sokak kedvenc fejvadásza a jó öreg Boba Fett mellett :)

CloneCommanderCody 2010.08.16. 19:29:57

honlapom van: www.clone.5mp.eu Am remélem lesz Greedo, az írásaid emg rohadt jók :) Én olvasni szeretek (SW-t meg HP-t...) de írni azt enm tudok, mert fantáziám kimerül annyiban hogy a klónok megsemmisítik a drodigyárat der lebombázzák őket és a drodiok nyernek.
süti beállítások módosítása