Sajnálom

 2012.04.24. 22:29

Sziasztok!

Szomorú hírt kell közöljek. A blog bezárja kapuit végérvényesen, de a TCW részeket továbbra is gyártom, már egy ideje készen van két új rész is, de bizonyos okokból nem teszem fel. Akit érdekel, az olvassa el a fehér szöveget kijelölve azt. A társoldalak vegyenek le, én is így teszek.

Van egy kommentelőm, Bence1997, aki ellopott pár ötletemet az írásaimból. Ezt jelenteni fogom a blogmestereknek. A Jogaim menüpontot el kellett volna olvasni, mivel ha ugyanazt leírod, csak más szavakkal (ráadásul rosszul, stb), vagy egy nagyon picit átalakítod, attól még az az éj tulajdonomat képezi. Eleinte argu is ilyesmit csinált, és sajnálattal nézem, hogy ők ketten nem veszik észre magukat. Így most minden írásom lekerül a blogról, köszönet nekik, de főleg Bencének. Remélem páran rajtuk kívül elolvassák, és figyelmeztetem őket ezzel rájuk, nehogy ők is így járjanak. Régebben én is hasonló voltam, de ez a megfelelő szó, hogy hasonló. Nem vetemedtem el idáig, csak abban voltam hasonló, hogy ő hasonló dolgokat ír most, mint én régen. (itt csak az ilyenekre gondolok, hogy: szerintem jó lett).

A blog megélt két évet... Egyik évfordulóról sem emlékeztem meg, pedig általában meg szokás. Két év, 13 nap és 19 óráig jöttem fel nap mint nap (bár voltak kihagyások, de az utóbbi időben is mindennap feljöttem, hiába nem adtam életjelet magamról). Ez alatt a két év alatt 2 és fél évadnyi TCW részt írtam, két teljes szerepjáték történetet vágtam fel részletekre és tettem fel a blogra, egy TCW Nagyfilmet írtam, három Adventures of 99 részt írtam, a 3. évad összes részének Episode Guide-ját leírtam, további 13 (szerencseszámom) kötetlen TCW részt írtam, az idővonalam is, régebben két regényt is elkezdtem, szereplőket jellemeztem, blogújságot indítottam, 5 Star Warsos, 1 egyéb novellát tettem fel, 2 sima és egy TCW verset írtam, 6 TCW-s képet készítettem, és több kisebb játékot az oldalnak. Tehát ez nem egy egyszerű leállás, bukás, ilyet nem sok mindenki mondhat el magáról szerintem.

Jogok!

 2012.04.24. 22:24

Az oldalon minden írás az én kezem által legépelt munka!

Ha meglátom máshol, szólok a webmesternek, hogy törölje le az illetőt!

Ha valaki gondol egyet, hogy csinál egy könyvet, és erre az én írásaimat használja fel, mint saját, akkor kérem őt, hogy mondjon le erről a tervéről!

Mindenhez fenn tartok minden jogot!

Az írásokhoz, a képekhez, az értékelésekhez (karakterek, versenymunkák, stb), az egyediséghez (kredit, lehetetlen dolgok, stb), az általam kitalált játékokhoz (Tovább, Villámkérdés, stb), és még a Terveimhez is! Tehát nem szeretném azt látni: sziasztok! Kitaláltam egy jó játékot, aminek az a lényege, hogy jussatok ki a bejegyzés labirintusból! Ez hasonlít kav12 tcwirasok oldalán lévő Tovább játékra, de nem onnan van. Ennek a Labirintus a címe. Persze azt lehet, hogy mondod, hogy nagyon tetszik a játékod, így a saját oldaladon is felhasználnád, az rendben van, csakis engedéllyel.

Ezek nem tudása és el nem olvasása nem ment fel alóla!

Köszönöm, hogy elolvastátok!

kav12

Előrelátás

 2012.02.04. 20:01

Sziasztok!

Kis bejelentéseket jöttem tenni, amelyek nagyrészt kapcsolódnak egymáshoz.

1. Élek még, bocsánat, hogy egy hónapja nem adtam semmi élet jelet :S

2. Készül a következő rész, mely egy csata-duológia első része ;)

3. A negyedik évadomnak szinte az összes rész-ötlete kész van xĐ

4. Az egész tcwirasok összesen 6 évados lesz, mivel már az 5. és 6. évadomban is egy csomó rész-ötlet meg van írva, melyek egyre kezdik lezárni az eseményeket :Đ És a 6. évad utolsó négy része.... Fúúúú!!! :ĐĐĐ Az hatalmas lesz :Đ (legalábbis szerintem :P)

Üdv,

kav12 :)

TCW News - Következő rész

 2011.12.01. 20:13

 

Haló!

(kép)

Kedves olvasók!

Ma megtudtunk valamit Kav12 úrtól a következő részről, méghozzá nem is akármit! A következőt nyilatkozta újságunknak:

"Igen, a következő rész kapcsolódni fog az előzőhöz, és az utánalévőhöz is. Persze az egész évad kapcsolódik egymáshoz, hiszen úgy terveztem, hogy mindenhol legyen átkötés az előző és következő részre is, kivéve a 16. részt, mivel az a 2. évad 16. részének előzménye, ahogy a következő évadban és az azutániban is így lesz. A 3. évadom képének (ahol Darth Sidious van középen) a bal alsó sarkában Ahsoka található, és az ő fénykardja. A következő rész címe: Chaos in the Senate. Igen, megint lesz káosz a Szenátusban, és tudom, a chaos szó benne van az évadcímben is, de nem tudtam jobbat, frappánsabbat kitalálni. Arról szól, hogy pár bűnöző megint kísérletet tesz a szenátorok elrablására, mivel sikeres akciót eddig csak Cad Bane produkált, és felül akarják múlni. Ez a magyarázat nem lesz benne a következő részben, azért mondom el most. Szerepelni fog Den Quadrix, a főkancellár és persze a szenátorok."

Nos, ennyit tudtunk meg, és ideát mindenki nagyon várja az új részt, mely a szerző szerint már negyedrészben kész.

Üdv,

TCW News

 

Return of the padawan

 2011.11.30. 17:02

A padawan visszatér

(Return of the padawan)

 

„Amíg az ember kitart, mindig van reménye a változásra.”

 

„Szörnyű harc a Kesselen! Miután a szeparatisták teljesen váratlanul megjelentek a bolygó fölött, és megtámadták a bolygót, az ottani lakosok és bányamunkások a Köztársaság segítségét kérték. Viszont a droidok vezére, Den Quadrix lehallgatta az adást, és lerombolt egy teljes bányát, melyben rengeteg menekült tartózkodott. A Köztársaság a klónok 784-es légióját küldték, Peldor Let Jedi mester vezetésével, hogy véget vessenek a terrornak…”

Szorult helyzet

A nikto Jedi mester kiugrik egy barikád mögül, és azonnal levág két droidot egy csapással. Majd még egyet, és előrenéz, ahol egy kisebb fajta bázis van, amit a droidok felállítottak ittlétük óta. Több ilyen kis védelmi bázis van elülső védelmi vonalként, de mind erősen őrzi a belső főbázist, mely még hatalmasabb, és még ellenállóbb. Épp ezért előbb ezeket kell kiiktatniuk. Hátranézett, és intett klónjainak, hogy jöhetnek, és így előrerontottak. Kék fénykardjával tovább szelte ketté a droidokat, amikor két droidekával találta magát szembe. Kissé megakadt, de ekkor a kommunikátorához hajolt (illetve felemelte kezét, és felkarjához tartotta a száját), majd beleszólt: ’Lor parancsnok! Jöhetnek a tankok!’ Az visszaigazolta a parancsot, és intett a két AT-TE-nek, akik rögvest tüzet nyitottak a bázis falaira. Eközben két klón két oldalt ugrált az egyik droideka körül, míg egy harmadik kissé távolról kilőtte a rakétavetővel. A másikat pedig Let mester intézte el, az Erővel tolta el, az kikapcsolt, és nekidobta fénykardját. Mire az visszajött, épp jókor, ugyanis ezt két rohamdroid észrevette, és becélozta őt. Viszont hárította lövéseiket, és egy harmadik, de ezúttal B2-es droid vette célba, így egyszerre három ellen kellett védekeznie. Ekkor Lor parancsnok termett mellette, aki három pontos lövéssel leszedte őket. A B2-es viszont még egyet lőtt a parancsnokra, de a Jedi kivédte, megmentve a klón életét. Ekkor felettük pár nehézlövegből származó lövés zúgott el, egyenesen a bázis falába csapódva, de ott valahogy szétterült az energia. ’Biztos sugárpajzs.’ – vetette föl Let tábornok. A parancsnok bólintott. Egy droid a közelébe került, levágta, de ekkor felnézett az égre, mivel ott sem volt rózsás a helyzet.

Két ARC-170-es vadász üldözött három Keselyűt, mikor a klónvadászokat oldalba támadta még három Keselyű. Az előző három droidvadász visszarepült a bázisra, míg az utóbbiak elkezdték tüzelni a csatatér klónokra eső részét. Mögöttük két Hiéna bombázó is feltűnt, és látszott rajtuk, hogy a tankokra pályáznak. Let beleszólt a kommunikátorába, hogy vigyázzanak, de elkésett. A tankokból még kiszállni sem volt idejük a klónoknak, felrobbantak. A mellettük lévő felcserek, és egyéb katonák is meghaltak. Let elszontyolodott. Harmadjára is bekapcsolta kommunikátorát, és a többi frontról kérdezett: ’Hogy állunk a többi előretolt bázisnál, őrmester?’ ’Nem túl jól, tábornok. Az a helyzet, hogy sem itt, sem a másik három csatában sem mi állunk nyerésre.’ Let Lorra nézett. A parancsnok megszólalt: ’Kiadjam a visszavonulási parancsot?’ A Jedi bólintott, majd levágott egy droidot, és ő is kezdett hátrálni. De egy Keselyű célba vette őt, viszont hamarosan pórul járt, mivel a Jedi eltette fénykardját, és az Erővel a földre kényszerítette. Ezek után fedezte a visszavonuló klónokat. A LAAT/i szállítókon elhagyták a csatateret. Az egyikben Let megkérte a parancsnokát a következőre: ’Kérjen erősítést a Köztársaságtól. Így nem fogjuk sokáig bírni ellenük.’ A parancsnok bólintott.

Yoda és még pár Jedi a Jedi Templom kommunikációs termében van, és Lor parancsnokot hallgatják, aki éppen szétkapcsolt. Yoda Winduhoz fordul, és kérdi, kit küldjenek oda. A másik mester rögtön Skywalkert ajánlja, mivel nemrég ért haza az egyik győztes csatából. Yoda beleegyezik, de mondja, hogy mindkét Jedi a Kesselen veszítette el a padawanját.

A múlt látomása

Sötét volt. Nagyon sötét. Korom sötét. Vak sötét. Távoli zajok hallatszódtak. Aztán hirtelen felerősödtek, majd pár bányakocsi elzúgott mellette. És egy mászkáló hang is hallatszódott utánuk. Sok, gyors kis lépés, mintha egy póké lett volna. Viszont ők is száguldottak. Valakit megszorított maga mellett. Féltette őt. Száguldottak a párhuzamosan haladó kocsikkal együtt (a zajokból ítélve három lehetett) és a mögöttük haladó pókkal is. Ekkor valamibe beleütközött a kocsijuk, és a mellette lévő padawanja kirepült szinte a kocsiból, de szerencsére az Erővel elkapta a levegőben, viszont mellettük elszáguldott egy harmadik kocsi is (első az övéjük, második, akiébe beleütköztek). Aztán a pók léptei közeledtek, majd megtalálta a padawanját a levegőben, és elkapta. Az elszáguldó kocsiban egy lány sikoltás hallatszott, majd két jelenlét is elment az Erőből. Az egyik örökre, a másik egy időre – elájult, de közel volt a halálhoz, és a pislákoló életet csak a nagymesterek érezhetik benne. Ellenőrizte, hogy az ő padawanja volt-e, mire nagyon elképedt, elszomorodott, és fájdalmat érzett a szívébe. Valaki mellőle örökre eltávozott – a padawanja. Ezzel a gondolattal száguldott tovább, tolva maga előtt a másik kocsit, melybe beleütközött, és mögötte a pók marcangoló hangja…

Az erősítés megérkezik

Anakin Skywalker a kabinjából rögtön a híd felé igyekezett. Tudta, hogy hova, melyik bolygóra megy: itt veszítette el a padawanját, Ahsoka Tanot. Mégpedig Den Quadrix miatt. És tudta, hogy ő az ellenség vezére, így mindent megtesz, hogy elkapja, majd megölje. A hídra érve ott találta Yularen admirálist, aki elmosolyodott, és mondta, hogy bármelyik pillanatban kiérhetnek a hiperűrből. Alig mondta ki, máris beteljesedett, és egy kis csatába botlottak. Úgy tudták, hogy a szeparatista légi és űrfölényt legyűrték, de úgy látszik az a bűnöző kapott erősítést, mivel valamiért nagyon kell a szeparatistáknak ez a bolygó. Hamarosan mind a négy (igen, most már négy) hajója támadásba lendült, és hamarosan közös erővel megsemmisítettek egy ellenséges fregattot, ami elállta az útjukat. Ezek után LAAT/i és LAAT/c szállítóhajók hagyták el a hajót, és párat még a hangár környékén lőttek ki. Anakin az egyiken volt, vele volt az Erő, így az övét nem igen tudták eltalálni, csak párszor, de ezek karcolásnak számítottak. Majd kilőtték a hajó pilótáját még az űrben, az utasoknak nincs űrruhájuk, és még nincsenek a bolygó vonzási zónájában, szóval nem ugorhattak, így a hajtóművekben bízhattak. Viszont pár lövés miatt eltértek a pályáról (ezt valaki egy adattáblán látja, amin a saját helyzetüket a bolygóhoz és cirkálójukhoz mérve látják), és a hajtóművek is leálltak, így sodródtak az űrben. Viszont Anakin Jedi volt, és megerőltette magát: az Erő segítségével irányba tartotta a gépet, és nagy nehezen meglökte, hogy épp a bolygó gravitációs mezejébe kerüljenek, és az magától vonzza őket magához. Sikerült, de a landolás már nem igazán, mivel egy Keselyű beléjük csapódott, amit pár lövés követett (nyilván a Keselyűt üldözte egy klónvadász), és a földet érés után összesen öt klón, és Anakin kászálódott ki a gépből. A bolygó normális felén voltak, ahol jobb a légkör, ugyanis volt egy része (ahol padawanját elveszítette), ahol rendkívül ritkás volt a légköre (ezért is egy különleges bolygó). Az a fele volt a legközelebb a közeli Bendő feketelyuk halmazhoz, de a bolygónak ezen a felén vívták a 784-esek a csatát, amit most egy időre abbahagytak.

Anakin rögtön a komlinkjéhez nyúlt, és Yularent hívta odafent. Viszont emberi válasz helyett droid csipogást hallott, mely nem lehetett másé, mint Artué. Anakin kiakadt, és kérdezte, hogy mi történt az admirálissal, mire a droid mondja, hogy egy vadászgépbe szállt. Anakin elképedt, és mondta, hogy azonnal hívja vissza az admirálist. Artu válaszként füttyentett, mely azt jelentette, hogy az admirális tudja a dolgát. Anakin nem tűr ellenvetést, és mondja, hogy túl értékes ahhoz, hogy egy droid lelője. Így Artu beleegyezően csipog, majd Anakin elmondja, hogy miért hívta őket eredetileg. ’Mennyi embert veszítettünk a landolás közben, akár földi, akár légi egységet?’ Artu válaszként csipogott párat, mire Anakin elgondolkozott. Mondja, hogy túl sok, de azért Let mesternek elég lesz. Ezek után klónjaival fürkészte a környező vidéket, és hamar megtalálta a landolási pontot. „Osztagával” elindult arrafelé, de hamarosan rádöbbent, hogy ez a hely kész csapda a szeparatisták jóvoltából. Hamarosan két oldalról támadott egy-egy droideka és két-két B1-es droid. Anakin fedeztette magát két klónnal, míg az Erővel a fénykardját titokban átrepítette kikapcsolt állapotban a droidokhoz, de úgy, nehogy valaki eltalálhassa, és lelője. Majd ott a droideka pajzsán belülre berepítette, bekapcsolta, mire a droideka kis robbanás kíséretében megszűnt. Ezek után a két B1-est támadta meg ezzel, majd erős fájdalmat érzett a karjába, mivel eltalálták, miközben az Erővel a fénykardjára fókuszált. A két klónt, akit megkért az előbb, lelőtték a droidot, és a maradék háromból is kettő maradt. Viszont ők egymásnak háttal harcoltak. Anakin ezek után gyorsan magához húzta fénykardját, majd előrerontott. A droidekát nem tudta elintézni, viszont nem is akarta, csupán a sima rohamdroidokat. Ezek után intett klónjainak, hogy fussanak, mire ő is el kezdett futni utánuk, közbe néha-néha kivédi a droideka lövéseit. A gépezet összecsukódik, de ők már közelebb járnak a többi klónhoz, és gyorsan segítséget kérnek. Egy tank becélozza a droidekát, és miközben az száguld, épp eltalálja a lövedék – a lövegkezelő vagy profi, vagy szerencsés volt. Nem sokára elérik a főbb sereget. Rex rögtön jelenti neki, hogy elég közel vannak Let tábornok bázisához, viszont ott droid támadás várható hamarosan, így sietniük kell.

A városban

Let tábornok mellé szalad Anakin. Üdvözlik egymást, Let örül, hogy ideértek hamar. Anakin jelenti az odafenti helyzetet. Let elkomorodik, de azért mondja, hogy ha fent győznek, akkor nekik itt lent is kell. Ha fent nem győznek, akkor nekik sietniük kell itt lenn, és utólag majd kérhetnek kimenekítő osztagot. De most az ostrommal kell foglalkozni. Ugyanis több előretolt bázisa van az ellenségnek, és mindegyiket épp ostromolják. Rögtön ezek után a városban lesznek, ha egyen is átjutnak. Aztán folytatta úgy, hogy itt az idő a saját ostromukat folytatni. Anakinnak viszont felcsillan a szeme. Előrelép a másik Jedi mellé, és azt tanácsolja, hogy nem kell mindenhol átjutni az ellenséges vonalon, elég egy helyen, így ha itt csoportosítják erőiket, bőven áttörik azt. Let tábornok is helyeseli, és utasítja a többi osztagot, akik a többi bázist ostromolják, hogy vonuljanak vissza, és amilyen gyorsan csak tudnak, jöjjenek erre. Az osztagok vezetői értették a parancsot, és azonnal visszavonulót fújnak. Amint kikerültek az ellenséges droidok látóköréből, a tábornok felé veszi az irányt, akik szintén visszavonulót fújtak, hogy ne legyenek feltűnőek, hogy csak ők folytatják a harcot. Mire minden klón megérkezett, megkezdték az ostromot. Először csak azokkal ostromoltak, akik eddig is, hogy a többi meglepetés legyen. Majd a többi is megérkezik, és sorban lövik ki a lövészeket az ellenségtől. Hamar benyomulnak a bázisra, és eldöntik, hogy felszabadítják a városokat is. Nem törődnek a többi bázissal, csak a főbázist kell bevenniük, elfogják a parancsnokot, és akkor a droidok megadják magukat. Anakin mondja, hogy akkor sietniük kell a városokkal.

A kesseli városokban, mely alig lakott, szinte csak csuklyások vannak. Nagy ritkán lehet látni csuklya nélkülit, de az általában egyedül van, és feszélyezve érzi magát. A klónok Anakinnal végigjárták a házakat, és mondták nekik, hogy mostantól a Köztársaság védelme alatt vannak. A legtöbben örültek ennek, de néhányan közömbösen fogadták a hírt. A koldusokkal is közölték, majd visszatértek a bázisra, ahol Let tábornok előkészíti a főbázis ostromát. Mondja, hogy kell egy csapat, aki hátulról fedezi a fősereget, mivel az előretolt bázisokból jöhetnek droid erősítések a hátuk mögött. Rex vállalja a feladatot, és mondja, hogy összehoz egy erre tökéletes csapatot.

Anakin és Let mester sétálni indulnak. Beszélgetnek, majd ott lyukadnak ki, hogy mindkettejük számára nagyon utálatos ez a bolygó. Először egyikőjük sem akarja elmondani, majd megtudják egymásról: itt veszítették el a tanítványukat, akik nagyon közel álltak hozzájuk. Majd Let összeráncolja szemöldökét, és villanások ugranak be. A múlt látomására visszaemlékezik, és mondja, hogy lehetséges, hogy Anakin padawanja életben van. Anakin magyarázatot kér, mire Let elárulja neki, hogy két lét szűnt meg egyszerre akkor az Erőben, abból az egyik véglegesen, és a másik nem. És az elsőben felismerte a saját tanítványát. Anakint felvidította ez az információ, de aztán lelombozódott, mivel a teste ott maradt az alagútban a pókkal együtt. És ha túl is élte, akkor már nincs a bolygón, és rég felkutathatta volna a Köztársaság egyik bolygóját, hogy onnan eljusson a fővárosba, és ott is a Jedi Templomba. De nem tette, tehát arra enged következtetni, hogy Ahsoka meghalt. Let ráteszi Anakin vállára a karját, és mondja, hogy ne eméssze magát, nem miatta történt. Anakin egyetért, és mondja, hogy Den Quadrix miatt történt, nem miatta. De most mennie kell, valamit utasításba kell adnia Rexnek.

Rex és még pár katona benyitnak egy kocsmaajtón. Itt csak csuklyások vannak. A klónok utasítják őket, hogy vegyék le a csuklyát. Azok engedelmeskednek, mire egy kopasz embert ki is küld a kocsmáros, hogy ide nem teheti be a lábát, mert ki van tiltva innen. A klónok mondják, hogy végeztek, és kimennek. Nem találták meg, akit keresnek, de nem csüggednek. Egy házat céloznak meg, de egy koldust látnak meg, szintén csuklyában. Rex mondja, hogy őt is ellenőrizni kell, és utasítják a koldust, hogy vegye le a csuklyáját. Az megszólal halk hangon: ’Rex százados.’ Rex meglepődik, de most már határozottan a kezén van a fegyvere, sőt elő is veszi, és még egyszer mondja az idegennek, hogy mutassa meg az arcát. Az illető engedelmeskedik. Rex elképed.

Anakin bekapcsolja a komlinkjét. Rex van azon, és mondja, hogy van itt valami, amit a tábornoknak is látnia kell. Anakin mondja, hogyha olyan fontos, Let tábornokot is hívja, de Rex feleli, hogy nem szükséges. Anakin most már határozottan kíváncsi. Kisiet a bázis elé, és ott találja Rexet, még pár klónt és egy csuklyást. Anakin felvonja a szemöldökét, Rex azonban csak vigyorog (mivel nincs rajta a sisak). Anakin a csuklyásra emeli tekintetét (ismerős a jelenléte), mire az felemeli két kezét, és leveszi a csuklyáját. Anakin ugyanúgy elképed, ahogyan nemrég Rex is. Egy ideig néma csöndben állnak egymással szemben, majd a togruta mozdul. Odaszalad mesteréhez, és megöleli. Hosszan tart az ölelés, mely szinte már testvéri. A klónok csak nézik, majd Anakin elengedi Ahsokát. Szemeiben könnyek vannak, hogy rátalált padawanjára, akiről azt hitte, hogy meghalt. Ekkor odasétál hozzájuk Let mester is, aki mondja, hogy nem hiába kerestette őt Anakin a klónokkal. Anakin kérdi a lánytól, hogy miért van még mindig itt, és hogy sikerült túlélnie az ittlétet, mire Ahsoka megválaszolja a kérdéseket. Elárulja, hogy egy csapat kesseli bányász talált rá az alagútban, mivel hallották az esetet Let mestertől, aki szintén itt járt, és tájékoztatta őket erről. Kihúzták őt onnan, a Jedi addigra elhagyta a bolygót. Ahsoka nem merte felfedni kilétét, és mondták neki, hogy nem hagyhatja el a bolygót ingyen, és nem igazán szeretik a Jediket – legalábbis azok, akik kimentették őt, és ennyire azért tartozott nekik, hogy nem szökik el. Tehát nem fedhette fel magát, nem is szökhetett el. Kérdi, hogy ők mit keresnek itt, mire Anakin mondja, hogy ők szabadítják fel a Kesselt a szeparatisták elnyomása alól. Ahsoka mondja, hogy akkora elnyomás nincs is igazából, csak a bányák érdeklik a droidokat, de mégsem azok körül alakítottak ki bázisokat. Anakin mondja, hogy a főbázist akarják elfoglalni. Ahsoka velük akar menni, Anakin nem engedi, mivel nem akarja még egyszer elveszíteni, amibe padawanja beleegyezik. Anakin furcsállja, és gondolja, hogy valami történhetett. Megváltozott kissé, talán óvatosabb lett, már nem meggondolatlan, sőt kicsit komoly is. Viszont Ahsoka tud egy titkos utat a droidok bázisa mögé, amit még nem védtek be, de csak akkor mutatja meg, ha az út végéig elkísérheti őket. Anakin belegyezik, és mondja magának, hogy azért még van benne kis régi-Ahsoka is, ha nem sok.

Hátsó bejárat

Yoda Coruscanton meditál. Hirtelen hatalmas hullámot érez az Erőben. Megriasztja, de aztán vizsgálja, és kiderül, hogy ez nem zavar az Erőben, hanem boldogság. Bizonyára pár a Kessel közelében tartózkodó Jedi is megérezte ezt a kitörést. Yoda erősebb az Erőben, ezért érezte meg ilyen távol is. Elmosolyodott a maga módján.

Ahsoka négykézláb mászik egy csőben. Előtte Anakin, mögötte a klónok másznak ugyanígy. Egy-két centis a vízszint, de a droidok úgy tudják, teli van vízzel. Ahsoka megállítja Anakint egy helyen, és mondja, hogy itt kell egy vágás a cső falába. Anakin előveszi fénykardját, és megcsinálja. Kimásznak a kör alakú lyukon, és csak két, nekik háttal álló droid az őr, azokat meg könnyen elintézik. Hamar feljutnak a főbázis parancsnoki központjába, ahol Anakin meglátja az ellenség parancsnokát: Den Quadrix. Majd belép Let tábornok is. Ahsokát a cső mellett hagyják két klón felügyeletében, nehogy utánuk szökjön a csatába. Den megfordul, megpillantja a klónokat és a két Jedit. Anakinban fellángol a gyűlölet, de aztán lecsillapodik, mivel a padawanja meggyilkolásáért utálta eddig, de mivel Ahsoka nem halt meg, ezért őt sem kell többé utálnia. Let mondja, hogy le van tartóztatva. Közben a Jedi gondolja, hogy úgysem emiatt az ember miatt halt meg az ő tanítványa. Den nem adja meg magát, mivel ekkor kommandós droidok jönnek be az ajtón, ahol az imént ők is. Tűzharc alakul ki, Anakin és a Jedi háttal egymásnak védekeznek, majd egy azonos pillanatban felugranak, és ellentámadásba kezdenek. Mire az összes droidot hatástalanították valamilyen módon, Den eltűnt. Mikor kiérnek a bázisból, látják, amint egy zabrak által vezetett űrhajó felszáll, és elhagyja a légkört. A pilóta mellé odasétál Den, és mondja, hogy most jöhetnek a nexuk. A Jediknek nincs idejük szólni a fentieknek, hogy állítsák meg, mivel egy ellenséges bázis kellős közepén vannak, és a droidok észrevették őket, így inkább a túlélésre fordítják tekintetüket.

Anakin odasétál Lethez. Kérdi, hogy mit keresett akkor ott a Kesselen, amikor elvesztette padawanját. Let elkomorodik, és mondja, hogy erre nem szeretne válaszolni. Anakin nem akar tovább tapintatlan lenni, és odasétál  padawanjához. Mondja neki, hogy majd jó hosszú jelentést kell majd mondania és írnia a Jedi Templomban. Az itteni csatát megnyerték. Ahsoka mondja, hogy Den megszökött, mire Anakin mondja, hogy semmit sem veszített el, és most ez a lényeg. Sőt, valamit vissza is kapott.

Húúú! :Đ

 2011.11.27. 22:17

Sziasztok!

Szóval... Az elmúlt napokban nagyon sokat haladtam a TCW-mel. A következő részem teljesen kész, de még át kell magam nyálaznom rajta, hogy elég jó-e, satöbbi, meg képet is kell neki csinálni, nem túl SPOILEReset, stb. Aztán... A 4. évadomból már csak 2 rész hiányzik (sajnos az egyik az évadzáró :/), mint ötlet, a többi meg van már tervezve teljesen szinte, bár van még néhány apró fekete folt, de már máskor is improvizáltam rész közben, most is menni fog :Đ Tehát az elmúlt napokban áradt belőlem az ötlet, és (ezt elárulhatom) nagyrészt csatás részek fognak jönni az évadban, sőt az összes olyan lesz :Đ Mármint a 4. évadban :Đ Remélem ti jól vagytok, és bocs, hogy ritkán látogatom a blogot.

Üdv,

kav12

Episode Guide - 310

 2011.11.09. 21:51

Last day in the Senate

Leírás: Bail Organát megtámadják egy étteremben, ezután egy bejelentésre készül.

Fontosabb szereplők: Bail Organa, Den Quadrix, Padme Amidala, Mon Mothma, Ököl, Palpatine, Lott Dod, Blaha

Főbb helyszínek: Coruscant, Alderaan

Érdekességek:

 - Az új szenátor teljes neve: Areim Blaha. A Blaha kifejezés egy budapesti tér, a Blaha Lujza Térből ered.

 - Den Quadrix múltjából kiderült egy újabb darabka: az Alderaan bolygó szülötte.

 - Blaha persze nem végleges, hiszen ellenkezik a végkifejlettel, de néhány évadig (ha lehet ilyet mondani) ő lesz Bail Organa helyett.

 - Ahogy a részben is le van írva, az Alderaani Szabadság Szervezet eredeti rövidítése ASS, de az angolul egy obszcén kifejezés, így átváltoztattam ASzSz-re.

Soon...

 2011.10.19. 19:28

 Sziasztok!

Hamarosan egy teljes trilógiát teszek fel, melynek az első két része készen van. Remélem nem fogtok csalódni :Đ Mint a részek képeiből is kitalálhattátok, a Dathomir lesz a főbolygó, és az éjnővérek az éjfivérekkel lesznek szinte a főszereplők. Persze az ármánykodás sem maradhat el, de ezúttal nem Palpatine részéről, hanem Dooku fog terveket szövögetni.

Na, ennyit ízelítőnek, a részek hamarosan jönnek! :Đ

Üdv,

kav12

 

Az egyik legtávolabbi jövő...

 2011.09.06. 21:56

 ...és múlt :S

Be kell vallanom valamit, amit nagyon szégyellek: a blogra látogattam, de a TCW-s mappámba nem igazán :/ És most, hogy nézem, rájövök milyen jó kis bölcsességeket találtam pár részhez xĐ

Most azért nem teszek ide képet, mert nem érdemlem meg :S Nagyon régen nem jelentkeztem, nincs mentségem, és unjátok ezt a szöveget. De (reményeim szerint) hamarosan következik a következő következni való, azaz a kövi epizód, ami sajnos nem folytatja a serenno-i szálakat :/ Talán majd a jövőbe egyszer megcsinálom, de addig is így marad :) Így a Wedding anniversary a címe. De nem emiatt jöttem fel. Hanem hogy közöljek pár dolgot:

 - a blog nem állt le, soha nem is fog!

 - ötleteket továbbra is gyártom, csupán most egy (nem virtuális) füzetbe írom, ahová nem csak TCW-s ötleteim tömkelege van (hű, de megfogalmaztam! xĐ)

 - majd valamikor biztos lesz Mandalore és Death Watch, de ha én egyszer írni akarok róluk, akkor az szuper jó lesz mind történetileg, mind egyéb szempontból :Đ Már három ötletet vetettem el arról a bolygóról xĐ

 - Nálam is lesz vízi csata, egy egész trilógia, de szerintem nem ebben az évadban.

 - lehet, hogy hamarosan lesz egy kis meglepi :Đ Tényleg nem nagy, mert nem biztos, hogy működni fog xĐ De hasonló lesz, mint az Adventures of 99

 - a második évadom "mozifilmjét" még nem kezdtem el, az alap-alap-alapötlet van még csak meg. Meg kell alaposan tervezni, mint az előzőt :Đ

 - ezzel a bloggal kapcsolatban maximalista lettem! xĐ ahogy az előző mandalore-os kiírásom és a 2. évadom mozifilmjével kapcsolatos is mutatja :P

 - továbbra is szeretném felhívni a figyelmet a Jogaimra! Ezek Az Oldal menüben találhatóak.

 - oldal játékok nem hiszem, hogy lesz több, szórakozzatok el az eddigiekkel :P Például a Tovább-bal, és a folytatásával, ami piszok nehéz xĐ

 - lesz egy rész majd, amihez egy jó zenét találtam. Vagyis a zene talált meg engem, és ez adta az ihletet a rész második felének elkezdéséhez, mivel az első fele már kész van xĐ És olyan szép szám!!!!!!!! Hiába vagyok fiú, nagyon szép xĐ Lehet, hogy előbb kerül majd fel az a rész, mert most be fogom fejezni? xĐ

Ennyi információt osztok most meg feletek :P Persze még bővülhet, akkor vastagon fogok a legfelső sorba írni még :Đ

Üdv,

kav12

 

Kisebb frissek

 2011.06.28. 19:27

 Sziasztok!

Szóval, rá is térnék a lényegre, és ebből ígérem, nem csinálok regényt :P Belinkeltem az első évadba a nagyfilmet, amit írtam, mivel páran nem olvasták, és szeretném, ha elolvasnák :P És mondom ugyanezeknek, hogy minden évadhoz készül majd egy nagyfilm :) Továbbá haladok az új résszel, már a fele kész van, de ez a Wedding anniversary, és eddig egyetlen egy ember szavazott a szavazáson, hogy csináljak-e trilógiát a duológiából :P És egy ember nem igen számít egy szavazáson, szeretném, ha többen szavaznátok :) Legalább három szavazat kell :P Csak ennyit akartam, és látjátok, nem lett olyan hosszú regény :P

Üdv,

kav12

Szavazás

 2011.06.26. 20:07

Sziasztok!

Mivel ilyen is régen volt, és most tényleg szükséges, ezért csinálok :)

Szóval, mint láthatjátok, a legutóbbi rész (A disappeared Jedi), a Serenno-duológia befejező része elkészült. Nem is akartam eddig több részt, de ahogy a végéhez, azaz az utolsó két-három sorához/mondatához értem, egy ötlet jött ki belőle, mi van akkor, ha itt ragadnak a Jedik? Aztán mondtam, hogy felejtsük el, mivel macera, meg nincs is kitalálva, de egy csomó jó dolog is származhat belőle (pl a rosszabb részeket kiszorítja az évadból). Tehát most teljesen döntésképtelen vagyok, ugyanannyi jó érv, mint rossz érv van. Tehát hozzátok fordulok segítségért, és azt akarom, nehogy elhamarkodjátok a döntést. Három lehetőség van (fél perce még kettő volt, de írás közben eszembe jutott egy harmadik is xĐ) (mellé írtam a rossz és jó érveket is):

 - megírjam a Serenno-duológia harmadik részét, ezzel trilógiává emelve ezeket a részeket (lehet, hogy sokat kell rá várni; nem lesz olyan eredeti; de kiszorítja a rosszabb részeket; még egy rész játszódik a Serenno-n) (igazából nem tudom megírni az érveket, de érzem, hogy ugyanannyi jó és rossz is lenne benne)

 - ne írjam meg, maradjon duológia

(az előzőek ellentétei)

 - megírjam, de a Kötetlen évadba, hogy minden jó érv megmaradjon kivéve az, hogy kiszorítja a rosszabb részek helyeit, mivel LEHETSÉGES, hogy azok is lesznek az évadban :/

Szóval a döntés rajtatok áll. A rész lényege nagyjából annyi lenne, hogy kijussanak a bolygóról épen, a holttesttel, vagy anélkül :P

Üdv,

kav12

 

Ui.: Eredetileg TCW News mondta volna el nektek, hogy a lapjának kell válaszolni, de a szerkesztőségük nem ért rá ezekben a pillanatokban.

Ui2.: Sikerült ebből is egy kész regényt kihoznom xĐ

Ui3.: Ja, és addig csinálom a kövi részt, amíg ez el nem dől, a Wedding anniversary-t :P

Ui4.: Azután pedig jön az a titokzatos trilógia ;)

Ui5.: Ez az utolsó Ui.: :Đ

Ui7.: Na jó, ez :P

Ui8.: Ups, a hatos szám kimaradt xĐ

A disappeared Jedi

 2011.06.26. 19:44

Egy eltűnt Jedi

(A disappeared Jedi)

 

„A halál távoli gondolat csupán, még akkor is, ha a közeledben érzed azt.”

 

„Áttörés! A Köztársaság két dicső tábornoka, Mace Windu és Ki-Adi Mundi Jedi mesterek megostromolták Dooku gróf hazáját, a Serenno bolygót. Mivel a szektorban ez az első ostromuk, áttörték az ellenséges vonalakat, és a blokádon is túljutottak. A többi egységnek is sikerült landolni a bolygón, így megtervezhetik Dooku erődjének, Serenno Palotájának az ostromát. Közben az űrben sem túl rózsás a helyzet…”

Erősítés

Kerexa admirális az egyik cirkáló hídján áll, és épp azt a parancsot adja ki, hogy vegyék átfogó támadás alá a szembelévő három ellenséges fregattot. Alighogy megindulnának egy másik cirkálóval együtt, a Tri-vadászok megnehezítik a dolgukat, mivel azok a lövegekre céloznak, és a hajótestre. Valaki jelenti, hogy a generátorok nem bírják sokáig, így a csatától kéne hátrálniuk. Kerexa gondolkodik, majd mondja, hogy a szomszédos cirkáló menjen a fregattok ellen, ők pedig vonják ki magukat a harcok jelentős részéből. Persze ez feltűnhet az ellenségnek, így egy fregatt is társuljon hozzájuk. Hamarosan megsemmisült a kiszemelt három fregatt, és ahogy Kerexa megjósolta, valóban, egy droid cirkáló az övéjük ellen vonult, mivel látta, hogy ez a cirkáló csak a kóbor droidvadászokat semmisíti meg, a nagyobb hajókat nem, amúgy kívülállónak számít a harcból. Szerencsére egy fregattal együtt vissza tudják szorítani az ellenséges cirkálót, de azért az admirális körbenéz a környező űrben. ’Kérjenek erősítést!’ – adja ki a parancsot, mivel látja, hogy nem bírják sokáig. Egy kommunikációs tiszt jelenti, hogy a közelben nem igen található szövetséges egység, viszont a legközelebbi elérhető segítség a Dantooine-on lévő 198-as légió Ima-Gun Di tábornok vezetésével, azonban ők is épp csatáznak, és csak nagy nehézségek árán tudnának idejönni. És sok időbe telne. Kerexa mondja, hogy akkor hívják őket, mert sürgősen kell a segítség. Ekkor három droid cirkáló és hét fregatt lép ki a hiperűrből, alaposan ráijesztve a klónokra, és kitérő manőverre kényszerítve a vadászosztagokat. Kerexa csak úgy magának mondja: ’Csak bírjuk ki addig.’

Tervezés

A 616-os és a 68-as légió katonái jelentős mértékben felsorakoztak a Palotától körülbelül 1 kilóméteres körzetében, igaz, nem az összes oldalon, hanem csak a bejárattal szemben. Ponds parancsnok épp odarohan a holoasztal fölé görnyedt Windu és Mundi tábornokokhoz és jelenti, hogy a közelben már nem található olyan ellenséges egység, amely komoly csapást mérhet rájuk, a Palotában lévőket kivéve. Mundi megjegyzi, hogy akkor már csak a Palota ostroma maradt hátra a fontosabb feladatok között. Valószínűleg Dooku és az új tanítványa (akit eddig senki sem ismert) beásták magukat. Windu elővesz egy kis kütyüt, amit belehelyez a holoasztalba, és máris a bolygó helyett a Palota külseje jelenik meg rajta. Elmondja, hogy két felderítő csinálta ezt a felvételt, a rajta lévő droid járőrökkel együtt. Két tervet ismertet: vagy minden oldalról egyszerre ostromolnak, egyenlően elosztva a seregeket, vagy pedig a főbejáratot ostromolják együttes erővel, kivéve egy kis osztag, aki hátulról próbál bejutni. Mundi tábornok és Ponds parancsnok egyértelműen a második mellett érvel, és Mundi mondja, hogy Jedik ne legyenek abba az osztagba, mert akkor Dooku gyanút fog, hogy miért nem harcolunk a főbejáratnál. Windu egyetért, és mondja, hogy Ponds parancsnok vezesse azt az osztagot, akiknek a feladata valahogy kikapcsolni a fő védelmi rendszereket. Mundi azonban Jet parancsnokot is javasolja, és a vitát elkerülve megegyeznek, hogy mindkettő lehet az osztagban. Ekkor odajön Jet parancsnok is, és ismertetik vele a tervet. Jet mondja, hogy nincs sok járművük, mivel a népesebb városokban népesebb ellenállásba ütköztek, és ott elkél a nehézfegyverzet, köztük az AT-TE és a többi lépegető, így nem sokra számíthatnak belőlük. Viszont ha a tábornokok akarják, akkor ideküldhetnek belőlük párat. Windu mondja, hogy nem szükséges, mivel a tankok csak a külső ostromhoz kellenek, belül semmi hasznuk nem lenne, ha egyszer bejutnak a Palotába, ezért elég annyi, amennyi van. Így viszont megkezdhetik a külső ostromot, és már el is küldik Jet és Ponds parancsnokokat, hogy szedjék össze a megfelelő csapatot – persze em sokat, csak a legjobbakat. Ekkor üzenet érkezik Kerexától, hogy kértek erősítést, ami nem biztos, hogy megérkezik, és az űrben erősítés érkezett az ellenség részéről. Mundi elkomorodik, Windu követi a példáját. Kijelentik, hogy ezért azonnal meg kell kezdeni az ostromot.

Főbejárat

Három lépegető megindult egyszerre, ágyúikat felfelé tartva, körülöttük klónkatonák nyüzsögtek. Pár lépés után az ágyúk tüzelni kezdenek, és látszik, hogy a Palota külsejét eltalálják, de nem tesznek benne kárt, mivel sugárpajzs védi. Hamarosan a főbejáraton droidok masíroznak ki, megfelelő csatasorban, a szokásos hangjukkal. Kis idő után a klónok és droidok összecsapnak, és ez a droidoknak előny, mivel kevés fedezék van mindkét félnek. Dooku odabent a taktikai képernyőre meredt, és elmosolyodott. A benti járőröket azért óvatosságra sarkallta, tanítványát viszont a főbejárathoz küldte. Ezekben a pillanatokban Windu mester üzenetet küld Ponds parancsnoknak, hogy indulhat a behatolásuk. A parancsnok bólint, és öten megközelítik a Palota hegy felőli részét (ahol Ventressék is bejutottak). Elkezdtek mászni a szigonypisztoly segítségével, és egy falvágó kard segítségével (vibrokard féle) lyukat vágtak abba. Épp rosszkor, ugyanis erre jár két járőr droid, akik észreveszik, és tüzelni kezdenek. Hamar elintézik őket, hiszen két parancsnok, egy tűzszerész, egy ARC katona és egy sima lövészből áll a csapat. Valahogy sikerült visszahelyezni a falat a helyére, így bejutottak.

Eközben a főbejáratnál egyre közelebb kerülnek a klónok, és a sugárpajzs is gyengül. A Jedik elérkezettnek látták az időt, és ők is beszálltak a harcba. Egyből levágták a közeli droidokat, de ekkor erősítés jött a Palotából. Nem sok, de annyi épp elég, hogy ne tudjanak haladni a köztársaságiak. Szuper harci droidok tömkelege sorakozott fel most a Palota előtt, és egyre csak nyomulnak. Ha az első sorból valakit lelőnek, akkor a mögötte lévő veszi át a helyét. Kicsit meg is hátráltatták a klónokat, és amíg nyitva van a Palota ajtaja, addig is védi a sugárpajzs, tehát nem tudnak belőni akkor sem. Windu kérdi nagy védekezés közepette, hogy hogyan fér el ennyi droid ebbe a Palotába. Mundi válaszol, biztos egy külön raktár volt telis-tele ezekkel. Windu is ezt tartja elképzelhetőnek, és elintézett egyszerre két szuper harci droidot. Ekkor azonban felpillant, és Dooku új tanítványát látja nem messze kivont fénykarddal. A két Jedi összenéz, és egyszerre ugranak Kratonra két oldalról. Vad kardozás közben Windu kérdi, hogy ’Ki vagy te?’, mire Kraton megválaszolja a kérdést. ’Dooku tanítványa, és az a feladatom, hogy megöljelek titeket!’ Mundi úgy gondolja, nem fog menni, mivel nemrég ő egyedül legyőzte Kratont. Erre az említett megőrzi hidegvérét, de azért valamennyire erősebben támad, kiejtve a Jediket az egyensúlyaikból. Viszont Windu bevisz egy jó ütést, Kraton éppen hogy elugrik, Mundi odadobja fénykardját, amit Kraton meg próbál fogni az Erő segítségével, viszont akkor Mundi Erejével kell megküzdenie, mivel az Erővel ő irányítja a kardot. Végül Kraton győz, és az utolsó pillanatban villámgyorsan megfordítja a kardot, és a másik kezében landol. Így az állás az, hogy Kratonnál két kard van, Mundinál egy sem. Ekkor Windu el kezd erőlködni, és az Erő segítségével egy nagyméretű földdarabot emel ki Kraton lába alól, a levegőbe emelve a Sith tanoncot is. Az kissé meglepődik, majd hátraugrik, de véletlen kiejti mindkét kezéből a fénykardot. Windu Mundiét elkapja az Erővel, aki addig leütött egy szuper harci droidot, ami túl közel jutott hozzájuk. Windu odaadja neki a fénykardját, az megköszöni, és reméli, hogy a parancsnokék azóta bejutottak.

Csapdák

Dooku felvonja a szemöldökét. Most érkezett meg egy járőr droid jelentése, hogy két társa nyomtalanul eltűnt. A kinti csata is kezd egyre keményebbé válni, amiből a Köztársaság jöhet ki nyertesként. De még van pár kijátszható lap. Megnyom egy gombot, ami pár droidekát aktivál. Megnyom még egyet, mellyel pár csapdát élesít. Ezután gonoszul elmosolyodik, és rájön, hogy ebben a csatában ő csakis nyertes lehet. Csak egy valamit kell még megvárnia a Köztársaságtól.

Ponds és Jet egymás mellett haladnak. Mögöttük a másik három klónkatona. Minden neszre figyelnek, halkan lépkednek, és egyre közelednek céljukhoz, a főgenerátorhoz. Azonban mögülük furcsa, gurulós hangot vesznek észre. Mind a falhoz lapulnak, és fülelnek. Hamarosan megbánják, mivel ötből három ellökődik a faltól, mivel lézerágyúk jönnek ki belőle. És egy droideka is közeledik feléjük, így gyorsan kell kiiktatni azt a három ágyút. Azonban valamiért alig sebződik, és mire odaér a droideka, csak az egyiket sikerült szétlőniük. Erre el kezdenek futni, mivel reménytelen a helyzet, de a futás első pillanataiban a sima lövész klón gyorsan kitépi a falból az egyik ágyút, így még eggyel kevesebb. A droideka viszont hátbalövi azt, így a csapatból már csak négyen maradtak, ráadásul le is buktak, tehát félig sikertelen az akciójuk. Egy ajtó felé menekülnek, ami előtt két különleges őrdroid őriz, melyet még sose láttak. Lelövik hamar mindkettőt, és bemennek az ajtón. Egy félig megvilágított, nagyon hosszú folyosót pillantanak meg mögötte, amelyen jobb híján el kezdenek futni. De persze azt nem tudhatták, hogy a járőrdroidok alkatrészeinek külön memóriájuk és vezérlőrendszereik vannak, és hamar összeszereli magát mindkettő, és jelentenek a grófnak.

Kint sem túl jó a helyzet, de a Jedik segítségével elérték a főbejáratot, és a sugárpajzsnak is lőttek. Belőtték a kaput, hatalmas durranást létrehozva, és bemasíroztak. Odabent öt furcsa őrdroid (mint az előzőek) fogadja őket, de ezeket is hamar szétlövik. Windu összeráncolja homlokát, Mundi megkérdi, hogy miért csak ennyivel védik. Windu nem tudja. Beljebb mennek, mire az utolsó klón is belépett, életre keltek megint azok a droidok, és hátba kapták az ellenséget, lelőve legalább tízet közülük. A Jedik még mindig meg vannak lepődve, de aztán szétvágják mind az öt droidot, míg a klónok bemennek. Furcsállják ezt, de azért hátat fordítanak nekik. Persze nem teljesen, az Erő érzékeit kiterjesztik, és rájönnek, hogy újjáépíti magát ez a fajta droid. Így még kisebb darabokra szaggatják szét őket, hogy ne tudjon újra támadni. Megmondják a klónoknak, hogy mi a feladat, hogy látnak ilyen droidokat. Előrébb mennek, és egyre sötétebb van odabent, bizonyára leoltották a lámpákat. De a klónoknak így sem kell aggódniuk, hiszen van sisaklámpájuk. Windu előveszi kommunikátorát, és érdeklődik Pondsnál, hogy merre vannak, aki válaszolja, hogy egy hosszú, ajtók nélküli folyosón járnak a csapattal. Elmondják honnan jutottak el oda, így Windu egyedül odamegy, míg Mundi a klónokat vezeti harcba.

A Jedi

Windu meglát ismét két olyan droidot egy ajtó előtt, és rögtön tüzelni kezdenek, amint meglátják a közeledő Windut. A férfi az Erővel hátralöki, és ezzel együtt ki is kapcsolja őket. Ezután belép az ajtón, és meglátja a folyosót. Utasítja a parancsnokokat, nehogy csináljanak bármit is, várják be őt. Azzal sietni kezd.

Dooku megint elmosolyodik. Lehallgatja az üzeneteket, ahogy a Windu-Ponds kommunikációt is, és ugyanúgy a Mundi-Kerexát is, aki épp jelentette, hogy megérkezett az erősítés, és alkalmuk van elmenekülni. Mundi még egy kicsit marad, és mondja, hogy azért megmondja Windu mesternek ezt az információt. De Dooku, amint Mundi kapcsolatba próbál lépni Winduval, el kezdi zavarni a kommunikációt, elválasztva Windut és azt a pár klónt a külvilágtól. Azon a folyosón két ajtó van: az egyik az a terem, amit nemrég Kratonnak mutatott meg a Sith Holokronnal, a másikban pedig egy féltve őrzött titok. Elkomorodik: mi van, ha Windu bejut oda élve? Megrázta a fejét, viszont rájött, hogy Mundit elfelejtette, mivel ekkor Mundi a klónjaival betört ide, az irányító központba. Nem az összes klón volt vele, hiszen legalább a háromnegyede hiányzott, azok bizonyára a Palota többi részében harcol. Dooku szó nélkül kivonja kardját, Mundi védekező állásba helyezkedik. A klónok hátrébb helyezkednek, és a droidokkal kezdenek tűzharcba. Itt már van fedezék szerencsére, így kiegyensúlyozott harc veszi kezdetét mind a fénykardosok, mind a klónok és droidok között. A fénykardpárbaj közben egy droidot véletlenül levág Dooku, de az Erővel ellöki Mundit. Az feltápászkodik, de ekkor Dooku villámokkal kezdi el szórni, mire néma csend lesz a teremben. Hirtelen az egyik klón ugrik rá Dookura, aki elejti Mundit, így a Jedi ellen tud támadni. Azóta a klón meghalt, Dooku teljes erővel a falhoz vágta, és ismét rázni kezdte Mundit, de az most tudott védekezni a fénykardjával. Viszont egy droid kiejti a kezéből, Dooku megint támad, viszont egy másik klón már óvatosabb. Belelő Dookuba, de pechére egy droid valahogy ráesik, így a lövés a gróf lábát találja el. A klónok kevesebben vannak már, így Mundi visszavonulót rendel el, de csak a vezérlő teremben.

Eközben Windu mester és a klónok találkoznak, megosztják egymással tömören az információkat (’Nem sikerült elérnünk a főgenerátort / Betörtünk a Palotába’), és aztán mondják, ha már itt vannak, megnézik a folyosó végét, hátha valami hasznos hely lesz számukra. Viszont ott csak két ajtót találnak, mindkettőt zárva. De ez nem gond, hiszen van egy tűzszerészük, aki elő is vesz egy apróbb bombát, de Windu mondja, hogy nem tudja, milyen mélyen lehetnek, mivel egész végig kicsit lejtett az út. Így inkább a fénykarddal próbálkoznak, először a bal oldali ajtón, és sikerül is egy nagy lyukat vágniuk a falba. Windu hátranéz, eközben Ponds parancsnok lép be a terembe, ami koromsötét. Mögötte Windu világít a fénykardjával, de ekkor egy csattanó hang hallatszik, majd látni, hogy Ponds parancsnok leesik a mélybe. Ugyanis egy nagy lyuk volt az, ahová lépett és beleesett. A csattanó hang pedig egy szúrós valami lökte vele őt oda oldalról, mivel egy nagyon szűkös folyosón voltak, ahol egy ember fér el, mellette senki. Windu levilágított a mélybe, addig a többi klón felkapcsolta a sisaklámpát, majd Windu az Erővel felhúzza a holt parancsnokot. Elkomorodik, és mindenkit éberségre utasít. Attól még, hogy ő van elöl, a csapdák késleltetésre is lehetnek állítva. Egy ideig gyalogoltak, közben három csapdát is szerencsésen kikerültek (Windu is megjegyzi, hogy ez már nem az Erőn, hanem a szerencsén múlott), majd a negyediknél észreveszi, hogy ezek mind primitív csapdák. Az ötödik csapda is más volt, mint a többi, és ez megölte a tűzszerészt, mivel ő volt leghátul, és annyira volt késleltetve. Ezek után elérték a céljukat, amiről nem is tudtak: egy éles balra kanyar után vakította őket az a fehér fény, ami világított. Kis idő után hozzászokott a szemük, majd megállapították, hogy egy koporsó van ott. Azt is észrevették, hogy elég hideg van idelent. Windu az Erővel valahogy vészjeleket keresett, majd óvatosan felnyitotta a koporsó tetejét. Először megijedt, majd meghökkent a látványtól: egy lefagyasztott holttest volt ott. Nem karbonittömb-fagyasztással, hanem olyannal, amit már nem lehet visszafordítani. Amin meghökkent pedig, hogy egy halott Jedi volt: Sifo-Dyas. Régi barátja neki, és még jobb barátja Dookunak. Egy mondat felrémlett benne, ami nemrég hangzott el Yoda szájából: ’…az első geonosisi csatában úgy éreztem, Dooku visszaállíthatatlan, örökké a Sötét Oldal szolgája, de persze az én érzései sem lehetnek biztosak az ilyen dolgokban…’ Most már biztos, hogy visszaállíthatatlan, mivel a legjobb barátját ölte meg, és itt tárolja a Palota legmélyebb zugában. Gyorsan felkapta a holttestet, kikerülte valahogy a klónokat, akik kérdő pillantásokat vetettek rá, és kisiettek a helyiségből. A kinti folyosón letették Ponds mellé, és Windu mondta, hogy a másik terembe egyedül néz be. De ott semmit nem talált, csak egy kör alakú szobát, és a közepén egy Holokront, amihez nem szabad neki nyúlnia, mivel fél, hogy olyanná válik, mint Dooku. Azért az Erővel elteszi a zsebébe, hogy Dookut ettől is megfosszák, de azért vigyáz vele, nem enged a kísértésnek, ki tudja, mik lehetnek benne.

Menekülés

Miután a két holttestet Windu viszi az Erő segítségével, kifelé veszik az irányt. Eljutnak az ajtóig, majd onnan a nagy csatáig, ahol a klónok visszakényszerülnek egészen a főbejáratig. A droidok mögött Dooku önelégült arccal áll, míg Mundi is hátrál Kraton csapásai elől. Windu segít neki, majd egy megfelelő pillanatban hátralöki az Erővel, de az nem hátrál meg, mivel épp erre számított, és Erő-villámokkal elkezdi mindkét Jedit rázni, de nem annyira erős, ezért a Jedik hamar felülkerekednek Kratonon, aki visszafut mestere mellé. Az most nem foglalkozik vele, inkább a hatalmas előteremben lévő csatát nézi, ahogy a klónok a kidőlt ajtón át távoznak. A zavarást azóta sikerült megtörniük, és Kerexa mondja, hogy most menekülnek, vagy soha, mivel a bolygó többi részén is kudarcot vallottak a hadműveletek. Windu, miután Kratont visszaszorították, a holttesteket irányította az Erővel, a klónok és droido, na meg a Mundi-Dooku páros is kerek szemekkel nézték, persze a csata nem állt le. A löveghajók hamar lejöttek, és Ima-Gun Di mester is ott van, hogy segítse az evakuálást. Épp abban a löveghajóban utazik, ahová Mundi, Windu, és a két holttest kerül, na meg az elit csapat, ami hátulról közelítette meg a Palotát. Di megnyugtatja őket a következő szavakkal: ’Nem tudhattátok, hogy mennyire védett ez a terület, így nem voltatok eléggé felkészülve. Nem a ti hibátok. És a szektorban először meg kell szilárdítanunk a jelenlétünket, aztán megtámadni Serennot. A Dantooine-on valahogy patt helyzet alakult ki, és mind mi, mind a szeparatisták elmenekültek.’ Majd felismeri a Jedit. ’Ez hogy kerül ide? Csak nem Dooku…?’ Elképedt, de Windu bólint. A löveghajót ekkor eltalálják, és el kezd zuhanni. A három Jedi összenéz, majd miután sikeresen landolnak, senki nem sérült meg, megtudják, hogy a cirkálók nélkülük léptek be a hiperűrbe.

’Most mit csináljunk?’

A löveghajó elhagyta a légkört, berepült egy cirkáló hangárjába, és beléptek a hiperűrbe Kerexa admirálissal. 

 

 RENDKÍVÜLI HÍREK!

Szerkesztőink és kémeink kiderítették, hogy a Tcwirasok következő része, azaz a Knight of Serenno elkészült, és már a következő van folyamatban! Az azutáni rész, híreink szerint a Wedding anniversary és azután jön egy trilógia, melyet, ha minden igaz, egyszerre fog feltenni Kav12!!! Ilyen hírekkel jöttünk ma, kedves olvasóink!

Üdv,

TCW News

MEGSZÜLETETT!

 2011.03.28. 21:22

 Sziasztok!

Képzeljétek! Megszületett az első unokaöcsém! A nővérem kisbabája ma született 17:50-kor! És én megnéztem, és nagyon aranyos! Az adatokat nem írom le, bár ha akarjátok, majd kommentbe megírom :Đ De most nagyon jó!!!!! :):):):):)

A következő hét borzalom lesz...

 - Van egy szerep, amit jó ideje nem tudok megtanulni, nagyon hosszú, néha logikátlan, így csak magolni lehet, de teljesen más megtanulni, és kiállni a többiekkel a próbán, mint bemagolni, és kiállni, mert ilyenkor vagy a szövegre összpontosítasz, vagy a gesztikulációra, és úgy mindenre. 22-es csapdája -.-' És vasárnap lesz egy másik előadás, ami után ezt fogjuk próbálni, de nem tudok tanulni rá!!!!!!!! Holnap dráma elmélet TZ, szerdán töri TZ, csütörtökön francia TZ, pénteken meg szinis tábor (egy másik színjátszóval), és így is vasárnapig tartana a tábor, e én szombaton lejövök, mivel 10-kor kezdődik az előadás.. -.-'

Ezt mind külön menüpontba akartam leírni, '-' -kel elválasztva (ahogy kezdtem xĐ), de végül így lett xĐ Ezt nemtom miért írtam le... mindegy.

És TCW részt nem biztos, hogy hozni fogok...

 - Ja, és hétfőn is lesz föci TZ -.-' Ma meg úgy volt irodalom röpke (ami TZ-nek is ment volna xĐ meséltem már a tanárt -.-'), hogy nem is tudtam róla xĐ De szerencsére nem is kellett, mivel még az általános iskolában lévő dolgokat megjegyeztem, és azt most felhasználtam. Tehát akik még odajárnak, azok nagyon tanuljanak, mert azokat fogjátok felhasználni a későbbi tanulmányaitok során :Đ Na ez nagyon tudálékosan hangzott :S xĐ Mindegy...

Sziasztok!

Üdv,

kav12

 

Ui.: Boldog születés napot az unokaöcsémnek! ^^

Már megint...

 2011.03.18. 10:54

 Sziasztok!

Most képet nem teszek ki, mert nem olyan jó hír :S Torokgyulladást kaptam megint, mivel a nyáron is volt. :S Torokgyuszi + 38.9 fokos láz együtt... a láz mindig csak este jön ki, és kb reggel tűnik el. Vagyis most még nem "tűnt el", még mindig 38.4 :S

Ennyit akartam mára!

Remélem nem vírus, és ha igen, ti nem kapjátok el! :S

Üdv,

kav12

Újdonságok XXIX.

 2011.03.16. 17:36

Sziasztok! Ma megnyitott a 3. évad! Első rész, a The Trandoshan Commando olvasható a megszokott helyen (nem lejjebb görgetve :P) Továbbá egy egészen új dolgot vezettem be, melyet régebb óta csinálok, és az első évad első 10 részének már megvan, plusz az új résznek is. De azokat még azért nem teszem fel, mivel még nem véglegesek, de a 301-nek fenn van, ha a Saját TCW részeknél lejjebb görgettek az Idővonal alá. Ezek pedig az episode guides-ok, azaz epizód adatlapok érdekességekkel, és megszokott dolgokkal. Majdnem odaírtam mindegyikhez, hogy stáblista: kav12. xĐ :P

 

Episode Guide - 301

 2011.03.16. 17:26

SPOILERES! Előbb a részt tessék elolvasni!

The Trandoshan Commando

Leírás: A Szenátusban zajló viták közepette a Szeparatista Szövetség szenátusi őröket rabol el a Szenátusból. Vajon mi célt szolgál ez a lépésük?

Fontosabb szereplők: Palpatine, Padme Amidala, Mas Amedda, Dooku, Darth Sidious, Komolafe Kareen

Főbb helyszínek: Coruscant, Serenno, Zolan

Érdekességek:

 - A kommandó legelőször a Komolafe Kareen című epizódban tűntek fel, akkor is Coruscantron. Ez a kommandó Coruscantra van specializálódva, bár ez kiderül az epizódból is.

 - Amikor a főkancellári emelvény visszament a helyére az elején, és lejárt egy teljes háromszázhatvan fokos kört. Ez a Star Wars: Revenge of the Sith című filmben is látszik a Yoda vs Sidious párbajban, csak ott felfelé jön az emelvény.

 - A Jediknek van egy külön helyük a Szenátus ülésein, ahonnan hallgathatják, de nem szólhatnak bele a vitába. Ez szintén látszódik a Star Wars: Revenge of the Sith című filmben.

 - Dooku mereng a serennoi palotájában. Ez több epizódban is fel fog tűnni még ebben az évadban.

 - Ezek után Palpatine rejtve őrzi azokat a felvételeket, amikben a vörös páncélosok megtámadták a Szenátust, mivel nem akar összefüggést a későbbi testőrök alkalmazásával, hogy valaki észrevegye. Ha pedig mégis, megöleti.

 - A kommandónak Sidious parancsol, igazából csak az ő parancsait teljesítik nagyon hatékonyan, mivel csak hozzá hűségesek.

 - A kommandó még fog szerepelni az évadban. Most hatról ötre csökkent a kommandó tagjainak száma, és valószínűleg nem fog bővülni.

 - A vörös köpönyegesek utalnak a későbbi mozifilmekre. Egy korábbi epizódban, konkrétan a Mouse traps-ben a Szenátus jóval képzettebb, fejlettebb páncélokkal rendelkező, aranyköpönyegeseket akar bevezetni, de ezt leszavazták.

Episode Guides - After the Chaos

 2011.03.16. 17:25

Ide a 3. évad epizód adatlapjait teszem fel.

Ide a részek érdekességeit, stb-jeit teszem fel.

Ide a részek érdekességeit teszem fel.

The Trandoshan Commando

 2011.03.16. 16:18

 Évadnyitó!

 

A Trandoshan kommandó

(The Trandoshan Commando)

 

„Ha túlságosan előretekintünk a jövőbe, könnyen elbukhatunk abban, ami az orrunk előtt van.”

 

„Kudarc vagy győzelem! A háború csatái egyre veszélyesebbé válik mindkét fél részéről, mivel az utánpótlás mind élelmiszer, fegyver, és mind katona ügyben eléggé vészessé válik, főleg a Köztársaság részéről. Hosszúra nyúló csatái közben a Szenátusban is heves viták folynak a háború további meneteléről, ugyanis pár békepárti szenátor a béketárgyalások mellett dönt, de folytonosan elutasítják a javaslataikat az állandóan kudarcba fulladt tárgyalások miatt. Éppen most is egy ilyen vita folyik a Köztársaság szívében…”

Vita

A hangos beszédekből, mikor a szenátorok mindig egymás szavába vágnak, egy értelmes mondatot sem lehet kiszűrni. Van pár szenátor, akik a saját nyelvükön káromkodnak bele a hangos kommunikátorukba, így az alapzaj még nagyobb. Mas Ameddára nézett Palpatine kancellár. Az bólintott. Ekkor a botjával kettő hatalmasat dobbantott, mely nagyon sokáig visszhangzott az egész teremben, és egy idő volt, míg az összes szenátor abbahagyta a szinte már ordítozásba átment vitáját. Most körülbelül egyenlően oszlottak meg a békepártiak, és az ellenzék, de mindannyian túl messzire mentek ezúttal. Palpatine olyan arcot vágott, mint aki rég meg szeretne szabadulni ettől a bagázstól – egy pillanatig látszott rajta ez az árnyalat, utána megszólalt a már jól megismert szelíd arcával. Mondta, hogy ebben a dühös, haragos és feldúlt lelki, és egyéb állapotban senki sem képes ésszerű döntést hozni, így a mai ülést befejezettnek tartja. Erre Padme Amidala, és még vagy húsz szenátor egyszerre kezd el ellenezni, de mind egyre hangosabban. Erre Palpatine megnyomott egy gombot az emelvényén, mire az összes hangszóró kikapcsolt, amikbe a szenátorok ordítoztak. Akik közel voltak egymáshoz, és úgy veszekedtek, több idő kellett, mire rájöttek, hogy a többiek már nem hallják őket. Palpatine megvárta őket is türelmesen. Erre Padme dühösen elvonul a saját helyéről, és azonnal a főkancellári iroda felé veszi az irányt. De páran vannak még így, és útközben találkozik a derűs Hondo Ohnakával. Észrevette, hogy a kalóz kimaradt ebből az ülésből, legalábbis a vitákból. Jól tudja, hogy csak a saját érdekei fontosak neki, így mind háborúban, mind békében tud kalózkodni, még ha a Köztársasággal szövetségre lépett, akkor is. De most nem is köszönt vissza a kalóznak, mivel olyan dühös volt most a többi szenátorra, hogy szinte végigcsörtetett az egész folyosón. C-3PO alig tudta tartani vele a lépést, miközben sopánkodott. Közben Mas Amedda még mondott pár szót a következő ülés időpontjáról az ott maradt szenátoroknak, és látszott azokon, hogy akármikor felrobbanhatnak belül. Alig volt pár kivétel. Miután Mas Amedda hivatalosan is lezártnak tekintette az ülést, a főkancellári emelvény lassan elkezdett lemenni az emelvény helyére. Míg leért, egy teljes, háromszázhatvan fokos kört leírt saját tengelye körül. Mikor a főkancellár leült íróasztalához, egy szenátusi őr kintről bejelenti, hogy lenne pár vendége. Palpatine fáradtan megkérdi: szenátorok? Az őr bólint, mire a főkancellár fáradtan, de beinvitálja őket. Ekkor méltatlankodó szenátorok jönnek be, és el kezdik sorolni saját érvüket a háború folytatásáról illetve befejezéséről, mivel a főkancellár az egész ülés alatt azt bizonygatta, hogy döntésképtelen ez ügyben, és mindkét félben van valami igazság, így mindkét fél elkezdte felsorakoztatni a saját érveit, először csak érveket, majd ellenérveket, majd a másik érveinek a meghazudtolását, majd az egész vitát kezdeményezték. Így Palpatine most is közbe akar vágni, de nem tud. Végül ismét Mas Amedda teremt csendet, és ezek után a főkancellár elmondja, hogy ezért halasztotta el az ülést egy későbbi időpontra, mert most senki sem tud rendes döntést hozni. Valaki megjegyezte, hogyha a főkancellár nem tud, akkor le kéne váltani – persze mindenki jól tudta, hogy ezt csak dühében mondta. Még megmondja Palpatine a szenátoroknak, hogy meghallgatott minden szükséges, épkézláb érvet, és döntést is hozott, de ezt holnap, higgadtabb állapotban teszi közzé. Ekkor a szenátorok kivonulnak, igaz nagy hanggal, miközben szövetségesükkel osztják meg véleményüket, és végül Palpatine mondja Mas Ameddának, hogy ezek a szenátorok néha az őrületbe kergetik, nehéz főkancellárnak lenni. Ekkor bejön egy szenátusi őrparancsnok, és rögtön meghajol Palpatine előtt. ’Hívatott?’ ’Igen’ – ez a felelet Palpatine szájából.

Közben a Jedik elhagyják a szokásos helyüket a szenátusi ülésen. Windu és Yoda arról beszélgetnek, hogy mindenképp a Köztársaság érdekeit kéne szem előtt tartani, ami a háború befejezése lenne legcélravezetőbb. Azonban Yoda mondja, hogy akkor azt mondanák, hogy ez a Jediknek jó, mivel legalább nem vész el annyi Jedi a háborúban. Viszont a háború számos munkalehetőséget ad, de ugyanannyit vesz el, és több a hadi kiadás, mint a bevétel, és sokkal több bolygót is veszítenek el egy háborúban, mintha béke lenne. Erről beszélgetve sétáltak tovább egyenesen a kijáratig, hogy a Jedi Templomba menjenek, mivel a kancellár biztos a sok fortyogó szenátort fogadja.

A főkancellár sajnálattal közli a parancsnokkal, hogy néhány kiképzőt az őrök közül el kell vinnie a háborúba, mire a parancsnok mondja, hogy most ez, a múltkor pedig néhány harcost kértek el egy fontos csatába, ahonnan nem jöttek vissza. A főkancellár sajnálja a múltkorit, de nagy szükség volt, hiszen legalább a csatát megnyerték. Erre rögtön rátér a lényegre az őr, és kérdi, hogy melyik kiképző legyen. Palpatine visszakérdez, hogy választani is lehet, és kérdi még, hogy mi a különbség. Az őr mondja, hogy az, hogy valamelyik inkább a Köztársasághoz és a főkancellárhoz (köztük jómaga is) lojális, míg vannak, akik nagyon a Jedikhez húzódnak. És szinte csak az ő általuk közvetített parancsokat fogadják el. Palpatine gondolkodik, majd mondja, hogy az előbbieket. Az őr bólint, és rögtön el is megy, miután a főkancellár elengedte.

A Sithek beszélgetése

Dooku elmerengve ül serennoi palotájában. Majd felcsipog a kommunikációs egysége, és még le sem reagálta, mire egy köpenyes alak hologramja látszódik. Kérdi, hogy miért hívta őt tanítványa, mire Dooku izgatottan válaszol: Tudósaik kifejlesztettek egy újfajta páncélt, melyről azonnal tájékoztatni óhajtotta mesterét. Sidious érdeklődően mosolyog, mire Dooku belekezd: egy olyan páncél prototípusáról van szó, mely ellenállhat akár a fénykardnak is, csak még tökéletesíteni is kell. Sidious gonoszan elmosolyodik. Kérdi, hogy tesztelték-e már, mire Dooku mondja, hogy megfelelő alanyok szükségesek, de a Jedik még biztos legyőznék. Sidious mondja, hogy van pár jelöltje, akik szenátusi testőrök, de túlságosan a Jedikhez fűzik kötelességük, vagy a Jedikhez hű szenátorokhoz. Most Dooku mosolyodik el gonoszan, és kérdi a magától értetődőt: ’Úgy gondolod, tökéletesek a tesztre?’ Sidious igennel felel, és mondja, hogy hamarosan látni akarja használatban a páncélokat, de előtte megtudja pontosan azokat a szenátusi őröket. Dooku mond egy ’rendben’-t, és szétkapcsolnak. Dooku elmosolyodik.

Kicsivel később Sidious újra jelentkezik, és felsorolja a szenátusi őrök neveit. Van köztük egy tiszt, a többi mind közlegény. Dooku mondja, hogy tökéletes „példányok” a célra, mire Sidious mondja, hogy alig ismeri őket, és nehéz ennyi őrt elrabolni, egyet is lehetetlennek tűnik. Dooku viszont mondja, hogy: ’De ott van az a bizonyos trandoshan kommandó, mely a háborúban igen sokszor okozott veszteséget a Köztársaságnak, és Komolafe Kareent is ők rabolták el Coruscantról. Sőt, kifejezetten a coruscanti beszivárgásokra vannak specializálódva, így a Szenátusba betörni a nagyobb munka. Sidious kissé sértődötten mondja, hogy szinte képtelenség, mire Dooku felhozza Cad Bane esetét, Den Quadrix beszivárgását, és a Fejvadász Lovagok ostromát, pedig akkor már be volt kamerázva és védve jól az épület. Sidious ekkor letorkollta kioktató tanítványát, mire az alázatosan bocsánatot kért. Sidious még mondja, hogy tanítványa, Komolafe Kareen is vegyen részt a rablásban, és egyenesen a Zolan kopár vidékére szállítsák a foglyokat, persze páncélban, hogy az új páncél mozgását is teszteljék. Ezek után szétkapcsoltak.

Előkészületek

Dooku a tanítványát várja. Az megérkezik, belép a terem távoli sarkában lévő ajtóban. Azonnal mondja Kareennek, hogy a páncél ötlete bevált mesterénél, és talán személyesen elutazik a Zolan bolygóra, ahol rátámadhatnak. Ugyanis még egyszer elmondja, valamilyen módon ezzel a páncéllal fognak rátámadni Sidious Nagyúrra, és megdöntik a hatalmát. Kareen elmosolyodik, de kérdi, mi van, ha számít erre. Dooku kijelenti: akár számít, akár nem, legyőzik, mivel elég erős már erre Kareen. De előtte még egy feladata van a számára: a trandoshan kommandóval közösen ki kell hoznia több szenátusi őrt. Ekkor átadja a listát, majd elküldi tanítványát.

Kareen személyesen keresi fel a kommandót. A Serenno bolygón egy kisebb falun volt a titkos bázisuk. Kommandóhoz illő helyiség volt a kívülről romos állapotban lévő házban, de igazából a föld alatt volt az úgymond bázisuk. Kareen a lépcsőn lefelé lépkedve gondolkodott, hogy mióta meg lehet ez a bázis, talán a háború eleje óta. Őt is ezek a trandoshanok hozták el Coruscantról, és egyszer már látta őket személyesen közelről csata közben azon az egy eseten kívül. Így tehát tudta, hogy mire képesek. Mellesleg a Köztársaság nemigen szerzett tudomást róluk, mivel alig hagytak nyomokat. Talán olyanok, mint a háború elején Grievous tábornok. Azonban a most következő akció folyamán bizonyára nem maradnak rejtve, ugyanis a Szenátusban lévő kamerák minden bizonnyal fel fogják őket fedni a Szenátus és Köztársaság előtt. És akkor a meglepetés erejét már nem használhatják. Mikor leért a lépcsőn, épp befejezte ezt a gondolatsort, és egy nagyon tágas, de zsúfolt helységben találta magát. Különböző műszerek, és páncél, fegyvertartó helyiségek foglalták el javarészt a nagy termet. Csövek, kihallgató rendszerek, és egyéb dolgokat lehetett megtalálni. Bizonyára a hálóterem is itt lehetett, valamely folyosó egyik ajtaja mögött, de most nem ezért jött. Tudta, hogy csak a kommandósok, és Dooku gróf tud ebben az épületben kiigazodni, még ő maga sem, nemhogy az ellenség.

Mikor egy nagy képernyő és holovetítő előtt megállt, alaposabban körülnézett, de nem sokáig tehette, ugyanis ekkor a jobb oldalánál közeletek felé a trandoshanok. Alapból a teremben sötétség uralkodott, csupán a mászerek, és gépek fényei világítottak. Így a trandoshanok is félhomályban közeledtek felé, de ő az Erőben megérezte őket. A hátán végig borzongott a hideg, mivel félelmetes harcosoknak találta őket. Nem akar szembe kerülni velük sose a harcmezőn. Bár szerinte legyőzné őket, de azért nem mer kockáztatni. Mikor közelebb értek, megálltak, és Kareen rideg hangon kijelentette: ’Dooku gróf új megbízást adott nekünk.’ ’Nekünk?’ – sziszegte vissza kérdőn a vezetőjük. ’Igen, nekünk. Nekem is veletek kell, hogy menjek a Szenátusba. Ugyanis el kell rabolni pár szenátusi őrt.’ ’Rendben. Az előkészületek hamar elkészülnek.’ – mondta ismét az előbb szóló. Általában csak a jó harcosok nem kérdőjelezik meg a parancsot, és ők is ezek közé tartoztak. Mivel nem kérdezték meg, hogy miért épp szenátusi őröket kell elrabolni. ’Várjatok még! A gróf úr kéri, hogy egy különleges páncélban tegyük meg ezt a kis rajtaütést. Egy újonnan kifejlesztett, tesztelésre váró köpönyegféleségben.’ ’Rendben. Akkor kérjük a páncélokat, és hamarosan indulhatunk is. Ja, és még valami. Ezt a döntést Dooku gróf hozta, vagy Sidious Nagyúr?’ Kareen elmosolyodott. Persze, ők is tudtak a Nagyúr létezéséről, és szinte az ő tőle kapott parancsokat teljesítik igazán. ’Sidious Nagyúr.’

Akció

Coruscant ezen felén éjszaka volt. Persze az utcák most is félig-meddig tömve voltak, és persze a Coruscanti Légió klónkatonái éberen figyeltek. Ám az űrforgalom ellenőrzése nem az ő dolguk volt, így a közeledő látszólag semleges teherhajót sem ellenőrizték, ugyanis naponta száz ilyen is elzúghatott a fejük felett. Legalábbis külsőleg – ugyanis a belsejében hét vörös köpönyeges alak állt: hat trandoshan, és egy ember. Kareen ismételten elmosolyodott: többször is járt ezen a bolygón, mindig sikerrel tért haza.

A hajót letették, a rámpáján gyorsan kisurrantak, és azonnal visszacsúszott a helyére, hogy senki se tudjon bejutni a hajóra. A következő képsorokon már a Szenátus lábánál, fokozottan őrködő szenátusi őrökkel szemben rejtőztek el. Kézjeleket mutogattak egymásnak, közben néha-néha igazítottak magukon, mivel eléggé szokatlan volt a páncél viselése. Majd hirtelen előugrottak ketten a fedezékükből két irányba, és azonnal megfojtottak két őrt hirtelen a titokzatos fegyvereikkel. Még kettőt sikerült, mire a maradék kettőnek már volt ideje elővenni fegyverét. De azonnal el is ejtették, és egyszer csak lebegni kezdtek. A fedezék mögött Kareen lehunyt szemmel koncentrált, nehogy valami csellel kiszökjenek az Erő irányítása alól az őrök. Ők ketten fenn voltak a célpontok listáján, és élve kellettek. Lassan, de javarészt észrevehetetlenül átlebegtette derékmagasságban vízszintesen az őröket, majd a fedezék mögött letette őket, és az Erővel elaltatta őket. Két trandoshan azonnal felkapta őket a vállukra, de előbb körülnéztek, merre vannak a kamerák. Szerencsére kikerültek a látósugarukból, míg a maradék öt vörös köpönyeges behatolt a Szenátusba. Odabent nem voltak sokan, sőt, csupán a portás, és egy kisegítő droid tartózkodott a helyiségben. Ezek meg akarták szólítani őket, de ők továbbmentek. Ezek után meg akarták állítani őket, de végül Kareen az Erő segítségével a túlsó falhoz vágta őket kikapcsolt állapotban, nehogy riadóztassák a fentieket. Természetesen a kamerákból láthatják majd az itteni részt az épületből, így sietniük kell. Nem sok maradt hátra, mindenkire másfél a trandoshanok közül, így még hat testőr várt rájuk. Ha jól tudják, akkor egy antigravitációs hordágyon fogják cipelni az ájultak nagy részét, amit könnyen tudnak szerezni a parancsnokság közeléből.

A szenátusi őrök központi termében hatalmas tűzharc alakult ki. Az öt vörös köpönyeges külön-külön fedezékek mögé bújva tüzeltek a sokszoros túlerőben lévő kék köpönyegesekre. A szenátusi őrök itteni őrmestere, Lavic egy cselt eszelt ki. Két katonáját elterelésképpen frontális támadásra kényszeríti, míg másik kettőt hátulról való támadásra utasít. Azonban a különleges lövedékek az ellenség fegyvereiből nem találták el a frontálisan támadó katonákat, helyette a hátulról támadókat, biztosan számítottak erre. Ilyen szűk térben kifogynak hamar a taktikai lehetőségek, adottságok, és mindkét fél a szerencséjében bízik. A frontálisan támadókat viszont meglepő módon (legalábbis Lavic számára) csak elfogták, és leütötték. Elgondolkozott, hogy vajon mire kellenek nekik szenátusi őrök fogolyként, ha tudják, hogy azok inkább meghalnak, mintsem árulóvá váljanak. Nem jutott tovább a gondolatmenetben, mivel ekkor eltalálta az egyik vörös köpönyegest. De az két másodperccel azután, hogy eltalálta, és visszabújt a fedezékébe, újra előjött, és vadul tüzelt felé. Vagy csak szándékosan, vagy véletlenül, de nem találta el őt. Ez volt az egyetlen nem különleges fegyver, hanem sima lézertöltelékkel ellátott fegyver. A típusáról annyit tudott, hogy szeparatista gyártmány. Megnézte jól a vörös páncélt: alig sebzett valamit a lövése. Tehát hiába vannak túlerőben, reménytelen a harc. Katonáinak épp visszavonulást utasítana, amikor rájön, hogy túlerőben vannak mégiscsak, a saját központi vezérlőtermükben a Szenátus épületében, és akármikor hívhatnak segítséget, és az bármikor megjöhet. Alig gondolt erre, máris kinyílt az ajtó, de sajnos nem az volt ott, amire számított. Még két vörös köpönyeges. Eddig tudott gondolkodni, mivel ezek után egy kábító lövedék érte, és elájult.

A Zolanon

Kareen egy hologramon beszélgetett Dooku gróffal. Mondta neki, hogy az akció sikeres volt, és ellenőrizte is a szenátusi őröket, hogy valóban jó célszemélyeket fogtak el. Dooku kérdezi, hogy használta-e a fénykardját, mire Kareen nemet mond. Egy szokványos lézerpuskát használt, így nem sejthették Jedinek. Dooku felvonja szemöldökét, de azért megdicséri. Ugyanis tudja, hogy így legalább tudomásuk lesz egy új szeparatista ellenségről. De lehet, hogy belső ellenségről fognak tudni, ugyanis semmi sem utalt volna arra, hogy szeparatisták. Most pedig a Sidious elleni küzdelemre kell felkészülni. Dooku már ott van a Zolanon, és még mindig nem tudja biztosan, hogy mestere is ott lesz. De reméli. Ezután szétkapcsolnak, és Kareen elmosolyodik.

A teherhajó landolt a bolygón. Belőle a sisak nélküli trandoshanok és a sisak nélküli Kareen páncélba bújva kivonszolták az ép biztonsági őröket, akiket zsákmányoltak. Azok kíváncsian féltek, mivel érdekelte a sorsuk. Hegyláncok közé tették le a hajót, egy nagyon kicsi síkságra, és az egyik hegyen Dooku gróf állt. Nézte a foglyokat, akiket elengedtek. Mikor leszálltak a bolygóra az elit gyíklények, érkezett mestere üzenete, miszerint nem megy el személyesen a bolygóra. A hírre elszontyolodott a gróf, de majd máskor felkeresik tanítványával, és akkor a háború sorsát is ők alakítják majd. Ugyanis mestere sok mindent elmondott, szinte mindent.

A szenátusi őrök láncát leszedték, majd Dooku felkiáltott. ’Harcoljatok! Harcoljatok a vörös köpönyegesek ellen! Ha kiálljátok a próbát, akkor megkegyelmezünk nektek!’ Persze ez nem volt igaz. A hír hallatán az egyik rögtön nekiindult az egyik trandoshannak, míg Kareen távolról figyelte őket. Ekkor Dooku mellett megjelent Sidious Nagyúr életnagyságú hologramja, szóra sem méltatta Dookut, nézte a csatát, mintha tudta volna, hogy mikor kezdődik. Aki előrerontott, megjárta, mivel az egyik trandoshan azonnal ellökte, és kettő keményet lépett a szenátusiak felé. Lavic őrmester fegyelemre szólította őket, és megparancsolta, hogy együtt mozogjanak. Közben a trandoshanok különböző kézjelekkel kommunikáltak egymással, melyet titokban néztek szemeik. Ekkor az egyik hirtelen kirontott az alakzatból, és két kék köpönyeges felé rontott. Hosszú, lándzsaszerű fegyverével szétcsapott köztük, és a két őr kétfelé repült. De a harmadik útjában álló megcélozta fegyverével, és lőtt. A páncélján ezúttal sem ment át a lézer. De nem csodálkozott, hanem erőteljes ütést mért a gyík arcára. Kissé hátratántorodott, miközben másik három vörös ruhás rontott a maradék három szenátusinak, köztük Lavic őrmesternek. De ők nem lándzsával, hanem a normál fegyverükkel támadtak. Viszont a szenátusiak fürgék voltak, és szinte minden lövésük elől kitértek, amíg kellő távolságban voltak. Mikor közelebb értek, hirtelen a két közlegény megrohamozta a három trandoshant, és kiütötték a kezükben lévő fegyvereket. A három-kettő ellen kialakult közelharcnak Lavic vetett véget, amikor az egyik trandoshan fejét meglőtte, és az összeesett. Erre a kicsivel arrébb lévő egy-egy elleni közelharcban lévő trandoshan odafigyelt, gyorsan leütötte ellenfelét, mire az kigáncsolta, és a trandoshan hasba lőtte páncélján keresztül a kék ruhást. Viszont akiket előzőleg ellökött két oldalra, feltartották, mielőtt társa halálát megbosszulhatta volna, és két oldalról közrefogták. Kicsi erőlködés kellett, hogy lelökje magáról, de Lavic ekkor ráemelte fegyverét, így a trandoshan szinte állati mozdulattal ráugrott. Leterítette, de az beleboxolt a fejébe, és ő felszisszent. Ő volt a trandoshanok vezére, Hsuk. Miközben egymásra feküdtek, és arrébb gurultak, a többiek szintén közelharcukba a földre kerültek.

Közben Dooku elégedetten figyelte az eseményeket. A szenátusi őrök páncélzata máris roncsosabb, mint a trandoshanoké, és közelharcban még inkább látszott a hatékonyság. Mellette Sidious is gyakran mosolyodott el. Néha elmotyogott egy-egy ’ez-az!’-t. Dooku értette tanítványa tétlenségét, mivel erejét a Sidious elleni küzdelemre tartalékolja. Azonban mivel csak a hologramja van jelen, így felesleges. Hamarosan viszont Kareen is becsatlakozott a harcba, amikor még egy trandoshan esett el, de ennek ellenében három szenátusi őr is. Így kettő maradt a köztársaságiak oldalán, míg négy a szeparatisták oldalán, plusz Kareen.

Lavic és Hsuk harca már az egyik hegy lábánál volt, amikor Lavic felrántotta a földről ellenfelét, és a hegynek vágta. A trandoshan beverte fejét, viszont testét megóvta a páncél. A következő ütés elől még volt annyi ideje, hogy lehajoljon, így Lavic az öklét fájlalta a következő másodpercben. Nem sokáig, viszont hamar kihasználta ezt Hsuk, és megfordította magukat. Végignézett a kék ruhás testőrön, sziszegett egyet, majd levette a sisakját. Gonoszan elmosolyodott, és Lavic felkészült a halálra. Hsuk megfogta a nyakát, és a magasba emelte, miközben az alig ellenkezett. Még egyszer hasba vágta a trandoshant, mire az elengedte, de feldühödött. Összeszedte erejét, és keményen belevágott öklével Lavic hasába. Az holtan rogyott össze az ütés erejétől. Ezek után a megmaradt szenátusira fordította figyelmét, de azt Kareen intézte el hamarabb. Ezek után a holtakra fordította figyelmét, majd kiderült, hogy az egyik trandoshan még él. Utána Sidious hologramját felhangosítva szólt a Sith Mester a trandoshanokhoz. ’Győzelmet arattunk ellenségeink felett, így a páncél biztosan használható. És reménykedjünk, hogy Jedik ellen is be lehet majd vetni. Előtte azonban még egy feladat vár rátok itt, a Zolanon.’ Egy pillanatra elhallgatott, kissé oldalra fordította fejét, majd ismét a lentiekhez szólt: ’Meg kell ölnötök Komolafe Kareent.’ Erre senki sem számított, és Dooku elképedt. Kareen megdöbbent, de a trandoshanok jelüket sem adták a meghökkenésnek, vagy valami másnak. Gond nélkül Kareen felé fordultak, felemelték fegyvereiket. Hsuk először a sebesült társa mellett maradt, hadd intézzék el hárman a sötét tanítványt.

Kareen aktiválta fénykardját – először csak az egyiket. Majd hirtelen az egyik trandoshant célozta meg, de a páncélt nem tudta teljesen átszúrni. Majd a másik kettő hátulról esett neki. Hasra esett, fénykardját elejtette, viszont a másikat elővette, és hátracsapott. Nem talált el senkit, de ekkor fura, fojtogató érzés rohanta meg: Hsuk a saját fegyverével megcélozta, és lelőtte őt. A folyadékszerű valami pillanatok alatt megszorította egész testét, kiszorítva utolsó leheletét. Majd összeesett.

’Úgy látszik Jedik ellen is használható lesz majd a páncél. Gratulálok, valóban ti vagytok a legerősebb harcosok a Szeparatista Szövetségben! Értem már, hogy Tyrannus mit értett azon, hogy a szeparatista tisztek, akik tudnak róluk miért félnek tőlük. Most pedig megyek. Később egy újabb célpontot fogok rátok bízni.’

Mielőtt Dooku mesterének hologramja elhalványulva eltűnt, az mondta neki: Ezeket a páncélokat senki ne lássa meg, még a Szeparatista Szövetségben sem! Majd eltűnt, és Dooku a fejét csóválta. Tanítványával már nem tudja véghez vinni tervét, sőt, talán, ahogy mesterét ismeri, tudta, hogy ellene készíti fel, azért ölette meg. Mikor a trandoshanokkal elhagyta a bolygót, azon gondolkozott, hogy talán nem is talál még egy ilyen erősségű tanítványt. Sőt, nem is biztos, hogy fog-e egyáltalán találni tanítványt.

A Szenátusban Palpatine elmondja, hogy épp elmondani készül a végeredményt: ’Nem kezdeményezünk béketárgyalásokat, mivel a legutóbbi rablásuk a Szenátusban, miszerint néhány szenátusi őrt elhurcoltak, és többször annyit megöltek. Nem vagyunk biztonságban, még több biztonsági rendszer kell, legalábbis egy ilyen támadás ellen.’

A Szenátus felhördült, majd a Szenátust kívülről mutatja a kamera.

 

Szóval...

Hát, ebben a részben szinte minden volt: évadkezdés, politika, háború, halál, harc, akció, halál, harc... :P És Padmet nem akartam elraboltatni. Egy, minek, kettő, lehet, hogy nektek nem, de nekem unalmas, hogy folyton elrabolják, és mégse történik vele semmi xĐ De majd az egyik jövendőbeli részemben megjárja :P Bár nem biztos, happy endnek kell lenni... na mindegy, az egy másik rész, most ne arról beszéljünk. Szóval Sidious itt ismét kimutatta, hogy ki a főnök (mindkét oldalon :P), és hogy még mindig mindentudó :Đ És látszik, hogy majd később akarja felhasználni a páncélt, mivel nagyra tartja. Bár az nem igaz a Királyi Testőrökre (a későbbi vörös köpönyegesekre), hogy a fénykardot felfogják, csak egy normál sugárvető lövését tudja elnyelni. Erről jut eszembe, a kommandónak igazából egy sima akcióját mutatta volna be, de kell köré egy jó kis sztori, ami ez lett. És a 3. évadomat úgy fogom csinálni, mint a TCW, hogy a rész után mindig egy kis előzetes jön a kövi részből, bár ez most nem jön sajna, mivel nem teljesen dőlt el, hogy mi legyen a következő rész, illetve annak az előzménye legyen egy külön rész-e. Mindegy... Értékelést ne felejtsétek :P

 

Trailer: The Trandoshan Commando

 2011.03.15. 19:40

 Bemondó/felirat: A háború egyik fele a Köztársaság…

A főkancellári emelvény emelkedik fel a megszokott helyére.

Irányítói a szenátorok….

Padme Amidala dühösen mondja: Mindig képesek vagyunk döntést hozni!

… akiknél most hatalmas ellenállás alakult ki.

Palpatine csendre inti a szenátorokat. Közben a szenátorok üvöltöznek. Majd Mas Amedda kikapcsolja a mikrofonjaikat.

Vitájuk a Szeparatista Szövetség miatt alakult ki, és a Szövetség elleni háborúról.

Palpatine: Majd holnap elmondom a döntést. Mindenkit meghallgattunk.

És a szeparatisták a szétválást kihasználva…

Hét vörös köpönyeges közelíti meg éjszaka a Szenátus alját.

… ejtenek foglyul pár szenátusi testőrt.

Szenátusi őröket támadnak le egy kopár vidéken a vörös köpönyegesek.

És a szeparatisták vezetői…

Darth Sidious hologramja Dookuval beszélget: Komolafe Kareen is ott legyen.

… mindent megtesznek a Köztársaság bukásának érdekében.

Dooku Sidious hologramjának: … új páncélt fejlesztettek ki. Remélhetőleg a fénykard sem árthat neki, csupán tökéletesíteni kell.

És a háború folytatódik…

Egy szenátusi őr: Legutóbbi csatába, ahová küldtünk, meghaltak…

Tcwirasok

After the Chaos

After the Chaos

 2011.03.13. 22:41

3. évad - After the Chaos

 

 

 

 TCW_last.JPG

 

 

Születésnap

 2011.03.13. 17:19

Sziasztok!

Ma van a születésnapom.

Ennyi :P

 

 Rendkívüli híreket hozunk egyenesen a Tcwirasok készítőinek munkahelyéről, a Tcwirasok Tower-ből!

Most egy részletet olvashatnak a 3. évad leges legelső epizódjából. Mivel a részt, és a teljes harmadik évadot homály fedi még, ezért nem tudjuk hová tenni az információt. És mivel SuperGalaxy munkatársunk ezekben a késői órákban nincs elérhető állapotban, ezért mi tesszük közzé ezt a részletet.

Coruscant ezen felén éjszaka volt. Persze az utcák most is félig-meddig tömve voltak, és persze a Coruscanti Légió klónkatonái éberen figyeltek. Ám az űrforgalom ellenőrzése nem az ő dolguk volt, így a közeledő látszólag semleges teherhajót sem ellenőrizték, ugyanis naponta száz ilyen is elzúghatott a fejük felett. Legalábbis külsőleg – ugyanis a belsejében hét vörös köpönyeges alak állt...


Nos, annyi bizonyos, hogy a helyszínek közt szerepelni fog Coruscant. No de mit jelenthetnek ez a vörös köpönyeges testőrök... és vajon mennyire befolyásolja a jövőt? Hát, annyi bizonyos, hogy hamarosan megtudjuk.

Üdv,

TCW News

süti beállítások módosítása