Return of the padawan

 2011.11.30. 17:02

A padawan visszatér

(Return of the padawan)

 

„Amíg az ember kitart, mindig van reménye a változásra.”

 

„Szörnyű harc a Kesselen! Miután a szeparatisták teljesen váratlanul megjelentek a bolygó fölött, és megtámadták a bolygót, az ottani lakosok és bányamunkások a Köztársaság segítségét kérték. Viszont a droidok vezére, Den Quadrix lehallgatta az adást, és lerombolt egy teljes bányát, melyben rengeteg menekült tartózkodott. A Köztársaság a klónok 784-es légióját küldték, Peldor Let Jedi mester vezetésével, hogy véget vessenek a terrornak…”

Szorult helyzet

A nikto Jedi mester kiugrik egy barikád mögül, és azonnal levág két droidot egy csapással. Majd még egyet, és előrenéz, ahol egy kisebb fajta bázis van, amit a droidok felállítottak ittlétük óta. Több ilyen kis védelmi bázis van elülső védelmi vonalként, de mind erősen őrzi a belső főbázist, mely még hatalmasabb, és még ellenállóbb. Épp ezért előbb ezeket kell kiiktatniuk. Hátranézett, és intett klónjainak, hogy jöhetnek, és így előrerontottak. Kék fénykardjával tovább szelte ketté a droidokat, amikor két droidekával találta magát szembe. Kissé megakadt, de ekkor a kommunikátorához hajolt (illetve felemelte kezét, és felkarjához tartotta a száját), majd beleszólt: ’Lor parancsnok! Jöhetnek a tankok!’ Az visszaigazolta a parancsot, és intett a két AT-TE-nek, akik rögvest tüzet nyitottak a bázis falaira. Eközben két klón két oldalt ugrált az egyik droideka körül, míg egy harmadik kissé távolról kilőtte a rakétavetővel. A másikat pedig Let mester intézte el, az Erővel tolta el, az kikapcsolt, és nekidobta fénykardját. Mire az visszajött, épp jókor, ugyanis ezt két rohamdroid észrevette, és becélozta őt. Viszont hárította lövéseiket, és egy harmadik, de ezúttal B2-es droid vette célba, így egyszerre három ellen kellett védekeznie. Ekkor Lor parancsnok termett mellette, aki három pontos lövéssel leszedte őket. A B2-es viszont még egyet lőtt a parancsnokra, de a Jedi kivédte, megmentve a klón életét. Ekkor felettük pár nehézlövegből származó lövés zúgott el, egyenesen a bázis falába csapódva, de ott valahogy szétterült az energia. ’Biztos sugárpajzs.’ – vetette föl Let tábornok. A parancsnok bólintott. Egy droid a közelébe került, levágta, de ekkor felnézett az égre, mivel ott sem volt rózsás a helyzet.

Két ARC-170-es vadász üldözött három Keselyűt, mikor a klónvadászokat oldalba támadta még három Keselyű. Az előző három droidvadász visszarepült a bázisra, míg az utóbbiak elkezdték tüzelni a csatatér klónokra eső részét. Mögöttük két Hiéna bombázó is feltűnt, és látszott rajtuk, hogy a tankokra pályáznak. Let beleszólt a kommunikátorába, hogy vigyázzanak, de elkésett. A tankokból még kiszállni sem volt idejük a klónoknak, felrobbantak. A mellettük lévő felcserek, és egyéb katonák is meghaltak. Let elszontyolodott. Harmadjára is bekapcsolta kommunikátorát, és a többi frontról kérdezett: ’Hogy állunk a többi előretolt bázisnál, őrmester?’ ’Nem túl jól, tábornok. Az a helyzet, hogy sem itt, sem a másik három csatában sem mi állunk nyerésre.’ Let Lorra nézett. A parancsnok megszólalt: ’Kiadjam a visszavonulási parancsot?’ A Jedi bólintott, majd levágott egy droidot, és ő is kezdett hátrálni. De egy Keselyű célba vette őt, viszont hamarosan pórul járt, mivel a Jedi eltette fénykardját, és az Erővel a földre kényszerítette. Ezek után fedezte a visszavonuló klónokat. A LAAT/i szállítókon elhagyták a csatateret. Az egyikben Let megkérte a parancsnokát a következőre: ’Kérjen erősítést a Köztársaságtól. Így nem fogjuk sokáig bírni ellenük.’ A parancsnok bólintott.

Yoda és még pár Jedi a Jedi Templom kommunikációs termében van, és Lor parancsnokot hallgatják, aki éppen szétkapcsolt. Yoda Winduhoz fordul, és kérdi, kit küldjenek oda. A másik mester rögtön Skywalkert ajánlja, mivel nemrég ért haza az egyik győztes csatából. Yoda beleegyezik, de mondja, hogy mindkét Jedi a Kesselen veszítette el a padawanját.

A múlt látomása

Sötét volt. Nagyon sötét. Korom sötét. Vak sötét. Távoli zajok hallatszódtak. Aztán hirtelen felerősödtek, majd pár bányakocsi elzúgott mellette. És egy mászkáló hang is hallatszódott utánuk. Sok, gyors kis lépés, mintha egy póké lett volna. Viszont ők is száguldottak. Valakit megszorított maga mellett. Féltette őt. Száguldottak a párhuzamosan haladó kocsikkal együtt (a zajokból ítélve három lehetett) és a mögöttük haladó pókkal is. Ekkor valamibe beleütközött a kocsijuk, és a mellette lévő padawanja kirepült szinte a kocsiból, de szerencsére az Erővel elkapta a levegőben, viszont mellettük elszáguldott egy harmadik kocsi is (első az övéjük, második, akiébe beleütköztek). Aztán a pók léptei közeledtek, majd megtalálta a padawanját a levegőben, és elkapta. Az elszáguldó kocsiban egy lány sikoltás hallatszott, majd két jelenlét is elment az Erőből. Az egyik örökre, a másik egy időre – elájult, de közel volt a halálhoz, és a pislákoló életet csak a nagymesterek érezhetik benne. Ellenőrizte, hogy az ő padawanja volt-e, mire nagyon elképedt, elszomorodott, és fájdalmat érzett a szívébe. Valaki mellőle örökre eltávozott – a padawanja. Ezzel a gondolattal száguldott tovább, tolva maga előtt a másik kocsit, melybe beleütközött, és mögötte a pók marcangoló hangja…

Az erősítés megérkezik

Anakin Skywalker a kabinjából rögtön a híd felé igyekezett. Tudta, hogy hova, melyik bolygóra megy: itt veszítette el a padawanját, Ahsoka Tanot. Mégpedig Den Quadrix miatt. És tudta, hogy ő az ellenség vezére, így mindent megtesz, hogy elkapja, majd megölje. A hídra érve ott találta Yularen admirálist, aki elmosolyodott, és mondta, hogy bármelyik pillanatban kiérhetnek a hiperűrből. Alig mondta ki, máris beteljesedett, és egy kis csatába botlottak. Úgy tudták, hogy a szeparatista légi és űrfölényt legyűrték, de úgy látszik az a bűnöző kapott erősítést, mivel valamiért nagyon kell a szeparatistáknak ez a bolygó. Hamarosan mind a négy (igen, most már négy) hajója támadásba lendült, és hamarosan közös erővel megsemmisítettek egy ellenséges fregattot, ami elállta az útjukat. Ezek után LAAT/i és LAAT/c szállítóhajók hagyták el a hajót, és párat még a hangár környékén lőttek ki. Anakin az egyiken volt, vele volt az Erő, így az övét nem igen tudták eltalálni, csak párszor, de ezek karcolásnak számítottak. Majd kilőtték a hajó pilótáját még az űrben, az utasoknak nincs űrruhájuk, és még nincsenek a bolygó vonzási zónájában, szóval nem ugorhattak, így a hajtóművekben bízhattak. Viszont pár lövés miatt eltértek a pályáról (ezt valaki egy adattáblán látja, amin a saját helyzetüket a bolygóhoz és cirkálójukhoz mérve látják), és a hajtóművek is leálltak, így sodródtak az űrben. Viszont Anakin Jedi volt, és megerőltette magát: az Erő segítségével irányba tartotta a gépet, és nagy nehezen meglökte, hogy épp a bolygó gravitációs mezejébe kerüljenek, és az magától vonzza őket magához. Sikerült, de a landolás már nem igazán, mivel egy Keselyű beléjük csapódott, amit pár lövés követett (nyilván a Keselyűt üldözte egy klónvadász), és a földet érés után összesen öt klón, és Anakin kászálódott ki a gépből. A bolygó normális felén voltak, ahol jobb a légkör, ugyanis volt egy része (ahol padawanját elveszítette), ahol rendkívül ritkás volt a légköre (ezért is egy különleges bolygó). Az a fele volt a legközelebb a közeli Bendő feketelyuk halmazhoz, de a bolygónak ezen a felén vívták a 784-esek a csatát, amit most egy időre abbahagytak.

Anakin rögtön a komlinkjéhez nyúlt, és Yularent hívta odafent. Viszont emberi válasz helyett droid csipogást hallott, mely nem lehetett másé, mint Artué. Anakin kiakadt, és kérdezte, hogy mi történt az admirálissal, mire a droid mondja, hogy egy vadászgépbe szállt. Anakin elképedt, és mondta, hogy azonnal hívja vissza az admirálist. Artu válaszként füttyentett, mely azt jelentette, hogy az admirális tudja a dolgát. Anakin nem tűr ellenvetést, és mondja, hogy túl értékes ahhoz, hogy egy droid lelője. Így Artu beleegyezően csipog, majd Anakin elmondja, hogy miért hívta őket eredetileg. ’Mennyi embert veszítettünk a landolás közben, akár földi, akár légi egységet?’ Artu válaszként csipogott párat, mire Anakin elgondolkozott. Mondja, hogy túl sok, de azért Let mesternek elég lesz. Ezek után klónjaival fürkészte a környező vidéket, és hamar megtalálta a landolási pontot. „Osztagával” elindult arrafelé, de hamarosan rádöbbent, hogy ez a hely kész csapda a szeparatisták jóvoltából. Hamarosan két oldalról támadott egy-egy droideka és két-két B1-es droid. Anakin fedeztette magát két klónnal, míg az Erővel a fénykardját titokban átrepítette kikapcsolt állapotban a droidokhoz, de úgy, nehogy valaki eltalálhassa, és lelője. Majd ott a droideka pajzsán belülre berepítette, bekapcsolta, mire a droideka kis robbanás kíséretében megszűnt. Ezek után a két B1-est támadta meg ezzel, majd erős fájdalmat érzett a karjába, mivel eltalálták, miközben az Erővel a fénykardjára fókuszált. A két klónt, akit megkért az előbb, lelőtték a droidot, és a maradék háromból is kettő maradt. Viszont ők egymásnak háttal harcoltak. Anakin ezek után gyorsan magához húzta fénykardját, majd előrerontott. A droidekát nem tudta elintézni, viszont nem is akarta, csupán a sima rohamdroidokat. Ezek után intett klónjainak, hogy fussanak, mire ő is el kezdett futni utánuk, közbe néha-néha kivédi a droideka lövéseit. A gépezet összecsukódik, de ők már közelebb járnak a többi klónhoz, és gyorsan segítséget kérnek. Egy tank becélozza a droidekát, és miközben az száguld, épp eltalálja a lövedék – a lövegkezelő vagy profi, vagy szerencsés volt. Nem sokára elérik a főbb sereget. Rex rögtön jelenti neki, hogy elég közel vannak Let tábornok bázisához, viszont ott droid támadás várható hamarosan, így sietniük kell.

A városban

Let tábornok mellé szalad Anakin. Üdvözlik egymást, Let örül, hogy ideértek hamar. Anakin jelenti az odafenti helyzetet. Let elkomorodik, de azért mondja, hogy ha fent győznek, akkor nekik itt lent is kell. Ha fent nem győznek, akkor nekik sietniük kell itt lenn, és utólag majd kérhetnek kimenekítő osztagot. De most az ostrommal kell foglalkozni. Ugyanis több előretolt bázisa van az ellenségnek, és mindegyiket épp ostromolják. Rögtön ezek után a városban lesznek, ha egyen is átjutnak. Aztán folytatta úgy, hogy itt az idő a saját ostromukat folytatni. Anakinnak viszont felcsillan a szeme. Előrelép a másik Jedi mellé, és azt tanácsolja, hogy nem kell mindenhol átjutni az ellenséges vonalon, elég egy helyen, így ha itt csoportosítják erőiket, bőven áttörik azt. Let tábornok is helyeseli, és utasítja a többi osztagot, akik a többi bázist ostromolják, hogy vonuljanak vissza, és amilyen gyorsan csak tudnak, jöjjenek erre. Az osztagok vezetői értették a parancsot, és azonnal visszavonulót fújnak. Amint kikerültek az ellenséges droidok látóköréből, a tábornok felé veszi az irányt, akik szintén visszavonulót fújtak, hogy ne legyenek feltűnőek, hogy csak ők folytatják a harcot. Mire minden klón megérkezett, megkezdték az ostromot. Először csak azokkal ostromoltak, akik eddig is, hogy a többi meglepetés legyen. Majd a többi is megérkezik, és sorban lövik ki a lövészeket az ellenségtől. Hamar benyomulnak a bázisra, és eldöntik, hogy felszabadítják a városokat is. Nem törődnek a többi bázissal, csak a főbázist kell bevenniük, elfogják a parancsnokot, és akkor a droidok megadják magukat. Anakin mondja, hogy akkor sietniük kell a városokkal.

A kesseli városokban, mely alig lakott, szinte csak csuklyások vannak. Nagy ritkán lehet látni csuklya nélkülit, de az általában egyedül van, és feszélyezve érzi magát. A klónok Anakinnal végigjárták a házakat, és mondták nekik, hogy mostantól a Köztársaság védelme alatt vannak. A legtöbben örültek ennek, de néhányan közömbösen fogadták a hírt. A koldusokkal is közölték, majd visszatértek a bázisra, ahol Let tábornok előkészíti a főbázis ostromát. Mondja, hogy kell egy csapat, aki hátulról fedezi a fősereget, mivel az előretolt bázisokból jöhetnek droid erősítések a hátuk mögött. Rex vállalja a feladatot, és mondja, hogy összehoz egy erre tökéletes csapatot.

Anakin és Let mester sétálni indulnak. Beszélgetnek, majd ott lyukadnak ki, hogy mindkettejük számára nagyon utálatos ez a bolygó. Először egyikőjük sem akarja elmondani, majd megtudják egymásról: itt veszítették el a tanítványukat, akik nagyon közel álltak hozzájuk. Majd Let összeráncolja szemöldökét, és villanások ugranak be. A múlt látomására visszaemlékezik, és mondja, hogy lehetséges, hogy Anakin padawanja életben van. Anakin magyarázatot kér, mire Let elárulja neki, hogy két lét szűnt meg egyszerre akkor az Erőben, abból az egyik véglegesen, és a másik nem. És az elsőben felismerte a saját tanítványát. Anakint felvidította ez az információ, de aztán lelombozódott, mivel a teste ott maradt az alagútban a pókkal együtt. És ha túl is élte, akkor már nincs a bolygón, és rég felkutathatta volna a Köztársaság egyik bolygóját, hogy onnan eljusson a fővárosba, és ott is a Jedi Templomba. De nem tette, tehát arra enged következtetni, hogy Ahsoka meghalt. Let ráteszi Anakin vállára a karját, és mondja, hogy ne eméssze magát, nem miatta történt. Anakin egyetért, és mondja, hogy Den Quadrix miatt történt, nem miatta. De most mennie kell, valamit utasításba kell adnia Rexnek.

Rex és még pár katona benyitnak egy kocsmaajtón. Itt csak csuklyások vannak. A klónok utasítják őket, hogy vegyék le a csuklyát. Azok engedelmeskednek, mire egy kopasz embert ki is küld a kocsmáros, hogy ide nem teheti be a lábát, mert ki van tiltva innen. A klónok mondják, hogy végeztek, és kimennek. Nem találták meg, akit keresnek, de nem csüggednek. Egy házat céloznak meg, de egy koldust látnak meg, szintén csuklyában. Rex mondja, hogy őt is ellenőrizni kell, és utasítják a koldust, hogy vegye le a csuklyáját. Az megszólal halk hangon: ’Rex százados.’ Rex meglepődik, de most már határozottan a kezén van a fegyvere, sőt elő is veszi, és még egyszer mondja az idegennek, hogy mutassa meg az arcát. Az illető engedelmeskedik. Rex elképed.

Anakin bekapcsolja a komlinkjét. Rex van azon, és mondja, hogy van itt valami, amit a tábornoknak is látnia kell. Anakin mondja, hogyha olyan fontos, Let tábornokot is hívja, de Rex feleli, hogy nem szükséges. Anakin most már határozottan kíváncsi. Kisiet a bázis elé, és ott találja Rexet, még pár klónt és egy csuklyást. Anakin felvonja a szemöldökét, Rex azonban csak vigyorog (mivel nincs rajta a sisak). Anakin a csuklyásra emeli tekintetét (ismerős a jelenléte), mire az felemeli két kezét, és leveszi a csuklyáját. Anakin ugyanúgy elképed, ahogyan nemrég Rex is. Egy ideig néma csöndben állnak egymással szemben, majd a togruta mozdul. Odaszalad mesteréhez, és megöleli. Hosszan tart az ölelés, mely szinte már testvéri. A klónok csak nézik, majd Anakin elengedi Ahsokát. Szemeiben könnyek vannak, hogy rátalált padawanjára, akiről azt hitte, hogy meghalt. Ekkor odasétál hozzájuk Let mester is, aki mondja, hogy nem hiába kerestette őt Anakin a klónokkal. Anakin kérdi a lánytól, hogy miért van még mindig itt, és hogy sikerült túlélnie az ittlétet, mire Ahsoka megválaszolja a kérdéseket. Elárulja, hogy egy csapat kesseli bányász talált rá az alagútban, mivel hallották az esetet Let mestertől, aki szintén itt járt, és tájékoztatta őket erről. Kihúzták őt onnan, a Jedi addigra elhagyta a bolygót. Ahsoka nem merte felfedni kilétét, és mondták neki, hogy nem hagyhatja el a bolygót ingyen, és nem igazán szeretik a Jediket – legalábbis azok, akik kimentették őt, és ennyire azért tartozott nekik, hogy nem szökik el. Tehát nem fedhette fel magát, nem is szökhetett el. Kérdi, hogy ők mit keresnek itt, mire Anakin mondja, hogy ők szabadítják fel a Kesselt a szeparatisták elnyomása alól. Ahsoka mondja, hogy akkora elnyomás nincs is igazából, csak a bányák érdeklik a droidokat, de mégsem azok körül alakítottak ki bázisokat. Anakin mondja, hogy a főbázist akarják elfoglalni. Ahsoka velük akar menni, Anakin nem engedi, mivel nem akarja még egyszer elveszíteni, amibe padawanja beleegyezik. Anakin furcsállja, és gondolja, hogy valami történhetett. Megváltozott kissé, talán óvatosabb lett, már nem meggondolatlan, sőt kicsit komoly is. Viszont Ahsoka tud egy titkos utat a droidok bázisa mögé, amit még nem védtek be, de csak akkor mutatja meg, ha az út végéig elkísérheti őket. Anakin belegyezik, és mondja magának, hogy azért még van benne kis régi-Ahsoka is, ha nem sok.

Hátsó bejárat

Yoda Coruscanton meditál. Hirtelen hatalmas hullámot érez az Erőben. Megriasztja, de aztán vizsgálja, és kiderül, hogy ez nem zavar az Erőben, hanem boldogság. Bizonyára pár a Kessel közelében tartózkodó Jedi is megérezte ezt a kitörést. Yoda erősebb az Erőben, ezért érezte meg ilyen távol is. Elmosolyodott a maga módján.

Ahsoka négykézláb mászik egy csőben. Előtte Anakin, mögötte a klónok másznak ugyanígy. Egy-két centis a vízszint, de a droidok úgy tudják, teli van vízzel. Ahsoka megállítja Anakint egy helyen, és mondja, hogy itt kell egy vágás a cső falába. Anakin előveszi fénykardját, és megcsinálja. Kimásznak a kör alakú lyukon, és csak két, nekik háttal álló droid az őr, azokat meg könnyen elintézik. Hamar feljutnak a főbázis parancsnoki központjába, ahol Anakin meglátja az ellenség parancsnokát: Den Quadrix. Majd belép Let tábornok is. Ahsokát a cső mellett hagyják két klón felügyeletében, nehogy utánuk szökjön a csatába. Den megfordul, megpillantja a klónokat és a két Jedit. Anakinban fellángol a gyűlölet, de aztán lecsillapodik, mivel a padawanja meggyilkolásáért utálta eddig, de mivel Ahsoka nem halt meg, ezért őt sem kell többé utálnia. Let mondja, hogy le van tartóztatva. Közben a Jedi gondolja, hogy úgysem emiatt az ember miatt halt meg az ő tanítványa. Den nem adja meg magát, mivel ekkor kommandós droidok jönnek be az ajtón, ahol az imént ők is. Tűzharc alakul ki, Anakin és a Jedi háttal egymásnak védekeznek, majd egy azonos pillanatban felugranak, és ellentámadásba kezdenek. Mire az összes droidot hatástalanították valamilyen módon, Den eltűnt. Mikor kiérnek a bázisból, látják, amint egy zabrak által vezetett űrhajó felszáll, és elhagyja a légkört. A pilóta mellé odasétál Den, és mondja, hogy most jöhetnek a nexuk. A Jediknek nincs idejük szólni a fentieknek, hogy állítsák meg, mivel egy ellenséges bázis kellős közepén vannak, és a droidok észrevették őket, így inkább a túlélésre fordítják tekintetüket.

Anakin odasétál Lethez. Kérdi, hogy mit keresett akkor ott a Kesselen, amikor elvesztette padawanját. Let elkomorodik, és mondja, hogy erre nem szeretne válaszolni. Anakin nem akar tovább tapintatlan lenni, és odasétál  padawanjához. Mondja neki, hogy majd jó hosszú jelentést kell majd mondania és írnia a Jedi Templomban. Az itteni csatát megnyerték. Ahsoka mondja, hogy Den megszökött, mire Anakin mondja, hogy semmit sem veszített el, és most ez a lényeg. Sőt, valamit vissza is kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://tcwirasok.blog.hu/api/trackback/id/tr693426407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bence1997 2011.11.30. 18:33:17

mi a.......... ez............... nem tudok szóhoz jutni........
Ahsoka visszatért????????.....
De hogy?.........
Na mind1. Jó rész volt, és nagyon izgalmas. Remélem, hogy a kövi részek is ezt a hangulatot fogják majd adni. GRATULÁLOK!!!! Kimondottan a legjobb rész
100%

Bence1997 2011.11.30. 18:39:17

am még valami:
- egy: befejezted a 3. évadod felét. Ez nagy szó, szóval haladsz.
- kettő: a második fele is ugyanilyen lesz szerintem, mivel még lesz: kaminoi csata, az a jedi az évadzáródban, meg valamilyen felderítés.
Szóval ezeket összetéve még egy-két rész, és készen is van a 3. évad teljes része
és még egy harmadik is szóba kerül:
- tényleg meglepődtem. Mivel valahol írtad, hogy a 11. rész egy nagy meglepetés lesz, és végül az is lett. Mégegyszer: GRATULÁLOK!!!!!

Bence1997 2011.11.30. 18:45:24

theclonewarstortenetek.blog.hu/
íme a blogom. Tudom, hogy van egy másik, de itten remélem azért tudsz majd értékelni. Am most írom a 11. részt a halálos frontot.
SPOILER:
Nem lesz köztársasági győzelem, hanem elmenekülnek.
( még a felénél vok )

kav12 2011.11.30. 19:26:00

@Bence1997: Tudom, direkt az évad feléhez raktam a részt :Đ
süti beállítások módosítása